image

Britse luchtmacht verliest onversleutelde harddisks

dinsdag 26 mei 2009, 11:43 door Redactie, 2 reacties

De Britse luchtmacht is wederom zeer gevoelige data verloren, blijkt uit recente informatie. Drie harde schijven met zeer gevoelige gegevens van militairen zijn bij een inbraak op luchtmachtbasis Innsworth ontvreemd, waardoor het leger bang is voor chantage.

Onversleuteld
In de onversleutelde dossiers van ongeveer 500 soldaten, staat informatie over zaken zoals buitenechtelijke relaties, specifieke schuldenlasten, prostitueebezoek en drugsgebruik van diverse militairen, waaronder enkele hooggeplaatste officieren. De Royal Air Force heeft inmiddels de personeelsleden in kwestie ingelicht over de mogelijke gevolgen van de diefstal en geeft daarbij aan vooral voor chantage te vrezen.

Memo
Maandagavond heeft de BBC in het programma "Who's Watching You" het incident behandeld. Het Ministerie van Defensie meldde de omroep dat ze de diefstal bewust verzwegen hebben, omdat ze bang waren dat criminelen de waarde van de data gingen inzien. De gegevens werden overigens in september gestolen, waarna de luchtmacht twee dagen erna al het incident bekend maakte. Zij zei daarbij alleen dat het ging om bankgegevens van medewerkers, maar niet dat hierbij zeer gevoelige data was gestolen. Via de Britse "Wet openbaarheid van Bestuur" kwam uiteindelijk een notitie van het Ministerie van Defensie waarin de ernst van de zaak duidelijk werd gemaakt.

Reacties (2)
26-05-2009, 12:27 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
26-05-2009, 13:44 door Anoniem
Ik hoorde al zo'n herrie op het dak vannacht...... :-))
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.