Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Vraag over het programma Autoruns

12-05-2009, 16:56 door Anoniem, 1 reacties
ik vind het programma Autoruns best handig en draai het zo nu en dan, maar vind op een paar regels van sommige bestanden (in totaal 10) heel vaak, dat er bij image path staat : file not found, plus het pad van dat bestand,maar als dat bestand niet gevonden kan worden door autoruns, waarom staat het pad er dan wel bij?

zou ikzelf (of een programma) dat verwijderd kunnen hebben of zou dat mogelijk een malware/virusbestand kunnen zijn en kan ik al die file-not-foundbestanden die door autoruns gevonden zijn, rustig uitvinken en verwijderen?

Bij sommige imagepathregels waar bestanden wel aanwezig zijn, staan soms 3 puntjes voor dat betreffende bestand, hebben jullie dat ook?

Bedankt alvast namens mij en mn pc

de bestanden heten :
bdfdll
BDFsDrv
BDRsDrv
IpInIp
NwlnkFlt
NwlnkFwd
PROCEXP113
RasSstp
msacm.mkdmp3enc

C:\PROGRA~1\KASPER~1\KASPER~1.0\r3hook.dllC:\PROGRA~1\KASPER~1\KASPER~1.0\adialhk.dll oepl.dll
Reacties (1)
12-05-2009, 20:10 door dim
As er "file not found" staat, wil dat zeggen dat het bestand niet bestaat. :) Oftewel, er staat ergens een entry in de registry waar normaliter iets mee opgestart zou worden, maar de file waar naar verwezen wordt is niet te vinden. Dit komt wel vaker voor, en het is niet meer dan een schoonheidsfoutje.

Wat betreft die "3 puntjes", dat is waarschijnlijk gewoon de "Publisher" kolom die te smal is om de volledige naam weer te geven. Als je die kolom iets breder maakt, zullen de puntjes verdwijnen. Dit is puur iets cosmetisch.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.