Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Mijn mail wordt gebruikt om spam mee te versturen

08-06-2009, 10:41 door Anoniem, 72 reacties
Hallo mensen,

Ik ontvang al een hele tijd mailtjes op mijn computer met delivery failure... Er wordt via mijn hotmail adres dus spam verstuurd en ik krijg dagelijks vele fout berichten terug. Ik heb de virusscanner al laten lopen, maar die kan niks vinden (Kaspersky). Ik ondervind er verder geen problemen mee, maar het is erg irritant dat ik die
berichten telkens moet verwijderen, bovendien vind ik het geen veilig idee.

Een ander mailadres nemen, is niet echt een optie omdat op bv.al mijn visitekaartjes dit mailadres heb opgegeven.

Is er iemand die hiervoor een oplossing weet?

Alvast bedankt,

Micha
Reacties (72)
08-06-2009, 11:03 door 44RT
Probeer het eens met het wijzigen van je wachtwoord. Wijzig ook meteen de vraag en het antwoord waarmee je je wachtwoord kunt veranderen indien je je wachtwoord vergeten bent.

Succes.
08-06-2009, 11:05 door Zarco.nl
a. Hotmail op een visitekaartje: insert head-shaking-smiley here
b. Een oplossing anders bij spammers in te breken en jouw e-mailadres te verwijderen uit hun database? Nee, zou het niet weten :P
Grote kans dat je e-mailadres op een spamlijst staat. Soms ontvang je spam, en soms wordt je e-mailadres als afzender gebruikt.
Niets ernstigs aan.
Dit betekent niet per se dat je computer geinfecteerd is met malware.
08-06-2009, 11:11 door Anoniem
pech gehad waarschijnlijk.

jouw mailadres kan eenvoudig als reply adres ingesteld worden door een spammer, doe je niks aan.

Check in de headers van welke IP nummers de spam afkomt, en neem contact op met de provider die dat ipnummer levert.

of wacht tot het vanzelf weer overgaat.
08-06-2009, 11:12 door Anoniem
Waarschijnlijk is er niets aan de hand. Een delivery failure notice is ook een nieuwe (wat heet nieuw) vorm van spammen. Ik krijg ook af en toe dit soort mailtjes, maar in de header zijn die gewoon aan mij gericht, met daarin een boodschap. Overigens komen die mailtjes vaak binnen op een mailadres die ik eigenlijk zelden gebruik. Bij een virus op mijn computer zou hij dus op alle adressen ook binnen moeten komen, maar dat gebeurt dan weer niet. Gewoon in je prullenbak gooien. Een andere optie is dat iemand anders een virus heeft opgelopen en jouw adres in diens mailbox voorkomt.
08-06-2009, 11:19 door Anoniem
Hotmail gebruikers die over spam klagen.......... ik word hier toch zoooooooooooo moe van, en dan nog zakelijk ook, hoe dom kan je zijn !
Ik zou bijna zeggen; het is je gegund, bijna ;)
08-06-2009, 11:39 door SirDice
Er wordt via mijn hotmail adres dus spam verstuurd en ik krijg dagelijks vele fout berichten terug.
Hiervoor hoeft er geen mail via jouw hotmail verstuurd te worden. Een mail afzender is vrij eenvoudig te vervalsen. Alleen jouw mail adres wordt misbruikt verder niet.

Mijn xs4all adres wordt ook regelmatig misbruikt door spammers, daar valt niet veel aan te doen.
08-06-2009, 11:53 door _Peterr
Er zijn diverse mailadressen van mij de afgelopen jaren misbruikt voor SPAM. Hier kun je helemaal niets aan doen. Het heeft niet te maken met je eigen mailbox en wachtwoord. Maar ze gebruiken alleen jouw mailadres als FROM adres.
08-06-2009, 11:57 door Preddie
a. Hotmail op een visitekaartje: insert head-shaking-smiley here (Ja Zarco.nl helemaal mee eens)

b. Het kan zijn dat je pc geinfecteerd is maarja het kan ook zo zijn dat ze jou adres gewoon gebruiken via open relay servers om jou adres aan de afzender toe te voergen en wanneer een mail server vervolgens de mail niet door kan sturen naar het target krijgt jij de foutmeldingen binnen. Je zou ff kunnen sniffen @ port 25....
08-06-2009, 12:04 door Anoniem
Ten eerste bedankt voor jullie reacties (op het mij gunnen van de spam na dan.....). Ik heb het wachtwoord gewijzigd inmiddels
om te zien of dat iets doet.

Vroeger kreeg ik het eens in de zoveel tijd binnen en dan hield het weer een periode op, nu krijg ik het dagelijks binnen. Geen ramp maar zo moet ik dagelijks al die berichtjes blijven verwijderen.

"Check in de headers van welke IP nummers de spam afkomt, en neem contact op met de provider die dat ipnummer levert."

Hoe doe ik dit?

"Je zou ff kunnen sniffen @ port 25..."

en hoe doe ik dit?

Weet niet zo veel van computers af, dus graag heldere uitleg voor een noob als ik -)

Bedankt weer,

Micha
08-06-2009, 12:07 door MoreSecure
Door 44RT: Probeer het eens met het wijzigen van je wachtwoord. Wijzig ook meteen de vraag en het antwoord waarmee je je wachtwoord kunt veranderen indien je je wachtwoord vergeten bent.

Succes.

Dit zogenaamde "SPOOFEN" is iets waar je als gebruiker weinig aan kan doen. Met een beetje goede wil kan elke gebruiker op internet mail als een ander sturen zonder de daadwerkelijke afzender te zijn. Alles valt of staat bij veilige mailservers die het niet toestaan om met een andere dan de voor die mailserver geregistreerde domeinnamen te zenden.

Probeer via de smtp server van Google (GMAIL) maar eens een mail te verzenden als bill.gates@microsoft.com... dat zal niet lukken. Een goede (lees: goed ingerichtte) mailserver staat geen relays toe.

Verder: als je zaken doet, dan doe je dat toch niet als "HOTMAIL" of "PLANET" of "ZIGGO"? Registreer je eigen domeinnaam maar ga zeker geen zakelijke mail via Hotmail of welke variant dan ook verzenden! Op je visitekaartje??? Not-Done!
08-06-2009, 12:35 door Anoniem
ben een therapeut en heb zodoende een kaartje, website etc, dacht dat dat prima kon met mijn hotmail account,
maar zoals gezegd ben geen computer kenner.....

Handiger is wel reacties met wat ik er nu mee kan doen, in plaats van wat vroeger wel of niet had gemoeten.

Thanks,

Micha
08-06-2009, 13:06 door 44RT
Zoals hierboven te lezen valt wordt je e-mailadres naar alle waarschijnlijkheid gespoofed. In dat geval heeft het geen zin om je wachtwoord te wijzigen. Je weet het nooit zeker, dus ik had je toch aangeraden om het te wijzigen. Tegen het spoofen zelf kun je erg weinig beginnen, als je e-mailadres eenmaal bekend is bij spammers is het erg lastig om dat te ontdoen. Wat dat betreft kun je beter een nieuw e-mailadres nemen en voor de zakelijkheid zou ik dat zeker aanraden (en dan geen hotmail, maar wat professioneler).

Om de header van een mail te bekijken in hotmail:

- rechtermuisklik op de betreffende mail
- klik "berichtbron weergeven" (in het Engels: "View source")
08-06-2009, 13:37 door SirDice
Door Anoniem: "Check in de headers van welke IP nummers de spam afkomt, en neem contact op met de provider die dat ipnummer levert."

