image

Zelftest internetrisico's bij surfopsafe.nl

vrijdag 9 november 2001, 00:54 door Redactie, 1 reacties

Den Haag, 8 november 2001 - De publiekscampagne Surf op Safe ontwikkelt zich steeds verder. Zo is de portal www.surfopsafe.nl uitgebreid met de zelftest 'Surft u op Safe?'. Tevens ontplooien het bedrijfsleven en gebruikersorganisaties naar aanleiding van de campagne diverse initiatieven. ProBiblio (de bibliotheekcentrale voor Noord- en Zuid-Holland) ontwikkelt samen met de Safe Internet Foundation de cursus 'Mijn kind en internetveiligheid'.

Test

Op de portal www.surfopsafe.nl kan sinds kort met de zelftest 'Surft u op Safe?' het eigen internetgebruik op veiligheid worden getest. De test geeft de gebruiker inzicht in hoe risico-(on)bewust hij internet en doet suggesties die helpen om het internetten veiliger te laten verlopen.

Cursus

De cursus 'Mijn kind en internetveiligheid' betrekt ouders en opvoeders van kinderen uit met name groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs actief bij het internetgebruik van hun kinderen. De cursus licht ze voor over hoe leuk en nuttig internet is, maar maakt ze tevens bewust van de risico's van internetgebruik. 'Mijn kind en internetveiligheid' start bij de openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland en wordt in een later stadium bij alle bibliotheken in het land aangeboden.

Campagne

In oktober 2001 is op initiatief van de ministeries van Verkeer en Waterstaat en Economische Zaken de landelijke campagne Surf op Safe gestart. De campagne maakt de consument en de kleinzakelijke gebruiker bewust van de risico's van internetten en biedt tips en maatregelen om risico's te verkleinen. Surf op Safe bestaat uit de portal www.surfopsafe.nl en uit een advertentiecampagne. Op www.surfopsafe.nl staan nieuws en concrete tips over veilig internetten. Tevens is er een overzicht van de meest gestelde vragen en kan de consument zelf vragen stellen. De portal wordt continu geactualiseerd en aangepast aan de behoefte van de consument.

Participanten

Rijksoverheid, gebruikersorganisaties en bedrijfsleven gaan in deze campagne een nauwe samenwerking aan. Participanten lichten in het kader van Surf op Safe eigen doelgroepen in. Er is door de volgende organisaties een intentie tot deelname uitgesproken: HCC, MKB-Nederland, VNO/NCW, Nederland-ICT, NLIP (Branche-vereniging Nederlandse Internet Providers), NIVRA, ECP.NL (Electronic Commerce Platform Nederland) en Women on the web.

Reacties (1)
09-11-2001, 13:17 door Anoniem
De belangrijkste vraag staat er niet bij:

U gebruikt Microsoft Interniet Exploder en Microsoft Look Out! met SP2, bent u veilig ?

Nee dus..

http://newsbytes.com/news/01/172017.html
http://www.securityfocus.com/archive/1/225343
http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/ms01-055.asp

En dan hebben we het nog niet over de search-redirection, die verkeerd getypte adressen naar MSN search *hoort* te sturen, maar heel makkelijk is af te vangen, etc etc.. Zal het script hier maar niet posten, geeft zo'n rommel.

Maar via http://www.wired.com/news/infostructure/0,1377,48177,00.html
kom je het vanzelf tegen..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.