image

Microsoft verspreidt IE8 via Automatische Update functie

zaterdag 11 april 2009, 10:16 door Redactie, 21 reacties

Het marktaandeel van Internet Explorer 8 zal de komende weken flink toenemen, nu Microsoft de browser ook via de Automatische Update functie zal uitrollen. Iedereen die Internet Explorer 6 of 7 op Windows XP, Vista, Server 2003 en Server 2008 gebruikt, krijgt de update vanaf de derde week in april toegestuurd. Gebruikers moeten wel zelf kiezen of ze op de nieuwe Internet Explorer willen overstappen. De browser geeft gebruikers de keuze om de installatie later te overwegen, meteen te installeren of helemaal niet te installeren. Wie de browser weigert, kan hem altijd nog via Microsoft.com downloaden. Voor bedrijven die zelf de uitrol van IE8 willen regelen is er al enige tijd een Blocker Toolkit.

Veel gebruikers staan niet op de nieuwe browser te wachten, zo blijkt uit de daling van het martkaandeel. Net na de lancering wist IE8 een aandeel van 2,59% te veroveren, maar vanwege compatibiliteitsproblemen besloten veel gebruikers te downgraden en daalde het aandeel naar 1,86%.

Reacties (21)
11-04-2009, 13:38 door Anoniem
En weer handelt Microsoft in strijd met het mededigingsrecht. Mevrouw Smit moet dus wederom in actie komen. Kennelijk verdient MS zoveel met de koppeling tussen Windows en de brower dat het concern steeds weer bereid is om boetes ter hoogte van miljoenen Euro's (cumulatief inmiddels meer dan een miljard Euro !) te betalen. De vraag is of het niet eens tijd wordt om ook strafrechtelijke maatregelen te treffen. Kennelijk kom je overal mee weg als maar groot genoeg en alle sommaties stelselmatig naast je neerlegt.
11-04-2009, 13:42 door Anoniem
zullen ze bij mij op school nodig hebben, die draaien overigens nog steeds IE6
11-04-2009, 14:47 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-04-2009, 14:51 door dim
Hier is maar 1 antwoord op:

REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Setup\8.0]
"DoNotAllowIE80"=dword:00000001


:)
11-04-2009, 15:02 door _Peterr
Mooi, Eindelijk van IE7 af. IE8 ondersteund de standaarden een stuk beter.
11-04-2009, 16:40 door Van Hoorne
IE8 ondersteunt de standaarden volledig, In tegenstelling tot Mozilla Firefox!! Voor FF zijn nog steeds aparte CSS-stijlen nodig.
11-04-2009, 17:18 door Anoniem
Als je website moet ontwikkelen die moeten werken in IE6 (waar nog te veel mensen mee werken) ben je met dit nieuws zeker blij, natuurlijk is IE8 nog niet perfect maar het is zeker weten beter dan IE6!
11-04-2009, 18:57 door Anoniem
Door Van Hoorne: IE8 ondersteunt de standaarden volledig, In tegenstelling tot Mozilla Firefox!! Voor FF zijn nog steeds aparte CSS-stijlen nodig.
Na vele jaren gaat eindelijk IE wat beter met echte standaarden om en wie krijgt er meteen weer praatjes?
Verder faalt IE8 miserabel voor de ACID3 test. Die bestaat dan wel vooral uit draft-standaarden maar het zegt toch wel iets. Een leuk voorbeeld van een inhoudelijke discussie (kan blijkbaar wel) vindt men op http://www.osnews.com/comments/21193.
11-04-2009, 20:18 door Anoniem
Hoezo een gare browser? Of heb jij hem geinstalleerd op jou gare computer? Bij mij werkt het perfect! Het is een harstikke stabiele browser. Niet installeren als je pc of lappie gaten heeft of een gare computer is, want dan werkt het niet goed. MS is erg goed bezig de laatste tijd. Fouten kun je melden inplaats van zitten klagen. Help ook gewoon mee jezelf veilig te stellen.
11-04-2009, 20:54 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-04-2009, 22:28 door prikkebeen
Door Hugo:
Door Van Hoorne: IE8 ondersteunt de standaarden volledig, In tegenstelling tot Mozilla Firefox!! Voor FF zijn nog steeds aparte CSS-stijlen nodig.
Klets je die onzin nu alleen maar na van MIcrosoft's website na of heb je er ook zelf na gekeken?

