image

Bluetooth verandert mobiele telefoon in wachtwoord

vrijdag 8 mei 2009, 09:56 door Redactie, 11 reacties

Een Amerikaans bedrijf heeft een programma voor Windows XP en Vista ontwikkeld dat de mobiele telefoon in een draagbaar wachtwoord verandert. Als een gebruiker uit de buurt van zijn machine is en zijn mobieltje bij zich heeft, wordt de desktop automatisch vergrendeld. Zodra de gebruiker terug is, ontgrendelt "Freeze" het systeem weer. De communicatie loopt via Bluetooth en kan er ook voor zorgen dat de computer in slaapstand gaat.

Het programma zal mensen niet buitensluiten als ze hun mobieltje vergeten of als de batterij leeg is. In dat geval kan de gebruiker nog altijd zijn of haar wachtwoord invoeren. "Dankzij Freeze is het vergrendelen van je laptop zo simpel als het weg lopen met je mobiele telefoon in je zak", aldus CEO Woody Hobbs.

Reacties (11)
08-05-2009, 10:22 door Anoniem
goh... al jaren als opensource tool (gpl) te krijgen voor winxp en vista
http://btprox.sourceforge.net/

nadeel is dat de accu van de mobiel snel leeg is omdat elke minuut (geloof ik) een BT verbinding wordt opgebouwd.
08-05-2009, 10:25 door Anoniem
Handig... maar het heeft natuurlijk ook minpunten zoals ook al genoemd wordt als je telefoon leeg is, je battarij leeg, je telefoon gestolen, je telefoon ligt nog op je bureau... Ik ken veel mensen die hun telefoon gewoon op het bureau laten liggen als ze even weg lopen... je account locken moet eigenlijk gewoon een gewoonte zijn.
08-05-2009, 10:31 door Anoniem
Het zou ook kunnen om gewoon te kijken of de telefoon in de buurt is, hiervoor hoeft geen verbinding gemaakt te worden en gaat de batterij ook niet leeg.

Maar als extra beveiliging zou je ook nog elke keer een verbinding kunnen maken, maar weet niet precies wat dat dan nog voor voordelen heeft. Tenzij iemand het MAC address spoofed en je de mobiel eerst een keer moet pairen, en daarom een extra connectiecheck doet :)
08-05-2009, 10:49 door Anoniem
bluetooth proximity op linux doet dit ook al jaren...
08-05-2009, 10:50 door pikah
Door Anoniem: je account locken moet eigenlijk gewoon een gewoonte zijn.

Het enige juiste antwoord...
08-05-2009, 11:33 door Anoniem
Ik laat mijn mobiel altijd naast mijn laptop liggen...
Ook als ik even weg loop.

Het is ook zoveel moeite om even de windowstoets + L in te drukken als je opstaat.

En zoals eerder gezegd, het bestond al...
08-05-2009, 12:26 door Anoniem
Ik vraag me echt af hoe veilig zoiets is. Bluetooth heeft namelijk vrijwel geen security features. Volgens mij is het gewoon wachten op de eerste crack tools...
Ik heb verder geen enkele ervaring met deze tools, dus ik kan er niet echt iets over zeggen... Maar toch, zo'n onveilig protocol gebruiken t.b.v. een beveiligingsfunctie lijkt me in eerste instantie geen goed plan...
08-05-2009, 12:46 door Eerde
Voor sommige mensen in sommige omstandigheden is het best handig.
Kijk als men fysieke toegang tot je PC/N(o/e)tbook heeft kan er vanalles mis gaan... maar als je zoals ik altijd je mobiel in je broekzak hebt en even wegloopt, dan verklein je de kans dat iemand even in je files kijkt of je computer gebruikt als "Mooi een vrije terminal" ;)
08-05-2009, 14:29 door Anoniem
Er bestaat ook een gratis variant:

http://members.lycos.co.uk/wuul/bluelock/readme.html
09-05-2009, 16:48 door Anoniem
handig voor als je mobiel wordt gejat, ff rondlopen en zie een pc die zich opent.

ja heel handig, en is zeker niet door andere Bluetooth te lezen.:(

Groet //Hans

PS standaard aanleren locken , zelf doen.:)
12-05-2009, 14:24 door Anoniem
Conclusie met deze applicatie kan iemand vanaf overal ter wereld op je mobiele telefoon inbreken, zowel a. van de labtop en b. via de telefoon om vervolgens toegang te krijgen tot je labtop een telefoon. Klopt dit? Zo ja, kan men al je telefoongesprekken afluisteren via de labtop. Of gewoon je onbekerkt toegang hebben tot je labtop en je e-mail en dergelijke.

Aleen is dat nou wel door de marketing afdeling besproken of niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.