image

"Gmail redde ons van Microsoft Exchange"

dinsdag 13 juli 2010, 15:12 door Redactie, 22 reacties

De cloud weet steeds meer bedrijven zover te krijgen dat ze hun eigen mailservers inruilen voor webmail bij een grote provider. Google vertelt het verhaal van een elektronicabedrijf met een tiental werknemers, dat eerst de e-mail via Microsoft Exchange liet lopen. Het bedrijf ontving veel spam, maar de eenzame systeembeheerder was ondanks allerlei pogingen niet in staat het te filteren.

Migratie
De e-mail binnen Vektrex was meerdere keren per maand voor langere tijd, en soms dagen, onbereikbaar. "We besloten om onze e-mail bij de volgende uitval extern te hosten. We kozen Gmail omdat het leek te passen bij een bedrijf van onze omvang", zegt CTO en oprichter Jeff Hulett. In eerste instantie bleef het bedrijf Outlook gebruiken, maar aangezien de meeste gebruikers voor de standaard Gmail webinterface kozen, ging het hele bedrijf over.

Volgens Hulett was de overstap het waard. "Toen we de conversie begonnen, was het IT-personeel huiverig om de onafhankelijkheid en controle op te geven die we met onze eigen server hadden. Maar we overwonnen onze tegenzin en het resultaat was het waard. Ik krijg nog maar een paar spamberichten per week."

Security.nl wil graag weten wat lezers van de cloud vinden. Is het beter om uit te besteden of het beheer toch zelf te doen?

Reacties (22)
13-07-2010, 15:29 door Anoniem
Heerlijk alles in de cloud.. Het mooie van de cloud is dat je geen idee hebt waar alles is gebleven. En wat er exact mee wordt gedaan..
Juridisch kan dit, in ieder geval voor Nederlandse bedrijven, problemen geven, aangezien je niet zomaar persoonsgegevens buiten de EU mag bewaren..

Maar je hoeft geen spamfilter meer te gebruiken :)
Amateurs..
13-07-2010, 15:34 door Maki
cloud your mind.
13-07-2010, 15:40 door Anoniem
Ik krijg nog maar een paar spamberichten per week.
Het gehele bedrijf krijgt er 4 per maand, soms blokkeren we wat mail van klanten, maar och. Moeten ze maar niet via lekke computers/verbindingen (dnsbl's) werken.
13-07-2010, 15:43 door Anoniem
"Security.nl wil graag weten wat lezers van de cloud vinden. Is het beter om uit te besteden of het beheer toch zelf te doen?"

Zolang Google geen duidelijkheid geeft omtrent de vraag waar gegevens zijn opgeslagen, zou ik nimmer van hun diensten gebruik maken. Immers kan dit een bedrijf in problemen brengen door verschillen in privacy wetgeving, door crypto/export controls, door embargoes, en door compliancy regels. Google wil nog altijd geen transparantie verschaffen, terwijl bedrijven dergelijke transparantie wel nodig hebben. Ik hoef niet te weten in welke data center / rack de gegevens te vinden zijn, maar wel in wel land en onder welke jurisdictie.
13-07-2010, 15:45 door Anoniem
Wel lekker makkelijk, niets meer te verbergen en ook geen spam meer. Tja, je zult je hoofd maar in je reet hebben zitten als CTO van een bedrijf. Beetje bruine cloud dan...
13-07-2010, 15:46 door Anoniem
"Gmail redde ons van Microsoft Exchange"

Volgens mij redde Gmail dit bedrijf van een incompetente beheerder (danwel een beheerder met onvoldoende financiele middelen om een fatsoenlijke antispam oplossing aan te schaffen, goed mogelijk natuurlijk in een klein bedrijfje).
13-07-2010, 15:52 door Anoniem
Tsja, als je geen geschoold personeel hebt dan wordt het wel erg moeilijk om Exchange Server te draaien. Bovendien is Exchange nogal een overkill voor een tiental werknemers.
13-07-2010, 15:53 door Anoniem
Alsof Gmail een volledig alternatief kan zijn voor Exchange.
13-07-2010, 16:01 door Anoniem
Simpeler was misschien geweest, wanneer de beheerder eens had rondgevraagd. Er zijn in de cloud ook filtersystemen, die veel rotzooi buiten houden. Voordeel is, dat interne mail ook intern blijft en je zo ook nog eens iets kunt monitoren op je eigen systemen.
13-07-2010, 16:22 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-07-2010, 17:03 door Anoniem
Wat een reclame praatje is dit zeg. Gaat security.nl nu ook al PR-virals van Google plaatsen omdat deze opdoken op bij hun vaste bron blogs? Nu de media zo geplayed wordt door het bedrijfsleven is het een schande om op te merken dat berichten schijnbaar al die tijd al, en nu nog, gekopieerd worden zonder de nieuwswaarde of echtheid te controleren.

