image

Netwerksites laten "verwijderde" foto's staan

maandag 25 mei 2009, 12:58 door Redactie, 5 reacties

Mensen die hun foto's van sociale netwerksites verwijderen en denken dat hun foto's daadwerkelijk weg zijn, komen bedrogen uit. Onderzoekers van de Cambridge University deden een test waarbij ze foto's op zestien bekende sociale netwerksites plaatsten en vervolgens weer verwijderden.

Het team vond vervolgens toch hun eerder geüploade foto's terug op zeven sites, waaronder Facebook, door simpelweg het directe adres te gebruiken, dat ze hadden genoteerd bij het uploaden. Vreemd genoeg zegt Facebook dat de foto's direct van de servers wordt verwijderd wanneer gebruikers hun foto's weggooien. De onderzoekers zeiden dat photo-sharing sites zoals Flickr en Picasa het beter deden en dat Microsoft's Windows Live Spaces de foto's daadwerkelijk permanent verwijderde.

Overschrijven
De directe adressen die werden genoteerd, werkten dertig dagen na het uploaden van de afbeeldingen nog steeds. Één van de studenten, Joseph Bonneau, die het onderzoek deed, zegt: "Dit toont aan hoe sociale netwerksites regelmatig laks omgaan met de privacy van de gebruiker, door simpelheid boven correctheid te verkiezen". Een woordvoerder van Facebook verdedigde zijn bedrijf: "Wanneer een gebruiker een foto verwijdert van Facebook, wordt deze direct van de server verwijderd. Echter, URL's naar foto's kunnen blijven bestaan op het Content Delivery Network nadat gebruikers ze van Facebook verwijderen tot ze overschreven worden", zegt de woordvoerder. Tenslotte zegt hij dat het overschrijven na een korte periode gebeurt.

Reacties (5)
25-05-2009, 15:01 door Eerde
Een zamenzwering in de zamenleving, ik zweer !
NSA, FBI & Co. zitten hier achter, die eisen nl dat alle verwijderde bestanden blijven bestaan voor "Future reference". De AIVD zit hier ook achter en natuurlijk Balkie die in goed overleg met Google alles heeft gesanctioneerd !

Zo iets ?
25-05-2009, 15:15 door Anoniem
Bij hyves is het precies zo, je hebt een profielplaatje en als je daar een andere foto zet maar je weet nog wel het adres van dat verwijderde plaatje dan kan je het verwijderde plaatje gewoon nog zien
25-05-2009, 16:28 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
26-05-2009, 09:57 door MarkII
Dit heet slap geleuter.

Gewoon wegdoen kunnen doen als je iets weg wil hebben. En niet dat het nog gewoon blijft staan. Beetje dubbel he..
27-05-2009, 16:10 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.