image

Artsen weigeren opname in Elektronisch Patiëntendossier

woensdag 13 mei 2009, 10:14 door Redactie, 2 reacties

Een ruime meerderheid van de artsen wil niet in het Elektronisch Patiëntendossier worden opgenomen, zo blijkt uit een enquête van het tijdschrift Medisch Contact. Eenderde van de artsen (31%) heeft al tegen opname in het EPD bezwaar gemaakt en een kwart van de dokters overweegt dit alsnog te doen. Zeven procent vindt het maken van bezwaar te lastig, maar zou dit wel hebben gedaan als het eenvoudiger zou zijn. Al bijna een half miljoen burgers hebben het ‘bezwaarformulier EPD’ ingevuld en verzonden. Het percentage artsen dat dit doet is meer dan het tienvoudige van "gewone burgers". De voornaamste reden is dat de artsen de veiligheid en betrouwbaarheid van het systeem niet vertrouwen.

“Je zou het kunnen vergelijken met een kok die weet hoe het er in de keuken aan toe gaat, en daardoor niet in zijn eigen restaurant wil eten”, aldus Ben Crul, hoofdredacteur van Medisch Contact. Eén van de ondervraagde artsen laat weten dat er binnen het EPD tal van zwakke plekken zitten. Volgens de onderzoekers gaat het om een representatieve steekproef van Nederlandse artsen. Ruim 800 artsen vulden de enquête in, waarvan 625 hun antwoord toelichtten.

Reacties (2)
13-05-2009, 22:42 door spatieman
en terecht.
17-05-2009, 14:09 door Anoniem
toch opvallend, dat de mensen die er straks voornamelijk mee moeten gaan werken er totaal helemaal geen vertrouwen in hebben...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.