image

NSA ontkent machtsgreep cybersecurity VS

zaterdag 25 april 2009, 10:10 door Redactie, 2 reacties

In Amerika heerst al enige tijd de discussie wie voor de cybersecurity verantwoordelijk is of moet gaan worden, waarbij de NSA een veel gehoorde kandidaat is, maar de inlichtingendienst zit hier niet op te wachten. "Wij willen niet de cybersecurity voor de Amerikaanse overheid doen", zo liet NSA directeur Keith Alexander tijdens de RSA conferentie weten. "Het is een gigantische taak. We hebben een team nodig om het te doen." Hij is van mening dat het Ministerie van Homeland Security zich met de veiligheid voor burgers en overheidsinstanties moet bezighouden, terwijl de NSA dit voor het leger doet.

De controle door het Ministerie van Homeland Security voldoet echter niet aan de verwachtingen, zo blijkt uit verschillende onderzoeksrapporten. Onlangs nam Rod Beckström, voormalig hoofd cyberveiligheid van de Amerikaanse regering, ontslag. Hij laakte de invloed van de NSA en het beperkte budget waar mee gewerkt moest worden.

Omslagpunt
Robert Lentz, chief information assurance officer van het Ministerie van Defensie, waarschuwde tijdens de RSA conferentie voor het toenemend aantal aanvallen. Zo probeert het ministerie 15.000 netwerken en 7 miljoen computers te beschermen, maar hebben de netwerken van defensie dagelijks met 360 miljoen aanvalspogingen te maken. Veel meer dan de 1 miljoen die een gemiddelde Amerikaanse bank per maand te verwerken krijgt. "2009 is het omslagpunt. De werkelijkheid is dat de bad guys in onze netwerken zullen komen."

Reacties (2)
25-04-2009, 15:26 door spatieman
nee.
maar ondertussen wordt iedere burger verplicht overheids spyware te instaleren, om ook digitale aanvallen te kunnen uitvoeren op de feind..
26-04-2009, 14:09 door Anoniem
Waarom nog ontkennen wat allang een gegeven is. De betreffende organisatie beschikt over een ongekend budget en gaat wat betreft de inzet middelen en mogelijkheden veel en veel verder dan alle andere inlichtingendiensten samen. Ik wil hier niet refereren maar wijs op de bekende bronnen in het internet. George Orwell had nimmer kunnen bedenken wat heden al praktijk is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.