Hoe doe ik dit?
Dit vergt wel enige kennis van zaken....

http://www.xs4all.nl/helpdesk/email/spam/headerslezen.php
08-06-2009, 13:38 door Anoniem
"Hotmail gebruikers die over spam klagen.......... ik word hier toch zoooooooooooo moe van, en dan nog zakelijk ook, hoe dom kan je zijn ! Ik zou bijna zeggen; het is je gegund, bijna ;)"

Dit kan gebeuren met ieder email adres, of je nou hotmail hebt, of een andere provider. Ik zou zeggen, hou je commentaar voor je als je niets zinnigs te melden hebt.
08-06-2009, 14:57 door Bitwiper
Door Anoniem: ben een therapeut en heb zodoende een kaartje, website etc, dacht dat dat prima kon met mijn hotmail account, maar zoals gezegd ben geen computer kenner.....
Een Hotmail account zal bij wat oudere gebruikers als wat onprofessioneel over kunnen komen. De problemen die je beschrijft staan hier echter volledig los van, dit kan je met elk account bij elke provider overkomen.

Handiger is wel reacties met wat ik er nu mee kan doen, in plaats van wat vroeger wel of niet had gemoeten.
Je moet proberen vast te stellen wat er aan de hand is. Er zijn vier mogelijkheden:
(1) Iemand verstuurt spam vanaf PC's van derden (zombies) en spooft daarbij jouw Hotmail adres (doet alsof jij de afzender bent)
(2) Iemand logt in op jouw Hotmail account en verstuurt daar spam mee
(3) Iemand misbruikt jouw PC om spam mee te versturen via jouw Hotmail account
(4) Iemand misbruikt jouw PC om spam mee te versturen en spooft daarbij jouw Hotmail adres (doet alsof jij de afzender bent)

(1) is het meest waarschijnlijk, maar daar kun je nauwelijks wat aan doen. Wat je wel moet doen is vaststellen of dit aan de hand is, dan kun je 2 t/m 4 uitsluiten. Dat doe je door goed naar zo'n [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Non-delivery_report]NDR[/url] (Non-Delivery-Report, of bounce message) te kijken: binnen dat bericht zitten meestal de headers van het oorspronkelijke bericht. Daaruit kun je, met enige handigheid, afleiden vanaf welk IP-adres de spam verzonden is, en of deze via een provider (Hotmail of een andere) danwel direct naar de mailserver van de bedoelde ontvanger is gestuurd. Hou er rekening mee dat de onderste headerregel(s) vervalst zijn (elke keer dat een e-mail een mailserver passeert wordt er bovenaan zo'n headerregel toegevoegd; spammers zetten er vaak zelf al één of meer headerregels in voordat ze de spam verzenden in de hoop een dwaalspoor te creëren).

In het door SirDice genoemde [url=http://www.xs4all.nl/helpdesk/email/spam/headerslezen.php]headers lezen[/url] staat een voorbeeld uit 2002. Het is heel goed denkbaar dat die spam zelf vertrokken is van "dutepp0.et.tudelft.nl [130.161.38.38]" en dat alle regels daaronder vervalst zijn (dat anno 2002 mailservers nog als zogenaamde open relays konden worden gebruikt ligt niet voor de hand omdat ze daardoor -ook toen al- zeer snel op blacklists belandden). Het lijkt er meer op dat een spammer ongeauthoriseerde toegang tot die machine had, of iets als Formmail misbruikte. Open relays zul je hedentendage niet veel meer tegenkomen verwacht ik (klopt dit? ik volg de spam-scene al een tijdje niet meer zo).

ISP's van zombie-PC waarschuwen helpt trouwens niet tot nauwelijks (leuk als je niks te doen hebt en stressbestendig bent).

(2) Dit komt best wel voor. Wijzig niet alleen je wachtwoord, maar ook het vraag/antwoord verhaal (dat Hotmail wel zal kennen neem ik aan), d.w.z. de vraag die je gesteld wordt als je je wachtwoord vergeten bent.

(3) Zou kunnen, dan heb je echt een probleem. Scan je PC!

(4) Als 3. Het ligt dan echter niet erg voor de hand om jouw hotmail adres te spoofen. Klein kansje dus, maar als dit gebeurt dan zal er waarschijnlijk veel meer spam vanaf jouw PC vertrekken...

Succes!
08-06-2009, 15:21 door Anoniem
Onderstaande is de info, die ik krijg als ik met rechtermuisklik en eigenschappen van de mail ga.
Ik heb inmiddels een ander wachtwoord en andere vraag genomen (en tot nu toe nog geen spam ontvangen, maar dat dit is pas sinds een paar uur)

Ik heb ooit ook een vacation reply (of zoiets) weggehaald, iemand had blijkbaar een automatisch antwoord op mijn mail gezet.
Verder heb ik al mijn contactpersonen al een tijd geleden weg gehaald, zo dat zij geen ongewenste spam meer van mij krijgen.

Mijn pc is dus al via kaspersky, antivir en hitman al wel gescand, maar die vinden niks

Kunnen jullie iets opmaken uit onderstaande info?

Bedankt voor jullie moeite weer, doeg,

Micha

X-Message-Delivery: Vj0xLjE7RD0wO2w9MQ==
X-Message-Info: JGTYoYF78jEHjJx36Oi8+Z3TmmkSEdPtWvQP47sSZYmyVDNftcFVjIkkVChcI7Z22Rmvijgumo8=
Received: from bay0-omc3-s16.bay0.hotmail.com ([65.54.246.216]) by bay0-imc3-s38.bay0.hotmail.com with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.2444);

Sun, 7 Jun 2009 19:52:36 -0700

From:
To:
Date: Sun, 7 Jun 2009 19:51:42 -0700
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/report; report-type=delivery-status;

boundary="9B095B5ADSN=_01C9C7146A80E3F8004D0490bay0?omc3?s16.ba"

X-DSNContext: 7ce717b1 - 1142 - 00000001 - 00000000
Message-ID: <mF1IT18ol001ce337@bay0-omc3-s16.bay0.hotmail.com>
Subject: Delivery Status Notification (Failure)
Return-Path: <>
X-OriginalArrivalTime: 08 Jun 2009 02:52:36.0276 (UTC) FILETIME=[2DBE0F40:01C9E7E4]
This is a MIME-formatted message.

Portions of this message may be unreadable without a MIME-capable mail program.

--9B095B5ADSN=_01C9C7146A80E3F8004D0490bay0?omc3?s16.ba
Content-Type: text/plain; charset=unicode-1-1-utf-7

This is an automatically generated Delivery Status Notification.