Als de NS een mooi verhaalt schrijft over hoe een passagier zijn werk in de trein kon voltooien vanwege de wifi en dat op het libelle forum gooit betekend nog niet dat het nieuwswaarde heeft, ondanks dat het nieuws is in de technische zin van het woord. Nieuwswaarde bepalen betekend begrijpend lezen en conclusies trekken. Dat betekend dus niet verdekte reclame uitingen op je site kwakken omdat je net als de rest alleen maar kopieert en plakt. Zo zonde!

Als de bronnen al genoemd werden, wat hier ook niet gebeurt, en het bleek waar te zijn, tegen alle waarschijnlijkheid in, dan is er maar 1 conclusie mogelijk als IT security fanaat: wat een rare ongeschoolde amateurs werken daar! Als je een interne mailserver niet aan de gang krijgt of kan houden zegt het al genoeg, maar om je hele bedrijf bij Google te parkeren is hetzelfde als een kopie van al je persoonlijk papieren op straat bewaren omdat daar mee ruimte is als binnen. Natuurlijk is dat zo. Maar iedereen kan er mee aan de haal, en dit geval Google.
13-07-2010, 17:07 door Anoniem
Niveau kat in boom dit verhaal .. "de slager dronk vroeger Nescafe maar nu Max Havelaar"
13-07-2010, 17:31 door Anoniem
Over heel de 'in the cloud' meuk ga ik me niet uitspreken, ja er zijn idd gevaren over het niet exact weten waar je data zich bevind, maar tot het 1e misbruik ervan optreed zou ik er mij niet zo heel veel van aantrekken.

Verder ben ik al sinds de 1e beta invites bij gmail, ongelooflijk tevreden over.
Zeer goede interface, werkt stukken beter als eender wat anders ik ooit getest heb.

Voor kleine bedrijven lijkt mij dit zeker een optie, ik heb geen idee wat je professionele email hosten bij google kost, maar indien het aantrekkelijke prijzen zijn, waarom niet ?

Verder zou ik alleen maar willen zeggen \o/ weer een exchange minder.
Ik vind het echt een draak van een product.
Omslachtig, traag, gore poort principes waarbij je firewall je exchange traffic moet gaan uitlezen om te kunnen werken, bah bah bah

Ik kan mij overigens al niet inbeelden dan een overheid een datacentra van google of andere GROTE cloud-service provider binnenvalt en hoopt hier nuttige info uit te halen. Dit lijkt mij altijd via de legale weg uitgevochten te worden, wat tijd vraagt, ....
Ik denk dat google zo alles overgooit naar een ander datacenter en dat de gebruiker niet eens veel merkt.

Overigens beklaag ik de IT'er die op google's 100'en terrabytes systeem data mag gaan zoeken.
Vergeet niet dat dit een closed source file system is, afhankelijk van in welk land er binnen gevallen word is google niet eens verplicht van enige API te delen met de overheid om data te gaan uitlezen, dan ben je pas helemaal genegerd als je die meuk mag gaan doorzoeken !


