image

Microsoft zoekt input voor patchmanagement

dinsdag 9 juni 2009, 09:46 door Redactie, 1 reacties

In april lanceerde Microsoft een onderzoeksproject dat de kosten van patchmanagement in kaart gaat brengen, van testen en verspreiding tot uitrollen. Nu is de reus uit Redmond op zoek naar input van systeembeheerders en IT-managers om te begrijpen hoe patchmanagement in het echt wordt toegepast. Aan de hand van een open enquête probeert de softwaregigant te achterhalen hoe mensen het testen en uitrollen van patches benaderen.

Niet alleen de vragen zijn via het forum van "Project Quant" opgesteld, de resultaten zullen ook openlijk bekend worden gemaakt. Het gaat hierbij niet alleen om de resultaten, maar ook om de ruwe data. Al het materiaal zal onder een Creative Commons licentie beschikbaar zijn. Het idee hierachter is dat iedereen en niet alleen Microsoft de gegevens kan analyseren. Zodra er honderd enquêtes zijn ingevuld, verschijnen de eerste spreadsheets.

Sysinternals
Microsoft is daarnaast ook benieuwd wat voor soort mensen de security tools van Sysinternals gebruiken. Ook hiervoor is een online enquête verschenen, die geheel anoniem is. Aan de hand van zeven vragen wil men achterhalen wie programma's zoals Autoruns, Process Monitor en TCPView gebruikt, maar ook andere Microsoft tools.

Reacties (1)
09-06-2009, 14:10 door Ilja. _V V
[quote="Redactie"]reus uit Remdond[/quote]Effe Google of Bing Maps erbij pakken, waar ligt dat... ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.