Delivery to the following recipients failed.
--9B095B5ADSN=_01C9C7146A80E3F8004D0490bay0?omc3?s16.ba
Content-Type: message/delivery-status
Reporting-MTA: dns;bay0-omc3-s16.bay0.hotmail.com
Received-From-MTA: dns;BAY130-W17
Arrival-Date: Sun, 7 Jun 2009 19:50:41 -0700
Final-Recipient: rfc822;
Action: failed
Status: 5.1.1
Diagnostic-Code: smtp;550 5.1.1 : Recipient address rejected: User unknown

--9B095B5ADSN=_01C9C7146A80E3F8004D0490bay0?omc3?s16.ba
Content-Type: message/rfc822

Received: from BAY130-W17 ([65.55.135.52]) by bay0-omc3-s16.bay0.hotmail.com with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.3959);

Sun, 7 Jun 2009 19:50:41 -0700

Message-ID: <BAY130-W177B0B44215DFA169F4452B7470@phx.gbl>
Return-Path:
Content-Type: multipart/alternative;
boundary="_bd69d8ad-1979-4f7b-9630-a7798c9e70bb_"
X-Originating-IP: [60.10.215.142]
From: micha bude <>
To: <>
Subject: Hi:
Date: Mon, 8 Jun 2009 02:50:40 +0000
Importance: Normal
MIME-Version: 1.0
X-OriginalArrivalTime: 08 Jun 2009 02:50:41.0109 (UTC) FILETIME=[E918F850:01C9E7E3]

--_bd69d8ad-1979-4f7b-9630-a7798c9e70bb_
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Dear friends:=20
=20
- I suggest you a very good shoppingsite:<bettermore.net>
- It involves the world of popular electronic products=2Cagents of the bra=

nds have DELL=2CSONY=2CHP=2CIBM=2CAPPLE=2CPANASONIC=2CLG=2CSAMSUNG=2CCANON=

=2CNOKIA=2CMOTOROLA=2C and other mainstream international brands.They have =

good management systems=2C product quality inspection system. And internati=
onal speedboat (EMS) is the door - door accurate! Soon! More security! They=
have their own warehouses and stores=2C customers around the world=2C 80 p=
ercent are from repeat customers!=20

- M^S^N^:
- Kind regards !
=20
________________________________________________________________
Express yourself instantly with MSN Messenger! Download today it's FREE!
http://messenger.msn.click-url.com/go/onm00200471ave/direct/01/=

--_bd69d8ad-1979-4f7b-9630-a7798c9e70bb_
Content-Type: text/html; charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
<html>
<head>
<style>
.hmmessage P
{
margin:0px=3B
padding:0px
}
body.hmmessage
{
font-size: 10pt=3B
font-family:Verdana
}
</style>
</head>
<body class=3D'hmmessage'>
<DIV>Dear friends: <BR>&nbsp=3B<BR>-&nbsp=3B I suggest you a very good shop=
pingsite<FONT color=3D#0000ff>:&lt=3Bbettermore.net&gt=3B</FONT></DIV><FONT=
color=3D#0000ff>
<DIV><BR></FONT>-&nbsp=3B It involves the world of popular electronic produ=
cts=2Cagents of the brands have DELL=2CSONY=2CHP=2CIBM=2CAPPLE=2CPANASONIC=
=2CLG=2CSAMSUNG=2CCANON=2CNOKIA=2CMOTOROLA=2C and other mainstream international brands.They have good management systems=2C product quality inspectio=

n system. And international speedboat (EMS) is the door - door accurate! So=

on! More security! They have their own warehouses and stores=2C customers a=

round the world=2C 80 percent are from repeat customers! </DIV>

<DIV><BR>-&nbsp=3B M^S^N^:<FONT color=3D#000080></=
FONT></DIV>
<DIV><BR>-&nbsp=3B Kind regards !</DIV>
<DIV>&nbsp=3B</DIV><br /><hr />Express yourself instantly with MSN Messenge=
r! <a href=3D'http://clk.atdmt.com/AVE/go/onm00200471ave/direct/01/' target=
=3D'_new'>MSN Messenger</a></body>
</html>=
--_bd69d8ad-1979-4f7b-9630-a7798c9e70bb_--
--9B095B5ADSN=_01C9C7146A80E3F8004D0490bay0?omc3?s16.ba--
</
08-06-2009, 16:04 door SirDice
Hmm.. Het lijkt er toch op dat de email via jouw hotmail account is verstuurd. Het origineel gaat van hotmail naar hotmail.

Received: from BAY130-W17 ([65.55.135.52]) by bay0-omc3-s16.bay0.hotmail.com with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.3959);

Het enige is verder de

X-Originating-IP: [60.10.215.142]

Wat een IP adres is is in China:

inetnum: 60.10.203.0 - 60.10.255.255
netname: ADSL203
country: cn
descr: LANGFANG ip pool for adsl CNCGroup-HE,LangFang City,Hebei province.
admin-c: kl984-AP
tech-c: kl984-AP
status: ASSIGNED NON-PORTABLE
changed: KONGLF5@CNC.CN 20071226
mnt-by: MAINT-CNCGROUP-HE
source: APNIC

route: 60.10.0.0/16
descr: CNC Group CHINA169 Hebei Province Network
country: CN
origin: AS4837
mnt-by: MAINT-CNCGROUP-RR
changed: abuse@cnc-noc.net 20060118
source: APNIC

person: Kong Lingfei
nic-hdl: KL984-AP
e-mail: konglf5@chinaunicom.cn
address: 45, Guang An Street, Shi Jiazhuang City, HeBei Province,050011,CN
phone: +86-311-86681601
fax-no: +86-311-86689210
country: cn
changed: konglf5@chinaunicom.cn 20090206
mnt-by: MAINT-CNCGROUP-HE
source: APNIC
08-06-2009, 16:15 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
08-06-2009, 16:32 door Anoniem
Volgens mij kan ik het emailadres er niet meer uithalen nu omdat ik niet geregistreerd ben hier, maar mijn mailadres moet toch overal te vinden zijn, daarom leek het me geen probleem deze te posten, maar als ik het mis heb hoe verwijder ik die nu nog?

Wat kan ik verder met dat ip adres uit china doen?

groet,

Micha
08-06-2009, 17:09 door Anoniem
ja, hier doe je niet veel aan.

Inderdaad een chinees die je mailadres als reply heeft ingesteld, en lekker spamt.

een cursus chinees volgen, de website openen van de ISP (provider) en een mail sturen naar hun helpdesk, waarin je het ipnummer beschuldigd.

minder werk: een spamfilter instellen, waarmee je al die NDR's die je krijgt weggooit.


daarvoor bel je iemand die je dan betaalt.
08-06-2009, 20:28 door Anoniem
De meeste reacties zullen je helaas niet helpen om Spam uit je box te stoppen. Jou e-mail adres is bekend voor Spam. Spammers verkopen deze ook door, waardoor er ook andere Spammers je e-mail adres hebben. Je zal steeds meer Spam krijgen. Ongeacht wat je doet. Het is overigens bekend, dat Spammers bestaande email adressen gebruiken om te Spammen.
Je bent niet gehackt of iets dergelijks. Spammers kunnen heel eenvoudig aan e-mail adressen komen.
Als je echt last hebt van Spam, dan kun je een andere account nemen bij een andere e-mail provider zoals Yahoo of wat jij wenst.
Of je kunt alle spam headers opgeven aan www.spamcop.net. Wel even registreren. Je kunt zelfs met Spamcop je e-mail zo instellen dat Spam wordt gefiltert. Het vergt wel enige kennis. Maar het helpt wel!
[Sectrust.ams.osd]
08-06-2009, 21:19 door Ilja. _V V
Door Anoniem: Volgens mij kan ik het emailadres er niet meer uithalen nu omdat ik niet geregistreerd ben hier, maar mijn mailadres moet toch overal te vinden zijn, daarom leek het me geen probleem deze te posten, maar als ik het mis heb hoe verwijder ik die nu nog?

Wat kan ik verder met dat ip adres uit china doen?

groet,

Micha

Zo te zien heeft Admin die emailadressen voor je gedaan.

