image

Geen hogere straf voor proxy-gebruikers

vrijdag 17 april 2009, 11:43 door Redactie, 3 reacties

De Amerikaanse overheid heeft besloten om proxy-gebruikers die een misdrijf begaan niet zwaarder te straffen. Cybercriminelen zouden steeds vaker complexe technologische tools zoals 'proxies' gebruiken om detectie en vervolging te ontlopen. Het Ministerie van Justitie wilde het gebruik ervan dan ook strafbaar stellen, wat een extra vier tot zes maanden gevangenisstraf zou betekenen. Volgens Justitie lopen veel onderzoeken op niets uit zodra het verkeer van de dader in een groot proxy-netwerk verdwijnt. Buitenlandse regeringen en internetproviders werken vaak niet mee aan het verlenen van toegang tot hun proxy-servers.

Burgerrechtenbewegingen waren echter van mening dat het voorstel veel te breed was, aangezien proxies ook voor goede doelen zijn te gebruiken, zoals het ontlopen van overheidscensuur. De Sentencing Commission besloot daarom de voorgestelde strafmaat voor het gebruik van proxies te schrappen.

Reacties (3)
17-04-2009, 20:35 door Anoniem
uh ja daarnaast, als ik geen proxies zou gebruiken, of andere middelen voor zelfbescherming, werk ik toch mee aan mijn eigen veroordeling ? wat een onzin. waarom stellen ze niet meteen strafbaar om iemand te vermoorden (bovenop de normale straf uiteraard). ziet u de gekheid ?
17-04-2009, 22:24 door spatieman
och ja, waarom niet.
de nieuwe spyware generatie zal dadelijk ook een proxy hebben, om gangsters te browser over andermans IP.
13-06-2009, 21:23 door Anoniem
Verbied het bouwen van flats als er iemand vanuit gesniperd wordt, nee dat gaat m worden, -__-'', beter gewoon die protocollen update. Ze waren niet gemaakt voor beveiliging, dus als je daar beveiliging aan toe gaat voegen kan je van de katse kut op zeggen dat er bugs in zitte
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.