image

Google Street View niet bang voor boze menigte

donderdag 9 april 2009, 16:25 door Redactie, 9 reacties

De auto van Google Street View die vorige week uit een Brits dorp werd verjaagd, zal zich niet meer zo makkelijk laten afschrikken, aangezien de zoekgigant van plan is om heel Groot-Brittannië dit jaar nog in kaart te brengen. Volgens Google is het publiceren van de informatie goed voor de economie en de maatschappij. Naast de inwoners van Broughton, liet ook Privacy International weten dat het een klacht bij de Information Commissioner's Office over de dienst zou indienen.

Google is niet van de protesten onder de indruk. "We weten dat het zeer populair is en mensen het veel gebruiken en ik ben ervan overtuigd dat ze het niet allemaal gebruiken om overvallen mee te plannen", zegt woordvoerder John Hanke. "Ik denk dat de informatie zowel goed voor de economie alsmede goed voor ons als individuen is." Hanke is van mening dat Street View mensen brandstof en tijd bespaart. "Het draait om het verstrekken van informatie, zodat mensen betere keuzes kunnen maken."

Reacties (9)
09-04-2009, 16:29 door Anoniem
Google is a hacker's best friend!
09-04-2009, 18:25 door Anoniem
"Google is niet van de protesten onder de indruk. "We weten dat het zeer populair is en mensen het veel gebruiken en ik ben ervan overtuigd dat ze het niet allemaal gebruiken om overvallen mee te plannen", zegt woordvoerder John Hanke."

Rare uitspraak, indien een deel van de mensen het wel zou gebruiken om bijvoorbeeld overvallen mee te plannen dan is daar niets mee mis ?
09-04-2009, 20:02 door spatieman
kijk.!!
ik zie balkenende zich een aan zijn willie spelen..
10-04-2009, 02:10 door Anoniem
Hanke is van mening dat Street View mensen brandstof en tijd bespaart. "Het draait om het verstrekken van informatie, zodat mensen betere keuzes kunnen maken."

Sorry hoor, maar wat een kwats.... Omdat er ooit eens een google autootje een complete (of meerdere) tank(en) benzine verkwist heeft met het rond rijden en foto's te maken van straten en allerlei prive items zouden mensen niet door straat X rijden???? Wat een onzin
10-04-2009, 10:11 door Anoniem
[quote"Google is niet van de protesten onder de indruk. "We weten dat het zeer populair is en mensen het veel gebruiken en ik ben ervan overtuigd dat ze het niet allemaal gebruiken om overvallen mee te plannen", zegt woordvoerder John Hanke."[/quote]
Wanneer maar 1 keer blijkt dat de plegers van een misdrijf gebruik hebben gemaakt van de gedetailleerde informatie uit Google street view, Hanke en co aanklagen wegens medeplichtigheid. Het beschikbaar stellen van kaarten op het internet is toelaatbaar, want kaarten zijn in elke winkel verkrijgbaar en nodig. Wanneer van een plek een (overzichts)foto beschikbaar is, dan mag dat ook nog, maar Google street view biedt zoveel informatie, dat uitgebreid plannen en bezichtigen grotendeels vanachter de PC kan. Handig voor een crimineel, bekijk eerst alles bij Google, maak aantekeningen van wat je preciezer wilt weten en ga 1 keer op locatie en gericht kijken. Dit valt veel minder op, dus de kans op ontdekking is veel kleiner.
10-04-2009, 10:37 door Anoniem
Snap de ophef niet zo? In Nederland is het bedrijf Cyclomedia al jarenlang foto's aan het maken van alle straten.
En wat denk je van de belastingdienst? Die doen zo ongeveer hetzelfde om ongekeurde op de openbare weg staande auto's op te sporen. Lekker belangrijk dat Google dit doet... Nadeel vind ik wel dat je eigenlijk te laat bent als je al zo'n auto ziet.
10-04-2009, 11:53 door Arno Nimus
We weten dat het zeer populair is en mensen het veel gebruiken en ik ben ervan overtuigd dat ze het niet allemaal gebruiken om overvallen mee te plannen
Met andere woorden: Alles wat veel gebruikt wordt moet het maar mogen.

Toch vreemd dat vliegvelden, kazernes en andere overheidscomplexen door Google 'bestickerd' worden. Ik ben ervan overtuigd dat 'ze' het niet allemaal gebruiken om overvallen mee te plannen.
10-04-2009, 12:04 door Anoniem
En osama bin laden krijgt gratis een Acer laptopje met google earth/streetview voorgeinstalleerd? :P
10-04-2009, 12:21 door spatieman
google is a hacker and bankrobery's best friend..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.