Wat betreft dat IP uit China kan je dat doorsturen aan abuse@hotmail.com. Als je even naar dit Knowledge Base artikel gaat: [url=http://support.microsoft.com/kb/316659/nl]http://support.microsoft.com/kb/316659/nl[/url] Vindt je daar alles wat je daar direct aan kan doen. Meeste is door anderen hierboven al voorgesteld.
Dit: bay0-omc3-s16.bay0.hotmail.com is overigens één van de vele standaard Microsoft mail servers waarbij de bay-nummers nog wel eens kunnen verschillen.

Even resumé is er waarschijnlijk het volgende gebeurd: Vol trots als eigenaar om je nieuwe emailadres wereldkundig te maken heb je een bulk-email verstuurd aan iedereen in je adresboek, onversleuteld &\of afgetekend.
Dat gaat dan via schijnbaar allerlei willekeurige mailservers de wereld over waarbij het kan gebeuren dat één of meerdere emailtjes door een emailgraaier onderschept zijn. Vandaar de opmerking van Sjaan. In dat geval is het bijna 100% zeker dat die emailadressen misbruikt zullen worden. Zoals opgemerkt.
Of: Je email is aangekomen op één of meerdere zombies - computers die onderdeel zijn van een botnet - van de geadresseerden, met hetzelfde gevolg als bovenstaand.

Om te controleren of je zelf niet aan een botnet bent toegevoegd stuur ik je naar de [url=http://onecare.live.com/site/nl-nl/default.htm]Microsoft Online OneCare Live Scanner[/url]. Dit was de 1ste & heel lang de enige scanner die botnetten kan opsporen & vernietigen.
Werkt uiteraard met Windows & IE, sinds kort ook FF. Je dient wel als Administrator aangemeld te zijn, dus helemaal uitloggen of herstarten voor je begint. Kies dan de Volledig Scan & laat die helemaal uitlopen, wat wel even kan duren. Na Voltooid herstarten.

Volgend punt is dan dat Hotmail al heel lang een reputatie heeft betreffende misbruik. In de bewoordingen van Microsoft: "Het gebruik van Hotmail word heden ten dage ontmoedigd & gebruikers word aangeraden over te stappen op Msn of Live mail.". Jij wil blijkbaar echter je Hotmail-account behouden. Ok. :-|

Er staat nergens wat voor emailprogramma je gebruikt, maar in hetzelfde Microsoft advies staat ook dat Windows Live Mail de voorkeur heeft ten opzichte van Outlook Express (n.v.t. voor gratis Hotmail) & Msn Explorer.
Aannemende dat na de scan je computer('s) (weer) schoon zijn, is het wel verstandig om dan meteen een nieuwe (verse) versie van [url=http://www.microsoft.com/netherlands/windowslive/Views/suite.aspx]Windows Live Mail (2009)[/url] te (her-)installeren. Zelf wel even opletten wat je wel of niet wilt tijdens het vinken.
Voor het geval dat je gemakkelijk toegang wilt hebben tot je Gedeelde Mappen staat hier [url=http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=35AEB0C2-4203-455E-B1DD-4B0B14186556&displaylang=nl]Windows Live Mail (versie 2008)[/url].

Wat betreft de opslag van je adresboek, via Opties van Live Mail als ook Live Messenger kan je de optie: "Mijn adresboek nooit op deze computer opslaan" aanvinken. Dan staat het alleen op de server.

Als je de Live Mail hebt geïnstalleerd, kan je ook via opties spamfilters instellen & zal je vanaf dan wel de 1ste tijd regelmatig je spambox moeten controleren want je spamfilter moet 1st leren wat te filtreren. Antivirus is automatisch OneCare, & in je Live Messenger kan je dat via opties aanvinken & installeren voor bestandsoverdracht.

Vanaf dan word alles wat in je spambox terecht komt & je er niet uithaalt automatisch gemeld & na 2 weken (?) verwijderd.
09-06-2009, 09:38 door Anoniem
Beste Micha,

De goedkoopste oplossing is andere business kaartjes drukken. En neem dan wellicht een ander e-mail adres, of een eigen domein naam die je dan via een professionele service SPAM-vrij kan houden. (want dat werkt via je MX-Record).

Gegroet,

Richard
09-06-2009, 10:52 door Anoniem
"Een ander mailadres nemen, is niet echt een optie omdat op bv.al mijn visitekaartjes dit mailadres heb opgegeven. "
Oh man :D en hoe vaak ik wel niet een vrachtwagen voorbij heb zien komen met @chello.nl en vergelijkbaar!

Al voor 6 euro per jaar heb je een .NL-domeinnaam.
Voor de uitstraling van je bedrijf staat het echt een stuk professioneler.

Is inderdaad gewoon spoofen, ik zelf heb een zakelijk e-mailadres en ontvang ook dagelijks 'Delivery failure' e-mails, en alleen omdat mijn e-mailadres als afzend is gebruikt. Hebben ze geprobeerd om iets verzenden naar een niet bestaand e-mailadres op mijn domeinnaam, maar omdat dat adres niet bestaat wordt hij ge-bounced; Terug naar mij.
Alleen vreemd dat de mailserver niet in staat is om te zien dat het bericht afkomstig is van een andere mailserver, hmm...

En ik heb geen open-relay, gehackte mailbox of iets. En ook is er een SPF ingesteld om blacklisting te voorkomen.
Dus is alleen vervelend maar verder niets.
09-06-2009, 13:22 door SirDice
Door Anoniem: Alleen vreemd dat de mailserver niet in staat is om te zien dat het bericht afkomstig is van een andere mailserver, hmm...
Bounces komen meestal van een andere server. Jouw server kijkt niet naar de headers in het origineel (welke ook heel vaak niet eens meegestuurd worden in een NDR)
10-07-2009, 23:52 door Anoniem
(3) Iemand misbruikt jouw PC om spam mee te versturen via jouw Hotmail account

(3) Zou kunnen, dan heb je echt een probleem. Scan je PC!

Succes!

Ik weet wel zeker dat ik hier last van heb... Heeft iemand anders nog hier enige suggesties voor?
14-07-2009, 12:34 door Anoniem
Door Sjaan: Beste Micha.
Wil je aub even je posting aanpassen en de emailadressen er uit halen.
op deze manier maak je het spammers erg makkelijk dus haal die adressen er even uit.
Met vriendelijke groet,
Sjaan
ja, als je jezelf afvraagt hoe men in eerste instantie aan je adres gekomen is dan is dit de ultieme manier, post je adres op een open forum en je weet zeker dat je spam krijgt...

precies hetzelfde als je adressen op marktplaats achterlaten, of je telefoonnummer invullen, directe garantie voor het ontvangen van telefoontjes van telemarketiers...

als bedrijf wil je vaak dat mensen je (adres) kennen maar dat heeft op internet ook direct de bijwerking dat dus ook minder leuke personen dat adres ook in handen kunnen krijgen, veilig en plezierig internettten staat of valt bij je eigen instelling ;)
14-07-2009, 12:48 door Anoniem
Door Anoniem:
(3) Iemand misbruikt jouw PC om spam mee te versturen via jouw Hotmail account

(3) Zou kunnen, dan heb je echt een probleem. Scan je PC!

Succes!

