image

Adobe maakt PDF weer eventjes veilig

woensdag 13 mei 2009, 11:28 door Redactie, 3 reacties

Adobe Reader en Acrobat-gebruikers kunnen weer met een gerust hart PDF-bestanden openen, want er is eindelijk een update verschenen voor twee beveiligingslekken die al enige tijd door hackers misbruikt werden. Van de twee lekken is er één zo ernstig dat een aanvaller hiermee kwetsbare systemen kan overnemen als de gebruiker een kwaadaardige PDF opent. Dit lek treft alle platformen. De tweede kwetsbaarheid treft alleen UNIX. Gebruikers krijgen dan ook het dringende advies om naar Adobe Reader of Acrobat 9.1.1 te upgraden.

De afgelopen weken verschenen er verschillende aanvallen, zoals een PDF over de varkensgriep waar een Trojaans paard in verstopt zat. Het Finse F-Secure adviseerde gebruikers vervolgens om nooit meer Adobe Reader of Acrobat te gebruiken, aangezien de software te onveilig is. Uit statistieken blijkt dat hackers steeds vaker naar lekken in Adobe's software zoeken om gerichte aanvallen uit te voeren.

Reacties (3)
13-05-2009, 14:59 door Anoniem
Wat een achterlijk commentaar. Waarom niet gewoon gezegd dat er alweer een lek in Adobe zit? O nee, is natuurlijk geen Windows, dan moet je dus wel positief zijn.
13-05-2009, 22:40 door spatieman
120MB starten om een PDF te lezen, dit duurt 2 minuten.
och, laat maar..
foxit reader gebruikers weten wel beter..
15-05-2009, 10:00 door MarkII
Een update voor Adobe PDF.

Wanneer leren ze nou eens dat hun PDF reader gewoon bagger is..... Foxit Rulez.

Waarom 120 MB installeren voor een PDF bestandje vervolgens duurt het veelste lang om dit programma op te starten... Why??

Dit terwijl foxit reader een paar MB is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.