image

Israëlische meesterhacker akkoord met uitlevering aan VS

vrijdag 1 mei 2009, 14:01 door Redactie, 5 reacties

Een beruchte Israëlische hacker die ook Nederlandse financiële instellingen hackte, wordt door Canada uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Ehud "The Analyzer" Tenenbaum kreeg internationale bekendheid toen hij eind vorige eeuw verschillende systemen van het Pentagon, NASA, MIT, de Amerikaanse luchtmacht en marine wist te kraken. Ook verschillende grote Israëlische websites waren een prooi voor de hacker, waaronder de site van de Knesset. Om de systemen binnen te dringen gebruikte hij een bekend beveiligingslek in Solaris, waarvan de patch niet door systeembeheerders was geïnstalleerd. Uiteindelijk werd hij in 1998 gearresteerd en veroordeeld tot een gevangenisstraf van anderhalf jaar.

Eind 2008 werd hij opnieuw gearresteerd. In februari liet hij nog weten zelfmoord te hebben overwogen. Gisteren werd bekend dat Tenenbaum akkoord is met uitlevering aan de VS. Hierdoor kan hij alleen nog in de VS berecht worden. Hoewel de straffen daar mogelijk hoger zijn, kan de uitlevering in het voordeel van "The Analyzer" zijn omdat hij alleen nog berecht kan worden voor de zaken die in de uitleveringsovereenkomst worden vastgelegd.

Reacties (5)
01-05-2009, 18:02 door spatieman
jaja..
dat wordt of vacantie, of werken voor de overheid.
gezien zijn staat en kennis, gok ik op het laatste.
02-05-2009, 13:08 door Anoniem
Waren ze niet op zoek naar mensen met kennis van zaken om een verdediging tegen cybercrime op te zetten. Dus die gaat zeker voor de overheid werken.
02-05-2009, 16:59 door Anoniem
>Om de systemen binnen te dringen gebruikte hij een bekend beveiligingslek in Solaris, waarvan de patch niet door systeembeheerders was geïnstalleerd.

Once again, ik zie niet in wat er zo bijzonder aan deze figuren is.
Dit gebeurt iedere dag.
06-05-2009, 15:45 door Anoniem
Door Anoniem: >Om de systemen binnen te dringen gebruikte hij een bekend beveiligingslek in Solaris, waarvan de patch niet door systeembeheerders was geïnstalleerd.

Once again, ik zie niet in wat er zo bijzonder aan deze figuren is.
Dit gebeurt iedere dag.

Ja inderdaad dat ben ik helemaal met je eens. Het Pentagon heeft zelfs een speciale eenheid om de enorme aantallen aanvallen tegen te gaan.

En bovendien was het 1998, waar the fuck hebben we het over.
11-05-2009, 12:49 door spatieman
valt me net iets in...
in WO 2 konden duitse geleerde kiezen..
de kogel, of voor de US regering werken, gezien ze us regering tegenwoordig net zo agresief als nazi duitsland is, hebben die geleerde goed gekozen,.........
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.