Ik weet wel zeker dat ik hier last van heb... Heeft iemand anders nog hier enige suggesties voor?
als je zo zeker weet dat het jou eigen pc is waar het van verstuurd word dan zou een paar dagen niet gebruiken van je pc er voor zorgen dat er dus geen of minder spam binnenkomt, in de tussentijd kan je evt via een andere pc je mail checken (verander de wachtwoorden voor je mail en geheime vraag ook niet vanaf je eigen pc ivm evt meelezen)

maar mijn mening heeft iemand je email adres gejat en misbruiken ze die, als het vanaf je eigen pc zou komen dan zou het ipadres van de afzender ook gelijk aan jou ipadres moeten zijn, maar ik heb niet de info om dat voor je te kunnen controleren

en als je echt zeker wil zijn dan raad ik je aan om je pc naar een expert te brengen met desnoods een kopietje van deze discussie er even bij, zodat het probleem/vermoeden goed duidelijk is, en laat m door die kenner goed checken of nog beter opnieuw installeren, het is dan misschien in dit geval een beetje overdreven, maar dat is de enige echte oplossing die me voor jou als leek (vermoed ik) goed werkbaar lijkt, aangezien je dat zelf waarschijnlijk niet kan doen...
14-07-2009, 13:21 door Anoniem
Door Anoniem:
Alleen vreemd dat de mailserver niet in staat is om te zien dat het bericht afkomstig is van een andere mailserver, hmm...
En ook is er een SPF ingesteld om blacklisting te voorkomen.
-all ipv ~all gebruiken, en enkel je eigen servers allowen. solved.

RTFM :)
21-07-2009, 12:27 door Anoniem
Beste,

ik heb net hetzelfde gehad. Bij mij is het opgelost door in opties de automatische antwoorden uit te schakelen
22-11-2010, 19:31 door Anoniem
Door Anoniem: pech gehad waarschijnlijk.

jouw mailadres kan eenvoudig als reply adres ingesteld worden door een spammer, doe je niks aan.

Check in de headers van welke IP nummers de spam afkomt, en neem contact op met de provider die dat ipnummer levert.

of wacht tot het vanzelf weer overgaat.

Wat als de Provider uit china komt ? XD
22-11-2010, 22:17 door Anoniem
Door Anoniem:
(3) Iemand misbruikt jouw PC om spam mee te versturen via jouw Hotmail account

(3) Zou kunnen, dan heb je echt een probleem. Scan je PC!

Succes!

Ik weet wel zeker dat ik hier last van heb... Heeft iemand anders nog hier enige suggesties voor?


gaaf nu zit ik ineens in iemand anders zijn mail te typen op een of andere duistere manier
23-11-2010, 08:51 door Anoniem
Door Anoniem: Beste,

ik heb net hetzelfde gehad. Bij mij is het opgelost door in opties de automatische antwoorden uit te schakelen
Logisch. Als je spammers een bevestiging stuurt dat je mailadres bestaat, blijven ze spammen. En trouwens, waarom is het nou weer nodig om ouwe topics te bumpen?
23-11-2010, 09:12 door spatieman
welkom in de wereld van de spam met jou email adres als afzender.
23-11-2010, 09:34 door Spiff has left the building
Moet er voor een 'grappige' opmerking nou een thread worden heropend die al meer dan een jaar stil was??
Nee, niet, zou ik zo denken.
30-11-2010, 19:09 door Anoniem
Ik weet het niet helemaal zeker, maar iemand zei hier eerder dat je bij dat "Message Failure" ofzo rechtermuis moet doen en dan "Bron weergeven". Dan staat er waarschijnlijk zoiets:
X-Message-Delivery: (blabla)

X-Message-Info: (blabla)

Received: (hier de mail van de 'spammer')


Dan ga je in Hotmail naar: Opties > Meer opties > (dan rechtsboven in menu "Ongewenste e-mail voorkomen) Veilige en geblokkeerde afzenders > Geblokkeerde afzenders. En invullen die spam mail!!

Geen idee of dit werkt maar was maar een idee :P
20-12-2010, 21:12 door Anoniem
[quote="ipTRACKERonline.com"]Header Analysis Quick Report<br>Originating IP: 79.101.190.103<br>Originating ISP: TELEKOM SRBIJA, ADSL users<br> City: Belgrade<br>Country of Origin: Republic of Serbia<br>* For a complete report on this email header goto [url=http://www.iptrackeronline.com]ipTRACKERonline[/url][/quote]
21-12-2010, 15:37 door Anoniem
Ik heb hetzelfde probleem, maar bij mij is het echt heel irritant want ik krijg soms wel tienduizend mails per dag als spam in mijn eigen mailbox. Dan gaat de opmerking: het is niets ernstigs, gewoon even deleten niet echt meer op. Kost me bakken met tijd, ik ben de hele dag bezig spam te verwijderen. Ik heb het dan echt over 50 spammails per minuut die binnen komen.

Zou toch heel fijn zijn als dit op te lossen is. Mailadres wijzigen is eigenlijk geen optie, het gaat hier om een heel bekende website namelijk en geen hotmail. Eigen domeinnaam.

Wie heeft tips?
12-01-2011, 12:42 door Anoniem
Ik heb hetzelfde probleem. Maar ik snap niet als alleen mijn emailadres wordt gebruikt om spam mee te verzenden de spammers ook in mijn contactpersonen lijst kunnen komen.
Dan moet je toch inloggen en ook mijn wachtwoord kennen??
12-01-2011, 20:20 door 3.1415
In smtp werkt het standaard zo dat je ieder willekeurig afzender adres kunt invullen, daar hoef je niet voor te hacken zo werkt et gewoon (op een envelop kan je ook schrijven dat ie van geert wilders komt)

Mailservers versturen versturen in principe niet namens een ander domein, tenzij het een open-relay server is, misschien wel van de spammer zelf.

Bij de ontvangst is er ook nog zoiets als SFP check. Als een mailserver een email ontvangt van ......@security.nl dan zou hij kunnen checken via dns of de versturende server wel namens security.nl mag mailen, (als security.nl dit in DNS ingesteld heeft.) Dan komt de spam dus niet aan.

Uit mijn naam wordt niet gespamd, maar ik krijg wel spam van mensen die mij in hun msn contact list hebben. En dat vraag ik me dan af, hoe komt de spammer aan de contacts van mijn bekende, die zal dan toch een virus/malware moeten hebben (gehad).
03-02-2011, 15:51 door Anoniem
ik heb hetzelfde voor, maar het zijn geen deliviry failures, ik stuur mezelf spam, en daarmee waarschijnlijk mijn gehele adresboek ook, jammergenoeg...

Paswoord veranderen helpt wel hoor in zo'n gevallen, alleen, het werkt maar even...
degene die je emailadres 'misbruikt' is zo 'slim' daar een paswoord-checker op te zetten, en dat zoekt godganse dagen verder naar je nieuw paswoord...

