Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

internet locatie

18-04-2009, 11:58 door Anoniem, 4 reacties
Is een internet provider gemachtigd om klanten die vanuit een andere locatie een nieuwsgroep willen bereiken te blokkeren om dit te doen?
Reacties (4)
19-04-2009, 19:37 door wizzkizz
Door Anoniem: Is een internet provider gemachtigd om klanten die vanuit een andere locatie een nieuwsgroep willen bereiken te blokkeren om dit te doen?
Waarschijnlijk zullen ze dat wel in hun algemene voorwaarden opgenomen hebben. Het is voor hen immers veel goedkoper om usenet diensten alleen over hun eigen netwerk te leveren dan om dat ook te doen via "het internet".
19-04-2009, 23:01 door quikfit
Persoonlijk vind ik dat je het(openbare)Web ten alle tijden moet kunnen bereiken,net als met de telefoon,ongeacht de site.
20-04-2009, 15:34 door SirDice
De usenet servers zijn een extra dienst van die ISP, deze zijn over het algemeen gelimiteerd voor het gebruik van die dienst door hun eigen klanten. Neem een account bij een "echte" usenet provider zoals giganews, astraweb of UseNeXt en je kunt overal en altijd bij usenet. Bovendien leveren dergelijke bedrijven veel hogere snelheden (10 of meer connecties), vaak ook SSL en een behoorlijk lange retentie (ook op de binaries).
20-04-2009, 15:36 door SirDice
Door quikfit: Persoonlijk vind ik dat je het(openbare)Web ten alle tijden moet kunnen bereiken,net als met de telefoon,ongeacht de site.
Usenet is geen web oftewel WWW, het is veel ouder.. Het Internet bestaat uit meer zaken dan alleen het WWW.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.