image

Handleiding raketinstallatie op tweedehands harde schijf

donderdag 7 mei 2009, 13:38 door Redactie, 3 reacties

De lanceerinstructies voor het neerhalen van SCUD-raketten hebben onderzoekers op een tweedehands harde schijf aangetroffen en dit is slechts één van de voorbeelden die het grasduinen in afgedankte datadragers opleverde. Op verzoek van BT onderzochten de Universiteiten van Glamorgan, Edith cowan en Longwood harde schijven die consumenten en bedrijven wereldwijd op veilingsites, veilingen en beurzen aanbieden. De schijven waren afkomstig uit Groot-Brittannië, Amerika, Duitsland, Frankrijk en Australië en bevatte rekeninggegevens, financiële bedrijfsgegevens, identiteitsgegevens en zoals gezegd de instructies voor een THAAD (Terminal High Altitude Area Defence) installatie.

Hiermee werden in Irak SCUD-raketten neergehaald. De schijf met deze informatie bevatte verder security policies, blauwdrukken van verschillende gebouwen, social security nummers en persoonlijke informatie van werknemers van Lockheed Martin die het systeem ontwikkelde.

Op een andere schijf vonden de onderzoekers vertrouwelijke netwerkgegevens en security logs van de Duitse ambassade in Parijs. Een schijf van een Amerikaanse bank bevatte rekeningnummers en financiële voorstellen. Ook aan bedrijfsgegevens was geen tekort. Zo zou een bekende Engelse modeketen verschillende schijven met informatie over de eigen prestaties, budgetten, kortingscodes en klantgegevens hebben verkocht. Volgens professor Andrew Blyth die het onderzoek leidde is het schokkend dat organisaties en ondernemingen nog steeds niet hun vertrouwelijke informatie op een veilige manier vernietigen.

Reacties (3)
07-05-2009, 16:07 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
08-05-2009, 09:39 door Anoniem
Klein foutje het THAAD verdedigingssyteem is pas in 2008 voor het eerst in de gebruik genomen dus kan niet in de golfoorlog gebruikt zijn. Hier de link met verdere info http://www.army-technology.com/projects/thaad/

gegroet erwin
08-05-2009, 17:19 door Anoniem
Mwa, niet zo bijzonder. Een low-level format of eenmalig formatteren is eigenlijk hetzelfde als niet formatteren
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.