Dus, elke week je pw veranderen is een oplossing, maar verder raak ik hier ook niet mee weg
03-02-2011, 17:51 door SirDice
Helaas, dat werkt niet. Dit omdat de spam niet werkelijk via jouw email account verstuurd wordt (dit kun je zien aan de Received: headers in de bron van de email). Het is kinderlijk eenvoudig om een willekeurige afzender op een email te zetten. Daar hoeft geen enkel account gekraakt voor te worden.
04-02-2011, 07:25 door Anoniem
"Hotmail gebruikers die over spam klagen.......... ik word hier toch zoooooooooooo moe van, en dan nog zakelijk ook, hoe dom kan je zijn ! Ik zou bijna zeggen; het is je gegund, bijna ;)"

Op deze wijze reageren is nog vele malen triester.
04-02-2011, 17:01 door Anoniem
Mailscanner met Postgrey is een optie om actief spammers te dwarsbomen echter dit werkt alleen met een eigen mailserver en een eigen domein
02-03-2011, 14:18 door Anoniem
hallo beste (hot)mail gebruiker..
Ik heb precies hetzelfde probleem en heb nu na al deze ellende uiteindelijk maar al mijn contactpersonen verwijderd - als ik een mailtje moet sturen dan moet ik nu wel altijd het adres van mijn contact ingeven .. best baalen dus .. Maar stel dat jij of iemand anders een goede oplossing weet voor dit probleem - Volgens een kennis zou het een lek in explorer zijn waardoor er in de instellingen van je computer iets verandert wordt, zodat kwaad willenden hun irritante spam via die computer dus via jouw contact personen kan versturen.. Ik snap niet dat Microsoft of een of andere beveiliger deze mensen al lang NIET voor de rechter gebracht heeft want dit soort onzin daar zit volgens mij niemand op te wachten. Ik hoop dat er een werkelijk goeie oplossing komt voor dit probleem ;; en iki hoor het dan graag.. Groet Peerspecial10.
02-03-2011, 22:35 door _____
Het is op zijn minst niet gebruikelijk om een Hotmail adres op een visitekaartje te gebruiken. Dat is gewoon knullig.
Een kennis die beweert dat via IE instellingen op de PC worden geweizigd snapt het niet helemaal. (evt. malware uitgezonderd). Spam en aanverwante zaken zijn natuurlijk niet de schuld van M$. Wanneer je veel last hebt van spam, neem dan een fatsoenlijke provider met een pop3 account en mailfilter dan heb je de helft al gewonnen. Strooi niet met je belangrijke e-mail adres maar gebruik voor allerlei flutzaken Gmail, Hotmail, Yahoomail, enz. enz.
16-03-2011, 18:19 door Anoniem
Ik heb een soortegelijk probleem als in alle andere vragen. Ik verstuurde gister ongewenst vanaf mijn hotmailacount spammails naar al mijn contactpersonen.
Nu lees ik dat dat vrij eenvoudig gebeurd en soms niet zo veel aan kunt doen. Het gekke van mijn geval is alleen dat mijn verzonde berichten tot 31-1-11 niet meer terug kan vinden. Deze zijn verwijderd.(het is inmiddels 16-03-11)

Wat kan hiervan de oorzaak zijn. Heeft iemand daadwerkelijk mijn account gekraakt? Want ik heb gezien dat de spam -mails elke keer naar 10 mensen uit mijn contactlijst verstuurd van A tot Z. En in een periode van minuten.

Ik hoop dat iemand mij net zo goed kan helpen als dat hier op dit forum reeds is gebeurd!

vriendelijke groet
18-03-2011, 13:49 door Anoniem
via mijn mail wordt ook spam verstuurd, ik heb het topic hier doorgelezen, en ik weet echt niet wat ik moet doen, ik heb de berichten nog in mijn verzonden items staan, en daar heb ik dan ook de mailsource vandaan gehaalt. het rare is dat mijn lan ip er ook tussen staat en verder het ip van een of andere mafkees uit dubai. ik heb het ip op een iptracker ingevuld en dit kwam eruit

IP address: 92.97.170.228
IP country: United Arab Emirates
IP Address state: Dubai
IP Address city: Dubai
IP latitude: 25.2522
IP longitude: 55.2800
ISP: Emirates Telecommunications Corporation
Organization: Emirates Telecommunications Corporation
Host: de2-as18008.alshamil.net.ae

ik heb nu dus een bedrijf wat spam verstuurd via mijn email adres, maar wat kan ik hier nu verder mee doen?

dit is de mailsource, misschien maakt dit het iets duidelijker:P

X-Originating-IP: [92.97.170.228]
X-Originating-Email:
Message-ID: <BLU0-SMTP192130AC94E0454EF3E8270B6B00@phx.gbl>
Received: from [192.168.1.1] ([92.97.170.228]) by BLU0-SMTP192.blu0.hotmail.com over TLS secured channel with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.4675);
Thu, 17 Mar 2011 21:43:25 -0700
From:
Subject:
Date: Thu, 17 Mar 2011 21:43:18 +0000
To:
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-OriginalArrivalTime: 18 Mar 2011 04:43:31.0796 (UTC) FILETIME=[086BD140:01CBE527]

emailadres Sometimes the best things in life are free http://bit.ly/i1sUre this is something everyone should be involved in this link explains more this is all you need to accomplish your goals this will allow you to have freedoms in your life


hopelijk kan iemand mij hiermee helpen, ik weet echt niet wat ik er tegen kan/moet doen
18-03-2011, 16:35 door Ivanhoe
Doe eens een Volledige Scan op alleen C:\ met Malwarebytes' Anti-Malware.
http://www.gratissoftwaresite.nl/downloads/Malwarebytes+Anti-Malware+anti-spyware

Scannen met Malwarebytes' Anti-Malware is alleen effectief als Windows normaal opgestart is, dus niet opgestart in ([F8] na de BIOS) Veilige Modus.
In Veilige Modus start alleen de Windows-'kern' op, dus niet andere programma's waaronder dus ook malware.
Misschien is het derhalve ook goed om de scan te doen op een Administrator-account.
19-03-2011, 12:26 door Anoniem
uh................deze melding houd in
dat je een verkeert i mail?
adres heeft in getikt
dan krijg je deze melding...................sterkte


en vervolg het goede i mail adres intikken...........nog m sterkte
01-05-2011, 11:07 door Anoniem
Door Anoniem: "Hotmail gebruikers die over spam klagen.......... ik word hier toch zoooooooooooo moe van, en dan nog zakelijk ook, hoe dom kan je zijn ! Ik zou bijna zeggen; het is je gegund, bijna ;)"

Dit kan gebeuren met ieder email adres, of je nou hotmail hebt, of een andere provider. Ik zou zeggen, hou je commentaar voor je als je niets zinnigs te melden hebt.

Ik heb dit probleem ook en dan met een planet mailadres!
Dus niet alleen hotmailers hebben er last van!

Vreselijk irritant, vooral ook omdat andere providers dit adres nu zullen gaan zien als spamadres...!
17-05-2011, 19:21 door Anoniem
Door Anoniem: Hotmail gebruikers die over spam klagen.......... ik word hier toch zoooooooooooo moe van, en dan nog zakelijk ook, hoe dom kan je zijn !
Ik zou bijna zeggen; het is je gegund, bijna ;)

