Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Windows Genuine Advantage

15-04-2009, 08:25 door Anoniem, 6 reacties
Nu heb ik op de pc's allemaal legale versies van Win XP Professional. Ik doe ook regelmatig de Windows XP updates(niet automatisch) en volg de patching tuesday's. Niet dat ik er een probleem mee heb op de toestellen in kwestie, maar elke keer is daar weer eens het WGA (Windows Genuine Advantage)ding dat in die updates zit. Nu zou het voor Microsoft toch al wel overduidelijk moeten zijn dat mijn toestellen allemaal legale versies draaien. Maar telkenmale is dat WGA ding daar weer. Hoeveel keer gaan ze dat nog in de mensen hun nek draaien, dat is de vraag. Een keer lijkt mij meer als voldoende als informatie naar hen toe, blijkbaar niet dus, of volg ik ergens de les niet goed???
(Tip: blijf van Windows Live OneCare af, het gooit meer overhoop dan je lief is)
Reacties (6)
15-04-2009, 12:16 door Darkman
Het is natuurlijk ook gewoon een stukje software dat soms geüpdatet moet worden.
Wat deze laatste update betreft: http://webwereld.nl/nieuws/56602/windows-xp-pro-krijgt-nieuwe-wga.html
15-04-2009, 13:49 door Ilja. _V V
Behalve wat Darkman beschrijft plus het in het Nederlands gevonden artikel: Voor zover WGA informatie verzend tijdens, word het evengoed daarna weer gewist zodra de statistiek is bijgewerkt.

Ik heb [url=http://www.microsoft.com/genuine/downloads/FAQ.aspx]hier een uitgebreid artikel bij Microsoft[/url] gevond in het Engels, ik kan alleen niet direct naar de betreffende Q&A's linken. In een [url=http://www.microsoft.com/genuine/AboutNotifications.aspx?displaylang=nl]korter Nederlands artikel[/url] staat het volgende: "Bijvoorbeeld als u per ongeluk een productcode hebt ontvangen waarvan bekend is dat die is gestolen is of zoek is geraakt."

Dan hier nog een [url=http://oem.microsoft.com/public/wga/wganotifications/wga_notifications_english_pilot_sbc_support_faq_final.pdf]PDFje van Microsoft OEM[/url] waar in het Engels word bv. uitgelegd dat er een mogelijkheid is om de WGA niet te installeren (als dat voorheen nog niet gebeurd is) & dat het niet ten koste gaat van de kritische updates.

Weer [url=http://www.microsoft.com/genuine/downloads/PrivacyInfo.aspx?displaylang=nl]in het Nederlands staat hier[/url] welke informatie er verzameld word.
Praktijkvoorbeeld: Ik heb anderhalve maand geleden een bedrijfslaptop bijgewerkt & daarvan bleek de volume-licensie te zijn ingetrokken. Windows dus legaal, geen waarschuwing in beeld maar ook geen extra updates meer. Die nummers worden dus ook geregeld bijgewerkt in de WGA-updates.
16-04-2009, 12:53 door Anoniem
Ik den dat jij de verkeerd versie van Windows XP hebt geinstalleerd. Alleen Windows XP Professional staan op de zwartlijst en worden grondig gecontroleerd op illegaal versie door WGA. Windows XP Professional is het meest gebruikt illegaal bestuuringsystem in de wereld! Hoe haal je zelf dan van de "zwart WGA lijst"af! Installeer Windows XP Home Edition dan krijg je namelijk geen WGA updates binnen! Je wordt alleen lastig gevallen wanneer je een microsoft website bezoekt en het download van Windows Media player 9, Windows Defender dwingen je WGA controlen.
16-04-2009, 18:55 door Anoniem
Ik begrijp het probleem niet. WGA *is* een deel van WinXP besturingssysteem.
17-04-2009, 09:15 door Anoniem
Blijft uberhaupt gewoon van Windows af, dan heb je dat stomme gezeik van Microsoft niet. Ik heb al jaren naar volle tevredenheid Genuine Linux... :P
17-04-2009, 11:16 door Anoniem
Ik begrijp het WGA probleem heel goed. Bill Gates gaat zijn computer ook niet elke dag bij opstart verifiëren of zijn systeem wel aan criteria voldoet. Hij logt in op netwerk van Microsoft dat normaal burger niet instaat is om aanmelden op zo netwerk.
Als meneer gates zijn DVD brander uit zijn pc's haald krijgt hij dan ook Windows Product Activation?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.