image

"Anonimiteit op internet moedigt scriptkiddies aan"

maandag 18 mei 2009, 15:13 door Redactie, 10 reacties

67% van de tieners heeft wel eens geprobeerd om het MSN of sociaal netwerk account van een vriend te hacken en 17% zegt "hacking tools" op het web te kunnen vinden. Dubieuze activiteiten die door de anonimiteit op het internet worden aangemoedigd, aldus het Spaanse anti-virusbedrijf Panda Security. Van de groep die beweert "geavanceerde technische kennis" te hebben om dit soort software te vinden, heeft dertig procent zulke programma's uitgeprobeerd. In de meeste gevallen uit nieuwsgierigheid.

Toch kan ook dit al leiden tot illegale online activiteiten. "We hebben gevallen ontdekt waarbij tieners Trojaanse paarden gebruikten om hun partner te bespioneren, schoolservers hackten om examens in te zien en zelfs de identiteiten van vrienden of collega's op sociale netwerksites stalen", zegt Luis Corrons, technisch directeur van PandaLabs.

Anonimiteit
Hij vindt dat er veel initiatieven zijn om kinderen voor de gevaren op het internet te waarschuwen, maar daarbij wordt het online misbruik door tieners vergeten. "We moeten jonge mensen aanmoedigen om het internet als een kanaal voor persoonlijke ontwikkeling te gebruiken, door ze te leren hoe ze het op een gezonde en verantwoorde wijze kunnen gebruiken. Het is belangrijk om ze te helpen bij het vermijden van dubieuze activiteiten, die door de anonimiteit op het web worden aangemoedigd." Corrons is bang dat tieners die nu uit nieuwsgierigheid hacken, de cybercriminelen van morgen kunnen worden.

Reacties (10)
18-05-2009, 15:19 door MarkII
anonimiteit op het het net.... Droom lekker verder.
18-05-2009, 15:30 door Preddie
Door MarkII: anonimiteit op het het net.... Droom lekker verder.

het is niet makkelijk maar het kan wel!
18-05-2009, 15:36 door Anoniem
Anonimiteit in de media moedigt criminaliteit aan....

Het probleem zit dus vele malen hoger dan het internet....
18-05-2009, 16:31 door Eerde
"Anonimiteit op straat moedigt crimikiddies aan"

67% van de tieners heeft wel eens geprobeerd om een winkeldiefstal te plegen, door een vriend op de uitkijk te zetten en 17% zegt "inbrekers tools" in de schuur te kunnen vinden. Dubieuze activiteiten die door de anonimiteit op straat worden aangemoedigd, aldus het Nederlandse anti-FUDbedrijf Eerde & Co International Ltd.
18-05-2009, 16:59 door Anoniem
Volgens mij zijn stoere verhalen van klasgenootjes over hacken een goede motivatie om uit te zoeken hoe je jezelf daartegen kan beschermen. Als er geen virussen in het wild waren verkocht Panda immers ook geen enkele virusscanner.

Het is dus goed dat er een dreiging is om misbruikt te worden via het internet anders zou er weinig motivatie zijn daar iets tegen te ondernemen. Hoe reëler die dreiging is, hoe beter mensen zich zullen gedragen met hun computer en hoe minder misbruik er uiteindelijk mogelijk is door echte cybercriminelen die het alleen om het geld doen.
18-05-2009, 19:50 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-05-2009, 07:35 door Anoniem
@Jos Visser : Geweldig verwoord!

Het aanpakken van relatief anoniem internet is dan ook niet alleen handig voor tegen gaan van scriptkiddies maar vooral handig tegen vrije pers of klokkenluiders. Het lastige gepeupel dat b.v. blijft zeuren over het verdrag van Europa, de oorlog in Irak.
19-05-2009, 14:01 door Anoniem
"We moeten jonge mensen aanmoedigen om het internet als een kanaal voor persoonlijke ontwikkeling te gebruiken" ...deze zin kan zo in het manifest van nieuwsgierige hack-ende tiener.

"Corrons is bang dat tieners die nu uit nieuwsgierigheid hacken, de cybercriminelen van morgen kunnen worden." ... en zo vind menige Nederlander dat tieners die uit nieuwsgierigheid de Koran lezen, de terroristen van morgen kunnen worden. Ik toon hierdoor duidelijk aan dat er is niets makkelijker is iemands gedrag te koppelen aan negatieve excessen om zo je ongefundeerde veroordeling van een grote groep, goed te praten.

Corrons vergeet mogelijk dat hij en vele voor hem en uiteraard na hem, uit nieuwsgierigheid juist die persoonlijke ontwikkeling doorgaan die is sommige gevallen de wereld veranderen.
19-05-2009, 14:43 door Anoniem
anonimiteit is essentieel voor vrijheid van informatie PUNT
16-12-2009, 11:06 door Anoniem
Hoe komt Panda er bij dat dit door anonimiteit komt?

En dat 17% van de tieners een webiste als Illegaaltje of Mr. X kent is toch geen nieuws?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.