1. als je moe van hotmail gebruikers met spam wordt moet je gewoon lekker gaan slapen want die zijn er heeel erg veel en 2. het is niet een grap dat ze daar over vragen, we zoeken gewoon informatie hoe je dat verwijdert en dat is tog niet DOM of KLAGEN? we delen gewoon onze problemen.
en als jij vindt dat deze website niet deugt moet je ook geen reactie plaatsen of uberhaupt op deze website zitten.
19-05-2011, 03:49 door Anoniem
Grappig, reageren op een topic van meer dan een jaar oud
20-05-2011, 15:53 door Anoniem
Ik heb dit probleem ook gehad, wachtwoord veranderen werkt niet, hotmail heeft mij op den duur geattendeerd dat er iets aan de hand was, toen moest ik wat dingen in vullen en weer wachtwoord veranderen en toen was het opgelost. Er vervelend inderdaad, ik heb nu 8000 mails maar ben te lui om ze er allemaal uit te pikken, goede nieuws is wel weer dat ZIJ het voor me hebben opgelost. Misschien even naar hotmail support ( als dat al bestaat ) zelf een mail sturen?
24-05-2011, 17:47 door Patio
Ik zou gewoon zelf nieuwe visitekaartjes drukken met een ander e-mail-adres en je vrienden die de oude kaartjes hebben daarvandaan op de hoogte stellen. Yahoo heeft een uitstekende spamfilter. Zo goed dat ik wel eens op 'not spam' moet klikken.
25-05-2011, 20:33 door Anoniem
Voor iedereen die met dit probleem zit, doe het volgende.
1. Verander je wachtwoord
2. haal je contacten uit de lijst met contactpersonen in je hotmail
3. Kijk in je msn contactenlijst. Waarschijnlijk staat daar een spamnaam in, verwijder die. Bij mij was het iets van webcamgirlsex of horny girl ofzo.

Ps ik denk overigens dat alleen de derde maatregel al voldoende is om je mail te ontdoen van spam, maar ik heb ze allemaal gedaan en heb nu nergens meer last van, en mijn contactpersonen ook niet..

groet Sunny
04-07-2011, 13:52 door Anoniem
Door Anoniem: "Hotmail gebruikers die over spam klagen.......... ik word hier toch zoooooooooooo moe van, en dan nog zakelijk ook, hoe dom kan je zijn ! Ik zou bijna zeggen; het is je gegund, bijna ;)"

Dit kan gebeuren met ieder email adres, of je nou hotmail hebt, of een andere provider. Ik zou zeggen, hou je commentaar voor je als je niets zinnigs te melden hebt.

Beter geef je ff wat nuttige informatie waarmee je het kunt oplossen i.p.v. hem af te zeiken? Lullo :P
04-07-2011, 14:12 door Anoniem
"Beter geef je ff wat nuttige informatie waarmee je het kunt oplossen i.p.v. hem af te zeiken? Lullo :P"

Denk je werkelijk dat de topic poster nu,na 25 maanden, nog steeds met hetzelfde probleem zit, en hier nog dagelijks kijkt of we met een oplossing komen ? Immers gaat het hier om een topic uit Juni 2009.

Verder vind ik het wel grappig dat je me een lullo vindt omdat ik zo reageer tegen iemand die zelf mensen af zit te zeiken ;)
04-07-2011, 20:11 door Anoniem
Damm stop met zeuren over oh waarom bump je dit waarom ? Dit is een zinnig topic heeft mij wel geholpen.

Echt belachelijk dat het zo kinderlijk eenvoudig is voor de spammers het kost ons miljarden in tijd ...

R
20-09-2011, 15:20 door Anoniem
Mijn zoon en dochter hebben beiden een Live adres. Er worden ook steeds mails verstuurd (die dus ook in de map verzonden terecht komen) en krijgen ook de Delivery Status Notification (Failure) mails binnen. Is het met zekerheid te zeggen dat ook dit om een virus gaat ?

--Doorgestuurd bericht in de bijlage--
From: kefke98@live.nl
To: elaine_heijboer@hotmail.nl
Subject: Kevin heeft jouw foto gespot
Date: Sun, 11 Sep 2011 18:07:32 +0200


hey Smillye
je kunt jouw afbeelding nu op http://www.msnfotospot.com/?spot=873896 inzien.

later Kevin

Btw ik zag hier net nog twee kennissen
20-09-2011, 20:52 door choi
Door Anoniem: Mijn zoon en dochter hebben beiden een Live adres. Er worden ook steeds mails verstuurd (die dus ook in de map verzonden terecht komen) en krijgen ook de Delivery Status Notification (Failure) mails binnen. Is het met zekerheid te zeggen dat ook dit om een virus gaat ?

--Doorgestuurd bericht in de bijlage--
From: kefke98@live.nl
To: elaine_heijboer@hotmail.nl
Subject: Kevin heeft jouw foto gespot
Date: Sun, 11 Sep 2011 18:07:32 +0200


hey Smillye
je kunt jouw afbeelding nu op http://www.msnfotospot.com/?spot=873896 inzien.

later Kevin

Btw ik zag hier net nog twee kennissen


Het lijkt me verstandig om de e-mail adressen uit het forumbericht te verwijderen. Dit is een van de manieren waarop spammer adressen oogsten van het web

Wat betreft je vraag:
Het is mogelijk dat malware de adressen van je email account kaapt als je een lokale e-mail client gebruikt (z.a Outlook(Express) Thunderbird enz). Bij een web-applicatie denk ik eerder aan een keylogger (i.c.m een backdoor) of iemand die gewoon via een slimme manier je inlog-gegevens heeft kunnen achterhalen.

Als je de web-applicatie gebruikt lijkt het me voor de hand liggender dat iemand vanaf een andere locatie toegang heeft tot je account. Helaas is het met Hotmail en andere Live applicaties niet mogelijk te zien wanneer er voor het laatst is ingelogd en vanaf welke locatie (tenzij de machine waar je op werkt is gebruikt).

Volg de tips op die eerder zijn gegeven m.n het veranderen van je wachtwoord en de controlevragen. Zorg dat het vervangende wachtwoord sterk genoeg is (minimaal 14 karakters incl. hoofdletters, cijfers en leestekens).

Ik wil geen reclame maken maar misschien moet je overwegen om gmail te gebruiken die-indien gewenst- tweefactor authenticatie gebruikt (Je krijgt een soort tan code op je telefoon). Het kost wat meer moeite om in te loggen maar het is wel een stuk veiliger.

Ook kan je in een google account zien wanneer er voor het laatst is ingelogd en vanaf welke locatie. Je kan ook op afstand uitloggen als op een andere computer je account nog open staat. Als iemand je account misbruikt dan is dat op deze manier een stuk makkelijker te onderzoeken.

Kom je er niet uit probeer de customer service van Microsoft. Hun e-mail adres was ooit abuse@hotmail.com
Ik kan niet met zekerheid zeggen of dat adres nog werkt.
22-09-2011, 19:41 door Anoniem
Probleem ken ik ook. Initieel mail gekregen van een bekende met onderwerp "Check mijn bericht". Per ongeluk geopend en daarna kreeg iedereen uit mijn adreslijst dit bericht ook, terwijl ik daar Delivery Failures krijg. Later nog een keer gebeurd. Bekende geblocked én mijn adreslijst helemaal leeg gehaald. Toch is het nog twee keer gebeurd dat er mail is gestuurd aan iedereen die in mijn oude adreslijst stond, terwijl mijn adres nu toch echt leeg is!

zoek nog steeds een oplossing.
12-10-2011, 15:51 door Anoniem
Mijn emailadres verstuurd automatisch mailtjes naar andere mailadressen
ik krijg ook heel de tijd mailtjes met Delivery Status Notification.
het is niet zo dat ik dat heel irritant vindt,
maar wel voor degenen die elke keer van mij mailtjes krijgen met rare aanbiedingen zoals een ipod winnen!
kan ik daar iets aan doen?
alvast bedankt:)
12-10-2011, 17:02 door Anoniem
Je adres is blijkbaar in handen gevallen van de een of andere spammer. Misschien heb je het ooit op een onbetrouwbare site achtergelaten, maar het kan ook best zijn gebeurd via de besmette pc van een kennis die je ooit hebt gemaild. Je kunt er helaas weinig aan doen.
12-10-2011, 17:44 door Anoniem
De abuse adressen van Microsoft zijn allang vervangen in: report_spam@msn.com of report_spam@hotmail.com

