image

Demonstratie nep-virusscanner Spyware Protect 2009

dinsdag 14 april 2009, 16:12 door Redactie, 6 reacties

Conficker installeert op geïnfecteerde systemen de nep-virusscanner Spyware Protect 2009, toch wordt dit "programma" ook op andere manieren verspreid. Een beproefde tactiek is het manipuleren van zoekmachines, zodat de kwaadaardige website als één van de eerste resultaten verschijnt. Gebruikers worden zo naar websites gelokt die bijvoorbeeld een filmpje willen laten zien, waarvoor de bezoeker eerst een .exe bestand moet installeren. In werkelijkheid is dit de nep-virusscanner, die vervolgens op allerlei manieren de gebruiker voor het activeren wil laten betalen. Panda Security maakte een filmpje van hoe deze frauduleuze software werkt.

Reacties (6)
14-04-2009, 16:25 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
14-04-2009, 19:40 door Anoniem
kijk, dit zie ik graag op deze site.
14-04-2009, 20:52 door Anoniem
zeker geen overbodige luxe dit, de nepmeldingen worden ook steeds overtuigender, ik weet wat ik mag verwachten en kijk daarom van elk onverwacht scherm wel even extra op, maar ik heb varianten gezien (scareware in het algemeen) die gewoon letterlijk je windows security center overnemen en vullen met allerlei onzin, bedriegelijk echt gedaan allemaal!
14-04-2009, 23:16 door Anoniem
thanks
15-04-2009, 08:22 door spatieman
en toch.....
zal het domme klik graag volk, er op klikken om geinfecteerd te raken..
15-04-2009, 09:26 door Anoniem
Goede morgen. Is het niet zo dat de grootste anti-virus bedrijven (mcfee kuch kuch) lekker veel "false positives" geven zodat de gebruiken denkt van :
1) Een virus scannen is goed. Het is maar goed dat ik er een heb aangeschaft.
2) Mijn computer systeem is weer veilig voor gebruik. Geen gemene programmaatjes meer op mijn computer.

Het is niet mcfee alleen hoor, sophos en norton en de rest kunnen er ook wat van. Misschien hebben ze wel een eigen viruslabje dat wat onschadelijk spul (,wat ze soms ook zelf creëren,) in het wilt laat "ontsnappen" (slang voor kom weer wat los laten, anders verdienen wij geen brood meer) en ik heb mijn bliksem afleider al in gereedheid gebracht.

Het is dezelfde principes waardoor een gebruiken denkt dat zijn computer systeem veilig is, dat het hier nu gaat om stukje malware dat dit doet is alleen maar een teken dat het gebeurt en kan.

Lekker weer buiten en fijne dag nog.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.