Van Hoorne, Lamaar enz. is een door MS geïndoctrineerde drone die maar niet wil zien dat MS al jaren bezig is zijn eigen standaarden er door te drukken en FF (Safari, Opera enz.) zich gewoon aan de normale standaarden houdt.

Ook vergeet hij te vermelden dat vanwege deze 'tactieken' zelfs voor IE6, IE7 en IE8 verschillende webpagina's geschreven moeten worden. Nu de 'outsiders', die zich wel aan de standaarden houden, een geduchte concurrent aan het worden zijn hebben ze geen andere keus dan te volgen en dat is iets wat ze bij MS absoluut niet gewend zijn.

Het is echt om moe van te worden..

Edit: een typo weggehaald.
12-04-2009, 08:01 door Marti van Lin
Door prikkebeen:
Door Hugo:
Door Van Hoorne: IE8 ondersteunt de standaarden volledig, In tegenstelling tot Mozilla Firefox!! Voor FF zijn nog steeds aparte CSS-stijlen nodig.
Klets je die onzin nu alleen maar na van MIcrosoft's website na of heb je er ook zelf na gekeken?

Van Hoorne, Lamaar enz. is een door MS geïndoctrineerde drone die maar niet wil zien dat MS al jaren bezig is zijn eigen standaarden er door te drukken en FF (Safari, Opera enz.) zich gewoon aan de normale standaarden houdt.

Ook vergeet hij te vermelden dat vanwege deze 'tactieken' zelfs voor IE6, IE7 en IE8 verschillende webpagina's geschreven moeten worden. Nu de 'outsiders', die zich wel een de standaarden houden, een geduchte concurrent aan het worden zijn hebben ze geen andere keus dan te volgen en dat is iets wat ze bij MS absoluut niet gewend zijn.

Het is echt om moe van te worden..

Ik ben het met je eens dat onze Microsoft Jehova soms mateloos irritant is, het enige wat je er aan kan doen is hem gewoon negeren. Zie mijn commentaar in het volgende artikel:

http://www.security.nl/artikel/28332/1/%22Microsoft_anti-virus_helemaal_niet_gratis%22.html#comments

Het heeft geen enkele zin om met Nomen Nescio en zijn sok poppetjes in discussie te gaan. Hij heeft een spoorbiels voor zijn hoofd en vastgeroeste oogkleppen op.

Laat die kapotte Microsoft grammofoonplaat maar gewoon lekker in zijn eigen sop gaar koken :-)
12-04-2009, 10:16 door spatieman
8 of 7.
IE is een virus magneet..
12-04-2009, 14:29 door Anoniem
nou, hoe dan ook, ik zal de eerste paar weken tot maanden zeer zeker klikken op "later installeren" en wacht eerst wel even de onafhankelijke testen en gebruikerservaringen af, net zoals ik nooit vanaf dag 1 een servicepack ga installeren...
12-04-2009, 22:47 door prikkebeen
@Marti van Lin: Ik weet dat je gelijk hebt Marti, maar ik kan slecht tegen de valse propaganda en leugens van dit soort mensen. Soms moet ik even een beetje stoom afblazen. :)

Het heeft soms ook een positieve kant. Er wordt wel vaak inhoudelijk gereageerd op zijn geblaat en, ongewild misschien, slaat hij/zij elke keer nog een nagel in de doodkist die MS is.

