image

Raadslid installeert spyware op PC ambtenaar

vrijdag 24 april 2009, 09:45 door Redactie, 3 reacties

Een voormalig raadslid van het Amerikaanse Greenville County moet mogelijk 16 jaar de cel in omdat hij spyware op de computer van een ambtenaar installeerde. Tony Trout gebruikte Remote Spy, een programma om screenshots en toetsaanslagen mee op te slaan, om te achterhalen wat systeembeheerder Joe Kernell op zijn kantoorcomputer uitvoerde. Oorspronkelijk stuurde Trout de spyware naar de raadsvoorzitter, maar die had problemen met het openen van de bijlage en stuurde de e-mail vervolgens door naar Kernell. Die raakte met de spyware besmet, waardoor Trout zijn wachtwoorden kon achterhalen en inloggen op de persoonlijke Yahoo accounts van de systeembeheerder.

Het raadslid hield de informatie niet voor zichzelf en plaatste die online en stuurde die naar andere raadsleden door. Naar eigen zeggen wilde hij alleen de belastingbetaler een dienst verlenen door Kernell te onderzoeken. Kernell zou namelijk privé e-mails onder werktijd hebben verstuurd, wat in strijd met het beleid van Greenville County is. De rechter doet binnen twee maanden uitspraak. "Hij heeft misschien iets verkeerds gedaan, maar hij is niet het soort persoon dat hiervoor naar de gevangenis moet", aldus de advocaat van Trout.

Reacties (3)
24-04-2009, 10:45 door Anoniem
"Het raadslid hield de informatie niet voor zichzelf en plaatste die online en stuurde die naar andere raadsleden door. Naar eigen zeggen wilde hij alleen de belastingbetaler een dienst verlenen door Kernell te onderzoeken. Kernell zou namelijk privé e-mails onder werktijd hebben verstuurd, wat in strijd met het beleid van Greenville County is. De rechter doet binnen twee maanden uitspraak. "Hij heeft misschien iets verkeerds gedaan, maar hij is niet het soort persoon dat hiervoor naar de gevangenis moet", aldus de advocaat van Trout."

JUIST zo iemand moet de bak in. Belachelijke opmerking van die advocaat. Bovendien heb ik het idee aan de hand van de tekst van , dat eigenlijk een ander het slachtoffer zou moeten worden, nl. de raadsvoorzitter, dus dat argument van die advocaat is een rookgordijn.
24-04-2009, 13:26 door Hung
Anoniem, alle advocaten proberen hun eigen cliënt te helpen ;)
24-04-2009, 14:51 door Anoniem
Door Hung: Anoniem, alle advocaten proberen hun eigen cliënt te helpen ;)
En hun portemonnee vullen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.