image

Spammers gebruiken Conficker worm als lokaas

maandag 6 april 2009, 11:46 door Redactie, 2 reacties

Spammers spelen handig in op de hype rondom de Conficker worm en sturen nu massaal e-mailberichten waren ze ontvangers oproepen hun computer te laten scannen. De e-mails zijn afkomstig van het niet bestaande Microsoft "Windows Net Security Department" en hebben als onderwerp "Infection Alert", "Conficker Infection Alert", "Microsoft Alert" en Security Breach". In de e-mail staat dat er op 1 april een massale uitbraak van de worm plaatsvond en ook de ontvanger besmet is geraakt.

Om verspreiding tegen te gaan kan men het systeem gratis via het "Windows Computer Safety Center" laten scannen. De link naar de virusscanner komt uit op een website die waarschuwt dat het systeem is besmet en vervolgens een nep-virusscanner probeert te installeren. Op 1 april gebruikten criminelen de Conficker worm al om mensen via Google en Adsense reclames met nep-virusscanners te infecteren.

Reacties (2)
06-04-2009, 15:02 door Anoniem
Zouden de botherders soms tot deze maatregel zijn over gegaan omdat Conficker zijn Command & Control servers niet kan bereiken?
07-04-2009, 08:53 door Van Hoorne
Allemachtig, dat weet ik al een paar weken. Komen ze er hier nou pas achter?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.