image

Google lanceert Chrome 2.0

maandag 25 mei 2009, 13:05 door Redactie, 4 reacties

Softwaregigant Google gaat vrolijk verder met de ontwikkeling van hun browser Chrome en heeft inmiddels versie 2.0 online gezet. In de bèta gaven de ontwikkelaars al aan dat de nieuwe versie betere snelheidsprestaties levert en ook in deze stabiele release ligt hier blijkbaar de focus.

Full-screen
Natuurlijk is dat het niet het enige, want zo zijn onder andere de tabbladen aangepast: gebruikers kunnen thumbnails uit de "New tab page" verwijderen. Daarnaast is er ook gedacht aan gebruikers die van presenteren en video's houden, want met de F11 knop schiet de browser in full-screen mode zodat er bijvoorbeeld een filmpje bekeken kan worden in volledig scherm. Daarbij zijn de zaken zoals adresbalk en menu's niet te zien. Google claimt ook dat er aan de stabiliteit gesleuteld is en meldt daarbij dat er sinds de lancering van Chrome al 300 bugs opgelost zijn die vastlopers kunnen veroorzaken.

Chrome gebruikers zullen automatisch van versie 2.0 voorzien worden, via de updates.

Reacties (4)
25-05-2009, 14:33 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
25-05-2009, 17:54 door Eerde
Toch weer mooi van Google, alleen jammer dat het nog een aantal weken duurt eer men eindelijk met een native Linux versie komt.
25-05-2009, 19:29 door Anoniem
Wilde net zeggen.... wanneer komen ze met een native Linux versie? :) Ik wil de browser best gaan gebruiken, als het onder Linux dezelfde snelheid heeft als onder Windows :)
26-05-2009, 14:44 door Anoniem
Ik gebruik Chrome enkel en alleen omdat ik het privacyscherm handig vind. Verder doet het me niet zoveel, niks geen merkbare snelheidsverbeteringen en andere items waardoor ik juist dacht dat het mooi zou zijn. F11 is overigens aanwezig in vrijwel elke browser,maar hoe dit bij chrome is gedaan (ga naar de bovenrand en er komt een blokje van 270 bij 50 pixels tevoorschijn) vind ik echt aartslelijk. Maarja smaken verschillen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.