image

Hacker 8 miljoen patiëntendossiers nog spoorloos

vrijdag 15 mei 2009, 11:32 door Redactie, 4 reacties

De hacker die meer dan 8 miljoen patiëntendossiers wist te stelen een daar 10 miljoen dollar losgeld voor vroeg, is nog altijd niet gevonden. De aanvaller wist toegang te krijgen tot een overheidsdatabase die het gebruik van krachtige medicijnen en pijnstillers bijhoudt, om zo misbruik, diefstal en illegale verkoop tegen te gaan. Eerder liet de Staat Virginia, wiens database werd gehackt, al weten het losgeld niet te zullen betalen.

De FBI heeft de zaak inmiddels in onderzoek, maar heeft de identiteit of locatie van de hacker nog altijd niet kunnen achterhalen. De opsporingsdienst verwacht nog zeker twee weken langer nodig te hebben. "Het is als het zoeken naar een speld in een hooiberg, maar ze hebben manieren om de speld te vinden", aldus Marilyn Tavenner, Virginia's Secretaris van Gezondheid. Er wordt rekening mee gehouden dat de georganiseerde misdaad achter de aanval zit

Reacties (4)
15-05-2009, 13:21 door SavageTiger
Stel dat als hij nou in vanuit zijn auto, ver weg van zijn woning, op het wireless netwerk van een willekeurig persoon, over het tor netwerk verbonden was. (Wat ik zou doen) Dan vind je zo iemand echt nooit, dat is zoeken naar een speld in de atlantische oceaan.
15-05-2009, 13:55 door Anoniem
Door SavageTiger: Stel dat als hij nou in vanuit zijn auto, ver weg van zijn woning, op het wireless netwerk van een willekeurig persoon, over het tor netwerk verbonden was. (Wat ik zou doen) Dan vind je zo iemand echt nooit, dat is zoeken naar een speld in de atlantische oceaan.

true true, maar het geeiste losgeld moet ook ergens opgepikt worden... they have set us up the bomb :P
15-05-2009, 19:55 door Anoniem
Waarom, hij krijgt toch niks.
Die is allang met de noorderzon verdwenen. (al helemaal sinds ze weten dat ze die persoon zoeken)
16-05-2009, 20:15 door Anoniem
Ik zou er naar de verzekeringen mee gaan, zeker in Amerika lijkt me dat die er nog wat voor over hebben (als je Sicko mag geloven)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.