image

Britse overheid blijft op IE6 bouwen

vrijdag 30 juli 2010, 15:04 door Redactie, 15 reacties

De Britse overheid is niet van plan om Internet Explorer 6 te dumpen omdat de browser een beveiligingsrisico zou zijn, zo laat het in een antwoord op een petitie weten. De door ruim 6.000 mensen ondertekende petitie was aangespannen om de overstap naar een moderne browser te bevorderen. IE6 zou gebruikers aan beveiligingsproblemen blootstellen en een last voor softwareontwikkelaars zijn, omdat die door overheidsinstanties gedwongen worden hier rekening mee te houden. De Duitse en Franse overheid hebben daarom al aangegeven te zullen overstappen.

In een reactie laat het Cabinet Office nu weten dat de overheid internetveiligheid zeer serieus neemt. "Complexe software zal altijd beveiligingslekken bevatten en gemotiveerde aanvallers zullen er altijd naar zoeken en misbruik van maken. Er is geen bewijs dat het overstappen van de laatste volledige gepatchte versie van Internet Explorer naar andere browsers gebruikers veiliger maakt."

Kosten
Tevens geeft de overheid als reden om IE6 te blijven gebruiken dat dit kosteneffectiever is. "Het is niet eenvoudig voor overheidsinstanties om de IE-versie op hun systemen te upgraden. Het upgraden van deze systemen naar IE8 kan een grote operatie zijn, die weken duurt om te testen en onder alle gebruikers uit te rollen. Het testen van alle webapplicaties kan maanden duren en een behoorlijke kostenpost voor de belastingbetaler zijn. Het is daarom in veel gevallen kosteneffectiever om IE6 te blijven gebruiken en op andere maatregelen te vertrouwen, zoals firewalls en malware scanning software, om ambtenaren te beschermen."

Reacties (15)
30-07-2010, 18:06 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-07-2010, 19:36 door capricornus
UWV blijft ook bij IE6. Ongeacht wat professionals zeggen of willen. Wat is een professional nu waard?
30-07-2010, 20:49 door Blijbol
Alsof het nu IE6-compatibel bouwen van nieuwe toepassingen geen extra kosten oplevert en de migratie naar webstandaarden na einde supporttermijn Windows XP ook niet.
31-07-2010, 10:28 door Anoniem
Firefox en/of Opera kunnen gewoon naast Internet Explorer 6 draaien! zonder problemen.

"Complexe software zal altijd beveiligingslekken bevatten"
Ik kan niet begrijpen wat er nu complex is aan IE6! Het is niets meer dan een random bij elkaar geraapt zooitje van foutmeldingen, code en bugs bij elkaar gehouden met stront.
31-07-2010, 10:53 door Anoniem
En zie het resultaat van vendor lock-in.

Een browser thuis updaten is simpel. In een groot bedrijf dat updaten terwijl er vele vele applicaties custom made zijn voor een bepaald OS of browser is nauwelijks nog te doen en kost on evenredig veel.

Enige echte mannier om dat te doen is als er een major upgrade is waarbij men toch alles moet testen. Maarja door de crisis wordt dat nu ook uitgesteld.
31-07-2010, 10:56 door [Account Verwijderd]
Kortzichtig om te denken dat IE6 goedkoper is
31-07-2010, 11:58 door Anoniem
@blijbol: Die kosten zullen vaak niet bij de overheid, en dus de belastingbetaler liggen. Een ontwikkelaar die voor de overheid een intern app ontwikkeld hoeft alleen maar rekening te houden met IE6. Externe websites die all die ambtenaren niet als bezoeker willen verliezen zullen welliswaar extra kosten moeten maken, maar die kosten worden niet betaald door de overheid.

De upgrade na de supporttermijn van XP is een probleem voor de volgende regering. Overheden denken niet aan de lange termijn.
31-07-2010, 13:19 door Duck-man
IE is toch gewoon gratis?

Ik snap ook wel dat de applicaties zijn geschreven voor IE6 nu om gebouwd moeten worden. Lijkt mij alleen slim om nu te beginnen met doe ombouw operatie. Als binnen kort XP stopt heb je pas echt een probleem IE 6 draai niet op Vista en zeker niet onder 7.
Ik vraag mij trouwens of hoelang de PC's bij de Britse overheid blijven staan. Ik neem aan dat het gros nog met XP werkt maar ik neem aan dat er ook al PC's met Vista zijn, W7 verwacht ik nog niet. Het aantal XP machines zal snel af nemen.
En nu nog nieuwe dingen in IE bouwen is echt gewoon dom. Alles wat je nu maakt moet je binnen kort nog eens maken. Lekker kosten besparend.
31-07-2010, 13:40 door ej__
Software gericht op 1 browser is gewoon uitermate dom, en in het geval van overheid onacceptabel.
31-07-2010, 14:01 door Anoniem
Niet te geloven: Nederlanders die spotten met de Britten en hun ogen sluiten voor hun eigen UWV.
31-07-2010, 15:04 door [Account Verwijderd]
Door Duck-man: IE is toch gewoon gratis?

Ja, IE is gratis, maar denk eens aan de kosten nodig om een infectie op te ruimen die IE6 niet kon tegenhouden, aan extra patches die voor IE6 geïnstalleerd worden, aan phishing, aan de efficiëntie die tabbladen met zich mee brengen, aan de tijd bespaart door de kortere laadtijd etc. etc.
31-07-2010, 19:31 door Anoniem
Ja inderdaad,het opruimen van een infectie van malware of door een virus is vele malen duurder.
Nou ja duurder?,wel als je systeem beschadigd is er door.
Want dan moet alles weer terug gezet worden van een backup,en voordat dat allemaal weer online is,dan gaan er allemaal kostbare uren verloren,welke voorkomen hadden kunnen worden als de Engelse overheid naar Internet explorer 8 had geupgraded.
Tijd kost toch geld?,nou ja alleen onder werktijd dan.
Maar goed er is tot op heden niks gebeurd gelukkig,maar wel staat de achterdeur daar in Engeland wagenwijd open voor kwaadwillende software.
Maar goed als er wat gebeurd daar, eigen schuld dikke bult.
Waarom gebruiken ze bij de Britse overheid dan geen Linux?,altijd gratis en geen gedoe rondom dure licenties,alleen maar wat kosten voor support door ict personeel.
Tevens is Linux minder kwetsbaar voor malware en dergelijke dan Windows.
Dus je slaat dan 2 vliegen in een klap 1 goedkoper,2 veiliger.
31-07-2010, 21:36 door Anoniem
yeeehaaa, save IE6 !!!

http://saveie6.com/index.php (deze website was een april grap!)

"Trying to get your website to work correctly in IE6 is like a puzzle game! Challenging and fun! "

Bron: http://saveie6.com/buzz.php
31-07-2010, 22:32 door Anoniem
Zolang IE in gebruik is voor interne webapplicaties is de overstap totaal onnodig. Er zijn alleen risico's als gebruikers ook het www op moeten/mogen voor een werk, maar dat risico is dan weer af te dekken met restricties in de browser, en op websites. Sta bijvoorbeeld alleen het hoognodige toe.
Verder acht ik het mogelijk dat er aan de wens tot upgraden geleid wordt door commerciële belangen, en niet alleen het belang van security.
01-08-2010, 18:29 door spatieman
ah joh.
waarom niet, na een rage te hebben gehad voor het verliezen van USB sticks.
zijn ze nu bezig de USB verlies rage aan het inhalen door laptops te verliezen.
dus waarom zouden ze zich bezig houden met veiligheid.
ze naaien liever de UK bevolking met 10 cameras per inwoner.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.