image

Taakstraf en boete voor Ajaxhacker

vrijdag 5 juni 2009, 12:01 door Redactie, 3 reacties

Een voormalige werknemer van Voetbal International die de e-mailaccounts van verschillende Ajacieden kraakte, is veroordeeld tot een taakstraf van tweehonderd uur en een schadevergoeding van ruim 5500 euro. Door het Hotmail account van voorzitter John Jaakke te hacken, kwam de 28-jarige man in bezit van het geheime rapport van de commissie Coronel over de misstanden bij de Amsterdamse voetbalclub, zo meldt het Parool. De conclusie van het rapport speelde hij door aan de media. Aan de hand van de gebruikte IP-adressen wist men de werknemer uiteindelijk te achterhalen.

Tegen de hacker was een taakstraf van 160 uur geëist. De rechter vond dit aan de lage kant, aangezien de man over een lang periode zichzelf toegang tot het account van Jaakke verschafte, en na de publicatie van het rapport hiermee doorging. De man liet tegenover de rechter weten dat hij "enorm veel spijt" had. ''Het is nooit mijn bedoeling geweest om bewust bij mensen in te breken. Internet is toch een soort schemerwereld. Ik ben er pas achteraf over na gaan denken.'' Via de chatbox van TMF was hij met een hacker in contact gekomen die hem de inloggegevens van de e-mailaccounts zou hebben doorgespeeld.

Reacties (3)
05-06-2009, 12:47 door Anoniem
via de chatbox van TMF haha
05-06-2009, 17:47 door Napped
Meerdere vragen komen er bij mij op :

- Hoe kwam hij aan de wachtwoorden?
- Wat doet gevoelige informatie bij hotmail?
- Define hacken in dit geval ?
- Echt een superhacker/security analist die zich op zijn ip laat pakken.....

en dan dit nog
De man vertelde dat hij 'ergens in 2005 of 2006' in contact kwam met een hacker, ene MaxPower, op de chatbox van muziekzender TMF. Deze had hem een lijst gegeven met inloggegevens van werknemers van Ajax.
Pfft 2007 belde ze wilde hun nieuws terug :+
08-06-2009, 12:58 door Night
Geheime interne rapporten van een beursgenoteerde onderneming worden verstuurd via hotmail!!!

Dat is koersgevoelige informatie. Waar is de beurswaakhond?
Hier horen er meer in het beklaagden bankje te staan
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.