image

Ontwikkelaar gehackte software pleegt zelfmoord

dinsdag 9 juni 2009, 13:07 door Redactie, 1 reacties

De ontwikkelaar van de software waarin verschillende beveiligingslekken werden gevonden, die uiteindelijk tot de vernietiging van 100.000 sites leidde, heeft zichzelf opgehangen. Toch zou er geen verband tussen de zelfmoord en de aanval op de Britse budgethoster VAserv zijn. De 32-jarige K.T. Ligesh, omschreven als een einzelgänger, was de eigenaar van Lx Labs en ontwikkelde Kloxo (voorheen bekend als Lxadmin).

De virtualisatie software is erg populair bij budgethosters, maar vorige week werd een groot aantal lekken in de software geopenbaard, die inmiddels ook misbruikt worden. Volgens de Indian Times heeft de man mogelijk niet de zelfmoord van zijn zus en moeder een aantal jaren geleden kunnen verwerken, maar ook het mislopen van een grote opdracht wordt als reden genoemd. Wat voor gevolgen het overlijden van Ligesh heeft op de ontdekte beveiligingslekken in de software is nog niet bekend.

Reacties (1)
10-06-2009, 12:26 door Anoniem
"Volgens de Indian Times heeft de man mogelijk niet de zelfmoord van zijn zus en moeder een aantal jaren geleden kunnen verwerken"
Kennelijk is het iets dat in de familie aanwezig.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.