Omdat ik geen Windows gebruik heb ik maar niet meegedaan aan de poll. Da's wel zo eerlijk.
13-04-2009, 08:30 door Regenpak
Hoe kan ik nu IE8 installeren op mijn Ubuntu gebakje? Of op mijn bejaarde win2k machine? NEE dus.
13-04-2009, 10:43 door Anoniem
Vergeet niet de Inprivate Filtering instellen bij het opstarten.

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Safety\PrivacIE]

"StartMode"=dword:00000001

Verwonderlijk dat MS dit heeft ingebouwd in IE8.

Overigens heeft iemand de Adblock plus-rules omgezet naar een XLM-bestand die je kunt importeren in IE8

http://www.dslreports.com/forum/r22124619-IE8-InPrivate-filter-from-adblock-plus-list
13-04-2009, 10:48 door Anoniem
Ik heb het een poosje gebruikt maar kwam al snel tot de conclusie dat het een waardeloos geheel geworden is. Onder de rechter muistoets kun je niet meer bereiken zoals kopieren, plakken en invoegingen van derden zoals externe adblokkers, het in en uitschakelen van toolbars van derden etc. etc. In plaats daarvan komen er onder de rechter muistoets waardeloze opties tevoorschijn die niemand nodig heeft. Kortom IE8 zuigt ik stap over op de nieuwe FireVox.
13-04-2009, 22:28 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb het een poosje gebruikt maar kwam al snel tot de conclusie dat het een waardeloos geheel geworden is. Onder de rechter muistoets kun je niet meer bereiken zoals kopieren, plakken en invoegingen van derden zoals externe adblokkers, het in en uitschakelen van toolbars van derden etc. etc. In plaats daarvan komen er onder de rechter muistoets waardeloze opties tevoorschijn die niemand nodig heeft. Kortom IE8 zuigt ik stap over op de nieuwe FireVox.


Klopt natuurlijk niet, as usual als het over een MS-produkt gaat. Ik denk dat je muis stuk is. lol
14-04-2009, 10:18 door Anoniem
Door Anoniem: En weer handelt Microsoft in strijd met het mededigingsrecht. Mevrouw Smit moet dus wederom in actie komen. Kennelijk verdient MS zoveel met de koppeling tussen Windows en de brower dat het concern steeds weer bereid is om boetes ter hoogte van miljoenen Euro's (cumulatief inmiddels meer dan een miljard Euro !) te betalen. De vraag is of het niet eens tijd wordt om ook strafrechtelijke maatregelen te treffen. Kennelijk kom je overal mee weg als maar groot genoeg en alle sommaties stelselmatig naast je neerlegt.

Hoezo, verspreiding gaat via Window Update, maar je krijgt wel de vraag of je het nu, later of niet wilt installeren. Meer keuze mogelijkheden hoeft toch niet? Of wil je nog een optie om IE helemaal te verwijderen?
14-04-2009, 17:44 door Marti van Lin
Door prikkebeen: @Marti van Lin: Ik weet dat je gelijk hebt Marti, maar ik kan slecht tegen de valse propaganda en leugens van dit soort mensen. Soms moet ik even een beetje stoom afblazen. :)

Het heeft soms ook een positieve kant. Er wordt wel vaak inhoudelijk gereageerd op zijn geblaat en, ongewild misschien, slaat hij/zij elke keer nog een nagel in de doodkist die MS is.

Omdat ik geen Windows gebruik heb ik maar niet meegedaan aan de poll. Da's wel zo eerlijk.
Het is zeker niet mijn bedoeling om je te "corrigeren", ik probeerde uitsluitend advies te geven. Laat Calimero maar lekker verder janken. Geniet van deze circus attractie zolang het nog kan, want dit is onderhand een van zijn klassiekers:

Nou, ik ga maar weer weg hoor

http://www.youtube.com/watch?v=vT0Ij1GpdS4

Stel je voor dat hij écht nooit meer zou reageren. Dat zou pas een saaie boel worden :-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.