image

Schadelijk gedrag RealPlayer eindelijk aangepast

maandag 6 april 2009, 09:08 door Redactie, 9 reacties

Een vernietigend rapport over RealPlayer dat ruim een jaar geleden verscheen, heeft er toch voor gezorgd dat ontwikkelaar Real het schadelijke gedrag van de populaire mediaspeler heeft aangepast. Vorig jaar januari riep de StopBadware organisatie RealPlayer uit tot kwaadaardige software. RealPlayer installeerde stiekem software en toonde allerlei reclame pop-ups, reden voor consumenten om de mediaspeler direct te verwijderen, aldus Stopbadware, een samenwerkingsverband tussen de universiteiten van Harvard en Oxford en verschillende IT-bedrijven. In de nieuwste versie van RealPlayer 11 is het badware gedrag verholpen, waardoor StopBadware de waarschuwing heeft ingetrokken.

Reacties (9)
06-04-2009, 09:33 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-04-2009, 10:13 door spatieman
tja.
als iedereen maar door klikt, en niet even de moeite doet, om te lezen, dan kunnen ze de meuk niet mee laten instaleren.
iig winamp hebt vinkjes voor die extra meuk die je kan uit zetten.
en veel andere software meuk ook...

kijk maar naar msn ive messienaar.

als je geen vinkjes uit zet, instaleerd die je ook een hele meuk aan software..
06-04-2009, 10:19 door Anoniem
Door spatiemantja.
als iedereen maar door klikt, en niet even de moeite doet, om te lezen, dan kunnen ze de meuk niet mee laten instaleren.
iig winamp hebt vinkjes voor die extra meuk die je kan uit zetten.
en veel andere software meuk ook...

kijk maar naar msn ive messienaar.

als je geen vinkjes uit zet, instaleerd die je ook een hele meuk aan software..

Blijft het nog verkeerd. Vergeet niet, dat het gemiddelde computer volk gewoon doorklikt, omdat ze het nog steeds niet snappen.

Geef cursus aan 55+ en heb veel tijd nodig gehad om ze wat bewuster te krijgen.
06-04-2009, 10:31 door quikfit
Ik denk dat een hoop mensen niet weten wat wel en niet te installeren.
Waarschijnlijk zijn ze bang dat de player niet goed functioneerd als ze wat weghalen.
Persoonlijk heb ik er een hekel aan dat players het net op gaan,voor mij hoeft ie alleen maar "te playen" ;-)
06-04-2009, 11:07 door Anoniem
Het is meer een algemene tendens; er wordt van alles 'extra' geinstalleerd. Ga maar eens een photo-printer installeren; er wordt dan zelfs gevraagd om 'Ja' te kiezen indien gevraagd wordt of een poort in de firewall opengezet mag worden. Tevens krijg je er allerlei software bij waar de gebruiker helemaal niet om vraagt.

Feitelijk zou het zo moeten zijn, dat een installatie alleen de applicatie/driver mag installeren. Dus ook een 'Full installation' mag alleen de applicatie installeren. Extra's kunnen dan apart aangeboden worden. Bedrijven die zich hier niet aan houden, kunnen dan bestraft worden met een boete en een dwangsom.

Lossen we gelijk alle Windows koppelverkopen op, want laten we wel wezen; het grote voorbeeld is natuurlijk Microsoft
06-04-2009, 11:39 door Anoniem
Whatever. Ik kan me alleen herinneren dat er jaren geleden een goede reden ws om geen RealPlayer meer te willen gebruiken. Kennelijk had dat hiermee temaken. Sinds ik geen RealPlayer meer op mijn computer heb staan, heb ik niet het idee dat ik iets gemist heb, dus ik zie geen reden om nu opeens van mening te veranderen.
06-04-2009, 13:56 door Obi1r
Door AnoniemWhatever. Ik kan me alleen herinneren dat er jaren geleden een goede reden ws om geen RealPlayer meer te willen gebruiken. Kennelijk had dat hiermee temaken. Sinds ik geen RealPlayer meer op mijn computer heb staan, heb ik niet het idee dat ik iets gemist heb, dus ik zie geen reden om nu opeens van mening te veranderen.

Tja, als je niet wilt fietsen hoef je er ook geen een te bezitten.
Mocht je wel een Real Media (RM file) willen afspelen, kun je dat ook met Real Player Alternative... die bestaat niet voor niets.
Ook kun een converter installeren die de RM file in een Avi bijvoorbeeld veranderd. Allok(soft) heeft een goeie, die gebruik ik altijd.
06-04-2009, 16:36 door Anoniem
Ik heb er nooit wat van gemerkt. Ik gebruik RealPlayer 10 nog op Vista.
08-04-2009, 11:24 door U4iA
RealPlayer? Ik wist niet dat het nog bestond. Ik dacht dat na de introductie van Flash filmpjes dat wel verdwenen was. Daarnaast is alles toch af te spelen via codecs die je kunt toevoegen aan je standaard mediaspeler. Ik kom echt nooit sites tegen die die rommel gebruiken. Misschien kijk ik wel te weinig porno...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.