image

Windows 7 security helpt mobiel werken

woensdag 22 april 2009, 11:18 door Redactie, 2 reacties

Eén van de speerpunten waar Microsoft met Windows 7 op in zet, is de extra beveiliging voor mobiel werken, zodat personeel overal toegang tot de gewenste informatie heeft. Iets wat met vorige besturingssystemen wel eens voor problemen kon zorgen. Zo was bijvoorbeeld in Vista de firewall policy gebaseerd op het soort netwerkverbinding. Aangezien mobiele werkers via verschillende netwerken verbinding maken, kon dit een probleem zijn. Zo werd voor publieke netwerken de publieke firewall policy toegepast, maar wie vervolgens via een VPN het bedrijfsnetwerk wilde bereiken, kon hiervoor niet de gewenste firewall instellingen gebruiken, aangezien die al aan de hand van de eerste netwerkverbinding waren ingesteld. Windows 7 verhelpt dit euvel door meerdere actieve firewall policies te ondersteunen.

Een andere eigenschap die mobiele werkers volgens Microsoft kunnen waarderen, is het feit dat ze via DirectAccess continu verbinding met het bedrijfsnetwerk hebben, zonder steeds een VPN-verbinding op te zetten. Verder is er ook een aangepaste editie van de versleutelingssoftware BitLocker, genaamd "BitLocker To Go". Het programma is met name bedoeld voor mobiele datadragers, zoals USB-sticks.

Applocker
Om het leven van systeembeheerders makkelijker te maken, is Windows 7 van AppLocker voorzien, die voorkomt dat er onbekende en ongewenste software wordt geïnstalleerd. "AppLocker is misschien wel mijn favoriete security feature in Windows 7, omdat het niet alleen bescherming biedt, maar als een ex-IT professional waardeer ik ook de operationele en compliance voordelen", zegt Microsoft topman Paul Cook. Het gaat dan om zaken als het weren van illegale en lekke software, het uitrollen van updates en ervoor zorgen dat alle desktops zich aan regels zoals PCI DSS en Sarbanes-Oxley houden.

Reacties (2)
22-04-2009, 18:01 door Anoniem
Ha, ha, "..... ex-IT professional ..."; dit is juist het probleem bij Microsoft; ze denken dat iedereen IT-professional is en aldus gaan ze de IT-professional tegen zichzelf beschermen met UAC en AppLocker. Het gevolg; de ex-IT professional...

Ik vrees dat die Paul een 'ex' is omdat hij weinig van IT snapt; welke systeembeheerder laat de gebruikers toe (ongewenste) software te installeren?!?
27-04-2009, 13:36 door Anoniem
Net gelezen..
Laat mij refereren:

http://www.security.nl/nieuwsbrief/artikel/43/28570?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter

Wij gaan een veilige wereld krijgen.. Microsoft zorgt er voor.....

NOT!

(Zijn hun woorden tijdens devdays.. MS zou zorgen voor security etc.. en een veilig internet.. cq computergebruik..
Geen één MS product is veilig.. dus als je personeel via de pda overal bij zou moeten komen.. Bezint eer ge begint.. Het jkan na een tijdje wel eens blijken dat je bedrijf al lang open op straat ligt..)

Ano Niem
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.