image

Facebook niet voor rechter wegens computervirus

woensdag 27 mei 2009, 14:19 door Redactie, 2 reacties

Een Facebook-gebruiker die de sociale netwerksite wegens een computervirus voor de rechter wilde slepen, heeft hier uiteindelijk toch vanaf gezien. Theodore Karantsalis eiste vanwege een virus dat zich via Facebook verspreidde een schadevergoeding van 70,50 dollar. Volgens Karantsalis had de website onvoldoende gedaan om het eigen netwerk te beschermen. Door de malware werd het account van de ontevreden Facebook-gebruiker tijdelijk uitgeschakeld. Ook moest hij zelf zijn foto's opnieuw uploaden en vrienden toevoegen.

Het account van Karantsalis werd gebruikt voor het versturen van spamberichten naar andere gebruikers, waarin naar een phishingsite werd gelinkt. Daarop besloot Facebook het wachtwoord van zijn account te resetten en hem via e-mail in te lichten. Uiteindelijk besloot hij, na overleg met Facebook, de aanklacht toch niet in te dienen. De sociale netwerksite besloot hem geen schadevergoeding te betalen, maar stuurt hem wel een t-shirt.

Geen idee
Karantsalis heeft geen idee hoe zijn account gecompromitteerd werd. "Ik ben een bibliothecaris en privacyvoorstander en neemt extra maatregelen als het om beveiliging gaat. Ik gebruik al sinds 1995 PGP, een anonieme proxy, etc. Als zoiets mij kan overkomen, dan is het een groot probleem. FaceBook meldt niet het werkelijke aantal mensen dat hier mee te maken heeft."

Reacties (2)
27-05-2009, 14:53 door SirDice
Ik gebruik al sinds 1995 PGP, een anonieme proxy, etc.
En dat heeft allemaal geen enkel nut als je op de verkeerde site je facebook gegevens invult. Verder helpt het ook niet tegen drive-by downloads en andere malware.

Als zoiets mij kan overkomen, dan is het een groot probleem.
PICNIC
27-05-2009, 20:14 door Anoniem
Ik zou een leuke slogan op de shirt gezet hebben :p
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.