image

Politie arresteert weer Roemeense skimmers

zondag 17 mei 2009, 14:48 door Redactie, 7 reacties

De grootschalige pinpasfraude door Roemeense skimmers gaat onverminderd voort. Gisterenavond werden in Bathmen twee Roemenen van 26 en 29 jaar wegens skimming aangehouden. Een oplettende getuige zag de mannen bij een pinautomaat ‘rommelen’ en belde meteen de politie. Op basis van hun signalement kon politie de criminelen aanhouden. Ze bleken het opzetstukje van de automaat eraf gehaald te hebben en hadden gereedschap bij zich.

Ook vandaag was het raak, dit keer ging het om drie skimmers in Rotterdam die 25.000 euro bij zich hadden. De politie kwam de pinpasfraudeurs op het spoor na een tip van iemand die vond dat het drietal zich verdacht bij een pinautomaat gedroeg. Toen de drie verdachten er in een auto vandoor gingen, gooiden ze meer dan dertig valse bankpasjes uit het raam. Uiteindelijk wist de politie ze klem te rijden. Donderdag werd ook al een Roemeense skimmer in de regio van Rotterdam gearresteerd.

Tapijtrollen
Deze crimineel verstopte zich tegen sluitingstijd achter de tapijtrollen van de Kwantum in Capelle. Zijn doel was het skimapparaatje mee te nemen dat eerder bij de kassa was geplaatst. Een landgenoot had hem 500 euro beloofd als hij dit zou doen. De politierechter veroordeelde de man tot een gevangenisstraf van een maand. Het is echter zeer onwaarschijnlijk dat de Roemeen zijn celstraf zal uitzitten. De man is spoorloos en kwam ook niet bij de rechtszaak opdraven.

Reacties (7)
17-05-2009, 16:22 door Anoniem
Kunnen we als EU geen eiland reserveren om al deze lui heen te verschepen?
17-05-2009, 19:38 door Anoniem
Gek he, dat ze niet lief hebben gewacht tot de rechtzaak diende.
Hou dit soort grote criminelen waarvan je met gemak kunt stellen dat ze in de georganiseerde misdaad zitten toch in voorarrest tot de rechtzaak er is.
18-05-2009, 01:23 door Anoniem
Goed dat de burgers en politie oplettend zijn en er werk van maken. Prima dat de rechter snel een hoge celstraf oplegt. Alleen heeft dat allemaal totaal geen zin op het moment dat de dat gespuis na het aanhouden en voor de rechtszaak gewoon vrijuit de straat op sturen! Te gek voor woorden dat ze die personen zo makkelijk laten gaan.
18-05-2009, 10:17 door Anoniem
Beter om gewoon mensen zonder verlichting op hun fiets aan te houden.
Of mensen zonder ID bewijs een boete te geven. Dit levert veel meer op.
19-05-2009, 10:42 door MarkII
ja een eiland met een stuk draad onder stroom... Perfect voor dit soort eikels.

Maar dan ergens in Siberië ofzo. LOL
19-05-2009, 13:18 door quikfit
De politierechter veroordeelde de man tot een gevangenisstraf van een maand. Het is echter zeer onwaarschijnlijk dat de Roemeen zijn celstraf zal uitzitten. De man is spoorloos en kwam ook niet bij de rechtszaak opdraven.

Een maand is gewoon een lachertje(ik bedoel diep triest).
En zo'n figuur een brief meegeven om op de rechtbank te verschijnen is ook al zo'n echte Hollandse pretpark methode.
21-10-2009, 11:33 door Anoniem
Mijn creditcard is gestolen en vervolgens Leeggepind! Zonder mijn pincode , het waren twee jonge Roemeense vrouwen. Volgens Visa International kan dit niet. Ik denk dat ook hier een perfecte organisatie achterzit. Mijn pinpas gebruikte ik sinds jan.j.l. niet meer. Ben ik de enige die dit is overkomen of zijn er meer mensen, willen jullie hierop reageren. Zo staan wij sterker naar zo'n grote organisatie toe en kunnen wij aantonen dat het pinsysteem in Nederland verouderd is en wij niet liegen wat betreft het niet in het bezit hebben van onze pincode tijdens een diefstal hiervan.
Nu word ik door Visa versleten als een dementerende oudere.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.