image

Black Hat hacker in dienst Amerikaanse overheid

maandag 8 juni 2009, 12:58 door Redactie, 3 reacties

Jeff Moss, de oprichter van de Black Hat en Defcon beveiligingsconferenties, is sinds vrijdag werkzaam voor het Amerikaanse Ministerie van Homeland Security. Samen met 15 andere mensen werd hij ingezworen. Moss, in hackerkringen bekend als Dark Tangent, wordt werkzaam voor het Homeland Security Advisory Council. De adviesraad zal Homeland Secretaris Janet Napolitano aanbevelingen doen en adviseren.

De 39-jarige Moss was verrast door de uitnodiging om aan de groep deel te nemen. Hiervoor was hij werkzaam bij de Information System Security divisie van Ernst & Young en zat in de bestuursraad van de Secure Computing Corporation, die later door McAfee werd overgenomen.

Bruce Schneier
"Ik weet dat er een vernieuwde nadruk op cybersecurity ligt en dat ze verschillende leden met andere meningen zoeken. Ik denk dat ze een sceptische buitenstaander willen, omdat dit op het moment ontbreekt", aldus Moss. Wat hij precies gaat doen is nog niet bekend. Wel is hij erg blij dat hij aan het adviesorgaan kan bijdragen. Ex-hacker Kevin Mitnick is verrast dat Moss op de lijst staat, hij had eerder verwacht dat Bruce Schneier gekozen zou worden. Volgens hacker Adrian Lamo is Moss een "crowd pleaser" die voldoende imago heeft zodat men kan zeggen dat ze inderdaad een buitenstaander binnenhalen. "In werkelijkheid is hij net zo zakelijk als iemand die je bij Microsoft vandaan haalt."

Reacties (3)
08-06-2009, 14:14 door Anoniem
Is iemand een 'Black Hat Hacker' enkel op basis van het feit dat zijn conferentie 'Black Hat' heet ?
09-06-2009, 08:23 door rob
Door Anoniem: Is iemand een 'Black Hat Hacker' enkel op basis van het feit dat zijn conferentie 'Black Hat' heet ?

Ja ;)
09-06-2009, 09:33 door RichieB
Als je niet weet wie Jeff Moss is en wat hij voor de hackerswereld (heeft) beteken[td], lees dan eens
http://en.wikipedia.org/wiki/Jeff_Moss_(hacker) en http://en.wikipedia.org/wiki/DEF_CON_(convention)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.