My 2C
13-07-2010, 18:44 door Berserk
[admin] Laten we het gezellig houden [/admin]
13-07-2010, 22:25 door Maki
Het lijkt mij dat hier "genegeerd" bedoeld word.
14-07-2010, 02:20 door U4iA
@Berserk: Wat een enorm ei ben jij. Behalve dat het genegeerd (typo) is, ga je vervolgens doen waar je zelf zo boos om wordt. Kort lontje? Daarnaast vind ik het nog al aanstoot gevend dat je iemand (en zijn hele familie) ziektes zoals kanker toewenst. Iets waaraan een hoop mensen een verschrikkelijke lijdensweg hebben, om maar niet te beginnen over het politieke hokje waarin je iemand gelijk plaatst (inclusief de verwijzing naar de tweede wereld oorlog) en de dingen die je over zijn moeder zegt. Zelfs als hij het zo had bedoeld ben je zelf nog erger dan de anoniem. Je laat in ieder geval duidelijk zien hoe tolerant jij bent tegenover andersdenkenden. Als ik hier een mod was had je een permban te pakken.
14-07-2010, 10:32 door Anoniem
Een ei hoort erbij.
14-07-2010, 11:50 door Anoniem
Een gehackte server in een Rotterdams bedrijf probeerde op een van mijn domeinen naar de mailserver (vooral RoundCube) te zoeken op mijn VPS.
Maar wel een geluk dat ik geen mailserver op mijn VPS heb, dat gaat alles via Google Apps
En zo bespaar ik zelf een hoop ruimte op mijn VPS.
Voor mijn VPS, was ik op shared hosts, en ze gebruiken standaard Horde.
Had 0% spam, maar zodra ik op Google Apps overstapte, kreeg ik ineens gemiddeld 20 spam mails per dag.
Maar op alle andere domeinnamen was dit niet het geval (daar ben ik per direct naar Google Apps gegaan).
En bovendien is Google Apps meer dan alleen maar email, en het werkt perfect met mijn iPod Touch.

Dus ik kies ervoor om mijn email via Google te laten gaan, dus niet intern.
14-07-2010, 19:01 door Anoniem
Door U4iA: @Berserk: Wat een enorm ei ben jij. Behalve dat het genegeerd (typo) is, ga je vervolgens doen waar je zelf zo boos om wordt. Kort lontje? Daarnaast vind ik het nog al aanstoot gevend dat je iemand (en zijn hele familie) ziektes zoals kanker toewenst. Iets waaraan een hoop mensen een verschrikkelijke lijdensweg hebben, om maar niet te beginnen over het politieke hokje waarin je iemand gelijk plaatst (inclusief de verwijzing naar de tweede wereld oorlog) en de dingen die je over zijn moeder zegt. Zelfs als hij het zo had bedoeld ben je zelf nog erger dan de anoniem. Je laat in ieder geval duidelijk zien hoe tolerant jij bent tegenover andersdenkenden. Als ik hier een mod was had je een permban te pakken.

Het is helemaal geen typo, ei-hoofd.
Lees de zin nog eens na, het woord "genegeerd" past helemaal niet in de zinsbouw.
En ja, dit is even een reactie van mij (Berserk) onder anoniem omdat ik niet bij m'n inlogcodes kom.
Dat mijn reactie is weggemod; prima, fijnzinnig was het niet.
Maar blijkbaar is de uitspraak waarop ik reageerde, prima volgens Security.nl.
Bij deze de mazzel dus.
Ik heb geen behoefte aan een website waar discriminerende taal richting de gekleurde medemens door moderators herhaaldelijk wordt genegeerd.
Blijkbaar kan/kunnen hij/zij er geen probleem in zien.
Daar heb ik weer een probleem mee.
15-07-2010, 19:29 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb geen behoefte aan een website waar discriminerende taal richting de gekleurde medemens door moderators herhaaldelijk wordt genegeerd.
Blijkbaar kan/kunnen hij/zij er geen probleem in zien.
Daar heb ik weer een probleem mee.
En jouw mening kan mij ook mijn reet roesten, maar dat betekend niet dat ik allerlei ziektes over je uit ga spreken.

Een beetje common sense, ok? Dat anderen zich op een discriminerende, danwel racistische, manier uitlaten betekend niet dat jij dat ook moet doen.
Nog eventjes die vraagstelling over die brug dan maar? Denk toch lekker voor jezelf en laat anderen hun schrijftaal je niet zo uit je tent lokken.
14-09-2010, 15:18 door Anoniem
Gaap!
16-04-2011, 20:31 door Anoniem
Geachte heer/mevrouw,

Ik was mijn familiefilter met het wachtwoord kwijt en daarom ging op zoek naar het speciale logobalk te zoeken maar hij was vergrendeld, dus daarom was ik het wachtwoord al bijna een half jaar kwijt geraakt, nu vraag ik het. hoe kan ik de familiefilter weer uit en aan doen. Verder heb ik geen prolemen met andere programma's.


Mijn hartelijk dank voor de problemen rond het wachtwoord die gegrendelld bijft wat niet kan?

E.Kohl

En het mailadres is bij u beked
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.