Kijk verder voor hulp op:
http://windowslivehelp.com

RjSeeker c.c.
30-10-2011, 11:30 door Anoniem
door dat mijn mail gebruikt werd ben ik van de ene moment op de andere moment zo eruit gegooid geworden ,heb een lijst ingevuld of ik de eigenaar van het account was , ben goed gekeurd en kreeg een link gestuurd voor alles weer terug gezet werd ,maar tot nu toe niet gelukt , er was een probleem met huhn provider moest het later nog eens proberen ,en dat is nu al drie dagen geleden ,heb drie keer op nieuw aan gevraagd maar niks hoor
wie kan mij hier bij helpen

groetjes Annie
07-11-2011, 21:56 door Anoniem
Hallo Annie,

Hierboven is het al een paar keer gezegd, maar misschien is je dat ontkomen. Ook mijn adresboek werd ge(mis)bruikt en iedereen kreeg domme spammails uit mijn naam. Wat je hieraan kunt doen is je wachtwoord veranderen en liefst ook de geheime vraag om je wachtwoord te veranderen wanneer je dit kwijt bent. Daar zou je dit probleem mee moeten kunnen oplossen. Verder kun je bij opties je spamfilter/ongewenste mail zo hoog mogelijk zetten, maar dat wist je denk ik wel.
Hopelijk heb je hier iets aan.

met vriendelijke groeten,
Dirkje
05-12-2011, 09:58 door Anoniem
kwal
Door Anoniem: Hotmail gebruikers die over spam klagen.......... ik word hier toch zoooooooooooo moe van, en dan nog zakelijk ook, hoe dom kan je zijn !
Ik zou bijna zeggen; het is je gegund, bijna ;)
25-12-2011, 11:00 door Anoniem
Door Anoniem: Hotmail gebruikers die over spam klagen.......... ik word hier toch zoooooooooooo moe van, en dan nog zakelijk ook, hoe dom kan je zijn !
Ik zou bijna zeggen; het is je gegund, bijna ;)


Leuk , de meest gequote opmerking....geloof dat deze opmerking in 2009 al reeds geplaatst werd.
En het is nu bijna 2012
23-02-2014, 04:10 door Anoniem
Ik zit hier dus met hetzelfde probleem: spammers.

Ook ik kon mijn berichten niet terug vinden in Verzonden.

Is er trouwens een manier om erachter te komen wat je probleem precies is, want er zijn heel veel opties die ik kan doen, maar ik weet niet welke er geschikt is.
23-02-2014, 10:14 door Briolet - Bijgewerkt: 23-02-2014, 10:15
Door Anoniem:Ook ik kon mijn berichten niet terug vinden in Verzonden..

Elk programma op jouw computer kan mail versturen via poort 25, dus dat hoeft niet je mailprogramma te zijn en dus vind je die mail ook niet in je mail programma.

Een drempel voor spammers kan zijn het blokkeren van poort 25 in je router. En dan moet je zelf je mail alleen via de beveiligde poorten te versturen. Een spam programma moet dan ook nog je mail wachtwoord hebben om spam te kunnen versturen.

Het beste is natuurlijk om malware helemaal buiten de deur te houden.
23-02-2014, 10:48 door Anoniem
Door Anoniem: Ik zit hier dus met hetzelfde probleem: spammers.

Ook ik kon mijn berichten niet terug vinden in Verzonden.

Is er trouwens een manier om erachter te komen wat je probleem precies is, want er zijn heel veel opties die ik kan doen, maar ik weet niet welke er geschikt is.
Migreer naar een nieuw, minder voor de hand liggend e-mailadres. Als dat geen optie is, is deze reactie van Bitwiper van 5 jaar geleden nog steeds van toepassing:

Door Bitwiper: Je moet proberen vast te stellen wat er aan de hand is. Er zijn vier mogelijkheden:
(1) Iemand verstuurt spam vanaf PC's van derden (zombies) en spooft daarbij jouw Hotmail adres (doet alsof jij de afzender bent)
(2) Iemand logt in op jouw Hotmail account en verstuurt daar spam mee
(3) Iemand misbruikt jouw PC om spam mee te versturen via jouw Hotmail account
(4) Iemand misbruikt jouw PC om spam mee te versturen en spooft daarbij jouw Hotmail adres (doet alsof jij de afzender bent)

(1) is het meest waarschijnlijk, maar daar kun je nauwelijks wat aan doen. Wat je wel moet doen is vaststellen of dit aan de hand is, dan kun je 2 t/m 4 uitsluiten. Dat doe je door goed naar zo'n https://en.wikipedia.org/wiki/Bounce_message (Non-Delivery-Report, of bounce message) te kijken: binnen dat bericht zitten meestal de headers van het oorspronkelijke bericht. Daaruit kun je, met enige handigheid, afleiden vanaf welk IP-adres de spam verzonden is, en of deze via een provider (Hotmail of een andere) danwel direct naar de mailserver van de bedoelde ontvanger is gestuurd. Hou er rekening mee dat de onderste headerregel(s) vervalst zijn (elke keer dat een e-mail een mailserver passeert wordt er bovenaan zo'n headerregel toegevoegd; spammers zetten er vaak zelf al één of meer headerregels in voordat ze de spam verzenden in de hoop een dwaalspoor te creëren).

In het door SirDice genoemde link (werkt niet meer, alternatief=) http://vevida.com/nl/veelgestelde-vragen/headers-van-een-e-mail-lezen staat een voorbeeld uit 2002. Het is heel goed denkbaar dat die spam zelf vertrokken is van "dutepp0.et.tudelft.nl [130.161.38.38]" en dat alle regels daaronder vervalst zijn (dat anno 2002 mailservers nog als zogenaamde open relays konden worden gebruikt ligt niet voor de hand omdat ze daardoor -ook toen al- zeer snel op blacklists belandden). Het lijkt er meer op dat een spammer ongeauthoriseerde toegang tot die machine had, of iets als Formmail misbruikte. Open relays zul je hedentendage niet veel meer tegenkomen verwacht ik (klopt dit? ik volg de spam-scene al een tijdje niet meer zo).

ISP's van zombie-PC waarschuwen helpt trouwens niet tot nauwelijks (leuk als je niks te doen hebt en stressbestendig bent).

(2) Dit komt best wel voor. Wijzig niet alleen je wachtwoord, maar ook het vraag/antwoord verhaal (dat Hotmail wel zal kennen neem ik aan), d.w.z. de vraag die je gesteld wordt als je je wachtwoord vergeten bent.

(3) Zou kunnen, dan heb je echt een probleem. Scan je PC!

(4) Als 3. Het ligt dan echter niet erg voor de hand om jouw hotmail adres te spoofen. Klein kansje dus, maar als dit gebeurt dan zal er waarschijnlijk veel meer spam vanaf jouw PC vertrekken...

Succes!


Als je er niet aan uit komt, kun je het beste een nieuw topic aanmaken via de volgende link:
https://www.security.nl/community/submit/1

Succes


NB: De links in de reactie van Bitwiper zijn voorzien van werkende BB en de 2e link is aangepast.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.