image

Zeven zakelijke virusscanners getest

donderdag 28 mei 2009, 12:12 door Redactie, 5 reacties

Regelmatig verschijnen er tests van consumenten virusscanners, maar ook bedrijven ontkomen niet aan beveiligingssoftware voor hun netwerk. Het Oostenrijkse AV-Comparatives legde 7 beveiligingsprogramma's van Avira, ESET, G Data, Kaspersky, Sophos, Symantec en Trustport voor de zakelijke markt op de pijnbank. Naast de werking van de software, werd ook gekeken hoe geschikt het programma voor een kleine, midden en grote onderneming is. Tijdens de eerste test werd het spamfilter getest. Symantec wist daarbij 99% van de ongewenste e-mails te stoppen, gevolgd door G Data (98%) en Sophos (97%). Avira liet met een percentage van 87% de meeste junkmail door. Geen enkel filter ging echter de mist in met legitieme e-mail.

De tweede test voelde het Host Intrusion Prevention System aan de tand. Aan de hand van het gedrag van het systeem analyseert de software of bepaalde acties verdacht of kwaadaardig zijn. Als test werden 25 websites bezocht die verschillende soorten malware aanbieden. Nu presteerde Avira met 23 hits het best en was Symantec (21) tweede, gevolgd door ESET (20). G Data en Trustport leverden met elk 14 hits de slechtste beveiliging.

Resultaat
Vervolgens bekeek AV-Comparatives per product zaken als logging, installatiegemak, prestaties, installatie en uitrol op client en server, database ondersteuning, real-time status en de geschiktheid voor klein, midden en grote ondernemingen. G Data, Kaspersky, Sophos en Symantec krijgen van de Oostenrijkse tester elk 5 sterren, Avira, ESET en Trustport moeten het er met 4 doen. Tellen we de scores van alle onderdelen bij elkaar op, dan heeft Symantec de meeste sterren en Trustport de minste. De volledige test is op deze pagina te vinden.

Reacties (5)
28-05-2009, 13:40 door Anoniem
Een beetje bedrijf laat dit dan ook zelf doen, zodat het op hun eigen eisen is afgesteld. Dit geld natuurlijk niet voor kleine en midden bedrijven, maar die vallen soms bijna in de consumenten markt..
28-05-2009, 18:46 door Anoniem
kaspersky 5 sterren..

Alleen daarvoor al krijgen de onderzoekers niet meer dan 1 ster ... voor de moeite zeg maar.
28-05-2009, 23:32 door Anoniem
http://www.eeye.com/html/products/index.html

waarom komt deze er niet in voor zoals vele andere bekende namen
29-05-2009, 09:06 door Anoniem
"beveiligingssoftware voor hun netwerk"...

Op welk type switch of router kan ik die software draaien?
30-05-2009, 15:05 door Anoniem
Door Anoniem: "beveiligingssoftware voor hun netwerk"...

Op welk type switch of router kan ik die software draaien?
de juniper ssg firewalls ondersteunen antivirus software (in abonnementsvorm geloof ik) maar dat is ongetwijfeld niet bekeken in het artikel...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.