image

Proxybl, de nieuwe blacklist voor open proxies

zaterdag 9 mei 2009, 09:43 door Redactie, 5 reacties

Systeembeheerders die misbruik van hun systemen door open proxies willen tegengaan, hebben de beschikking over een nieuwe blacklist service genaamd Proxybl. Deze DNS blacklist controleert automatisch publiek toegankelijke proxy servers en voegt vervolgens de IP-adressen aan de blacklist toe. Hoewel open proxies legitieme doeleinden kunnen hebben, worden ze met name door spammers, bots en scriptkiddies gebruikt. De dienst is dan ook voor systeembeheerders die eventueel legitiem gebruik niet tegen het misbruik vinden opwegen en de "bijkomende schade" daarom op de koop toenemen. Aangezien de lijst volledig automatisch wordt beheerd, kan men geen verzoek indienen om een vermelde proxy te verwijderen. Geblackliste proxies worden echter regelmatig gecontroleerd of ze nog open zijn of niet en aan de hand daarvan weer verwijderd.

Reacties (5)
09-05-2009, 14:37 door Anoniem
Ow gezellig weer een DNSBL op automatisch pilot zonder publieke verificatie trigger. Eens kijken hoe lang het duurt voordat er problemen gaan ontstaan en wanneer deze lijst vergeten is.
11-05-2009, 13:18 door spatieman
dat betekend, dus wel ,dat het betrefende system wel wereldwijd illigaal poortscanning aan het doen is, om deze lijst te maken..
11-05-2009, 13:49 door Arno Nimus
@spatieman: Poortscannen illegaal?
11-05-2009, 14:39 door Anoniem
Volgens mij is poortscannen niet legaal, pingen wel.
11-05-2009, 22:59 door Anoniem
Poortscannen en pingen is beide niet illegaal.

Proxybl checked slechts aan de hand van een vermelding op een site of het daadwerkelijk een open proxy is. Net als dat je browser aan de hand van een link op google checked of de server waarnaar de link wijst daadwerkelijk een webserver is.

Eventueel misbruiken van een open proxy voor bijv. spam, dat is illegaal en dat wil proxyBL juist tegengaan ;)

--raphidae
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.