image

India controleert Chinese routers op achterdeurtjes

woensdag 27 mei 2009, 15:31 door Redactie, 6 reacties

Het Indiase Ministerie van Communicatie heeft telecomaanbieder BSNL gewaarschuwd dat het apparatuur van de Chinese netwerkgigant Huawai op verborgen backdoors en malware moet controleren. Ook moet BSNL, dat in handen van de Indiase staat is, testen hoe eenvoudig het is om de routers en switches van Huawei te hacken. Pas na deze controles en audits mag BSNL de apparatuur in het eigen netwerk plaatsen. Huawei mag sinds twee weken ook apparatuur aan BSNL leveren, op voorwaarde dat dit alleen aan de zuidelijke staten van India is.

Deze gebieden grenzen niet aan "gevoelige landen", zoals China, Bangladesh, Myanmar en Pakistan. De Indiase overheid is bang dat Chinese leveranciers backdoors in hun apparatuur aanbrengen, om zo toegang tot Indiase netwerken te krijgen en die zelfs op afstand uit te schakelen. Verder is BSNL verplicht om binnen twee jaar in het eigen onderhoud van het netwerk te kunnen voorzien, zonder dat hierbij buitenlandse partijen zijn betrokken.

Reacties (6)
27-05-2009, 20:23 door Anoniem
Verstandige maatregelen van India. Zoiets zouden ze hier ook eens moeten overwegen, hier gebruiken ze zelfs tapkamer apparatuur waarvan men denkt dat de Israelische geheime dienst er een achterdeur in heeft maar zoeken ze dat niet eens verder uit.
28-05-2009, 10:24 door spatieman
inderdaad een slimme zet.
28-05-2009, 11:28 door Preddie
Volgens mij is het enige dat je uit china kan vertrouwen zijn de kopieer kwaliteiten...... india is goed bezig !
28-05-2009, 14:44 door Anoniem
Heel verstandig van India. Vergeet ook niet al die Lenovo systemen. Die komen bij mij ook de deur niet in. Nederland ligt altijd te slapen, denk maar aan de atoom geheimen die nu ook al Noord Korea aan kernwapens heeft geholpen, met dank aan Nederland.
28-05-2009, 21:09 door Anoniem
Leuke opdr8 om te krijgen en theoretisch inderdaad heeeeel verstandig, echter biedt het geen enkele garantie.
Je weet uiteindelijk, na al het testen, uitsluitend & alleen waardoor de doos NIET is ge-backdoor/trapped.
Een backdoor kan je b.v. vanaf hardware/machine niveau (pas) activeren door een zeer specifiek signaal op de voedingsspanning...., etc. etc. m.a.w.; U'll never know..... until ! (hihihihihihihihihihihihihihihi)

Gloetjez van Mao >: >
29-05-2009, 21:38 door Anoniem
Door Anoniem: Heel verstandig van India. Vergeet ook niet al die Lenovo systemen. Die komen bij mij ook de deur niet in. Nederland ligt altijd te slapen, denk maar aan de atoom geheimen die nu ook al Noord Korea aan kernwapens heeft geholpen, met dank aan Nederland.

Voor zover bekend was degene die NK aan verrijkingstechnologie geholpen heeft de Pakistraan Khan - die deze kennis eerst in Nederland opgedaan heeft bij Urenco.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.