image

Recordaantal zombiecomputers ontdekt

woensdag 6 mei 2009, 13:44 door Redactie, 4 reacties

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn bijna twaalf miljoen nieuwe IP-adressen gedetecteerd die onderdeel van een botnet zijn. Een stijging van bijna 50 procent ten opzichte van het laatste kwartaal van 2008. In het derde kwartaal van 2008 werd ook al een recordaantal nieuwe zombies gedetecteerd, maar in dit kwartaal werd het record met een miljoen 'verbeterd', aldus virusbestrijder McAfee. De bots worden met name ingezet voor het versturen van spam.

De hoeveelheid spam is nog niet terug op het oude niveau van voor de sluiting van spamhoster McColo, maar uit de hoge activiteit van nieuwe zombies kan worden afgeleid dat spammers hard werken aan het herstel van de verloren infrastructuur en dat de hoeveelheid spam binnenkort weer het oude niveau zal hebben bereikt. Spammers in China en de Verenigde Staten hebben de meeste zombiecomputers in handen.

Spam over penisvergroters, geneesmiddelen en algemene advertenties scoren het hoogst van alle typen spam. Deze drie typen alleen zijn verantwoordelijk voor ongeveer 60 procent van de spam die de afgelopen drie kwartaal verzonden is.

Reacties (4)
07-05-2009, 15:40 door spatieman
ik blijf erbij...
SMPT authentificatie doet redelijk wonderen.
Geinfecteerde klanten ,die de pc niet willen ontsmetten.
afsluiten.

en de doodstraf invoeren voor botnet beheerders en hun aanhang..
07-05-2009, 20:56 door Anoniem
Door spatieman: ik blijf erbij...
SMPT authentificatie doet redelijk wonderen.
Geinfecteerde klanten ,die de pc niet willen ontsmetten.
afsluiten.

en de doodstraf invoeren voor botnet beheerders en hun aanhang..

inderdaad,

1 klein probleempje alleen.
het klikvolg heeft geen idee of ze geinfecteerd zijn, dit hebben ze pas door zodra ze afgesloten zijn.
en ontsmetten lukt ze niet, wel meer werk in de computer winkels dus beter voor de economie.
08-05-2009, 11:48 door Anoniem
Onzin, als mensen nu gewoon stoppen met de spam-emails gebruiken/consumeren, dus niet op de linkjes klikken die erin staan, niets kopen naar aanleiding van de spam of lid worden ergens. Dan heeft spammen op een gegeven moment geen nut meer. Waarom nog steeds zoveel spam? gewoon omdat er geld inzit.. gebruikers doen het zelf, ik bedoel als er niets voor de spammers inzit of de bedrijven erachter dan zou het allang gestopt zijn.
13-05-2009, 15:59 door Anoniem
Ik denk dat spam vanzelf ophoud als je de bedrijven, die de opdracht geven reclamen via spam te doen verzenden, heel hard aanpakt.
Geef dat bedrijf $10,- boete voor elke ontvangen/verzonden spam. (wat tot millioenen kan oplopen.)

Dus niet de SPAMMERS aanpakken maar de Bedrijven die opdracht daar toe geven. Dan is je probleem binnen 6 maanden opgelost.

MDK
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.