image

FBI "verkracht" internetprovider tijdens razzia

woensdag 8 april 2009, 11:10 door Redactie, 2 reacties

Klanten van de Amerikaanse internetprovider Core IP die eind maart door de FBI uit de lucht werd gehaald, hebben naar eigen zeggen miljoenen dollars aan materiaal en inkomsten verloren. De meeste bij Core IP aangesloten klanten zijn VoIP- en telefoonaanbieders. Inmiddels zijn er meer details over de zaak bekend en verdedigt de FBI het eigen optreden. Tijdens de "razzia" in het datacentrum nam de opsporingsdienst 220 servers, tal van routers, switches, kasten en zelfs stekkerdozen mee. De reden voor de inval was een klacht van telecomgiganten AT&T en Verizon over kleine VoIP-aanbieders, die nog geld moesten betalen. In plaats van alleen de apparatuur van deze klanten mee te nemen, werden ook de spullen in beslag genomen van bedrijven die hier niets mee te maken hadden.

De bedrijven waar de FBI het op had voorzien hadden niet alleen een betalingsachterstand. Volgens de aanklacht hadden ze zich ook met het versturen van spam, schenden van auteursrecht en het crimineel gebruik van frauduleuze documenten hebben beziggehouden. "Voor zover ik het begrijp zijn al die dingen met elkaar verbonden. Bedrijf A houdt zich met criminele activiteiten bezig en vanwege die interconnectiviteit, kan de informatie over wat bedrijf A doet, zich op het materiaal van bedrijf B, C of D bevinden", aldus een woordvoerder van de FBI.

Beveiligingsexpert Robert Graham was al niet te spreken over het optreden van de opsporingsdienst, die hij een "beetje corrupt" noemde, nu gaat hij een stap verder. "Zoals ik al eerder zei, is de FBI goed in het bestrijden van misdaad en het lijkt erop dat Faulkner een crimineel is. Aan de andere kant zijn ze slecht met computers en is er geen enkele reden die de manier rechtvaardigt waarop ze Core IP en diens klanten hebben verkracht."

Reacties (2)
09-04-2009, 18:27 door Anoniem
De woordvoerder van de FBI geeft de schijn van absolute incompetentie. Het is nogal een vreemde veronderstelling dat je bewijsmateriaal zou kunnen vinden op servers van andere klanten. Gaan ze de schade vergoeden aan Core IP ?
12-04-2009, 14:53 door Anoniem
niet alleen de fbi heeft hier last van, ik hoop voor jou dat de aivd nooit eens per ongeluk in jou serverruimte moet zijn, en mijn mening is de overduidelijke reden dat ze er grotendeels gewoon geen verstand van hebben en dus gewoon een volledige ruimte leeghalen in de hoop dat ze meenemen wat ze zoeken, 1 aanwezige expert en de beheerder zou voldoende moeten zijn om dit soort zaken te voorkomen, alleen wil men dit vaak nou net niet...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.