image

Zwitserse biometrische chips makkelijk te onderscheppen

dinsdag 5 mei 2009, 13:56 door Redactie, 2 reacties

De Zwitserse autoriteit voor communicatie (Bakom), beweert dat het Zwitserse E-Pass systeem, een biometrische chip in paspoorten, gemakkelijk te onderscheppen is.

Bakom experts bewezen dat de data die verstuurd werd vanaf een E-Pass chip, makkelijk op te vangen was door twee lezers. Volgens de test kregen de onderzoekers het voor elkaar om met een simpele ontvanger de data vanaf 25 meter te ontvangen, waarna de data opgeslagen kan worden en verder "offline" verwerkt kan worden. Er wordt ook beweerd dat zulke ontvangers de data ongewenst naar andere apparaten kan sturen, vanaf een afstand van meer dan 500 meter.

De Zwitserse federale politie, die het onderzoek leidt, zegt tenslotte dat de data nog steeds wel versleuteld is, maar puur de consequenties van het onderscheppen wil laten zien.

Reacties (2)
05-05-2009, 14:42 door Anoniem
"Er wordt ook beweerd dat zulke ontvangers de data ongewenst naar andere apparaten kan sturen, vanaf een afstand van meer dan 500 meter. "

Natuurlijk kan een ontvanger data ongewenst doorsturen indien deze ook over zendfunctionaliteit beschikt, als je er een GSM chip ofzo in stopt, dan kan je het via het telefoonnetwerk naar iedere willekeurige lokatie in de wereld doorsturen ?
05-05-2009, 16:53 door Kukel
Ongewenst is hier waarschijnlijk (wel zeker) een vertaal"fout". Vanwege het hoge 'duh' karakter ben ik namelijk andere stukken gaan lezen en daar staat b.v. "unintentionally" en daarbij ook dat het via het stroomnet zou kunnen zijn. "Onbedoeld" zou dan ook een betere vertaling zijn geweest.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.