image

Politie rolt bende Bulgaarse skimmers op

woensdag 10 juni 2009, 14:02 door Redactie, 4 reacties

Bij een onderzoek naar grootschalige pinpasfraude heeft de politie drie Bulgaren en een Hagenaar gearresteerd. Drie van de verdachten werden in Den Haag gearresteerd, de vierde pinpasfraudeur kon in Utrecht worden aangehouden. Bij huiszoekingen nam de politie computers, cd-roms en papierwerk in beslag. De schade loopt waarschijnlijk in de tonnen. De zaak kwam aan het rollen na een rechtshulpverzoek uit België. Twee in oktober aangehouden skimmers bekenden dat ze met mensen in Nederland samenwerkten. Volgens de politie sloeg de bende toe bij bankautomaten in Den Haag, Voorburg, Wateringen en Arnhem.

Afgelopen maandag werd ook een andere Bulgaarse pinpasfraudeur door de politie opgepakt. Een getuige belde de politie toen hij zag dat een man een pinautomaat van een bank aan het vernielen was. Na onderzoek bleek dat het opzetstuk van de pasinvoer van de automaat was vervangen door een nieuw exemplaar. Ook was er een transparant opzetkapje aangebracht. Met de geplaatste apparatuur was het mogelijk om gegevens van een bankpas te kopiëren. Vrij snel na de melding werd een 29-jarige Bulgaar aangehouden die ervan verdacht wordt de skimapparatuur op de pinautomaat te hebben aangebracht.

Postbode
Ook de skimmende postbodes zijn nog altijd actief. Dit keer werd een 82-jarige vrouw uit Zeist slachtoffer. De zogenaamde postbode vertelde de vrouw dat hij een pakket kwam afgeven en dat zij daar een klein bedrag voor moest betalen, beneden de euro. Dit kon alleen worden betaald door middel van een mobiel pinapparaat. De vrouw pinde vervolgens en de man verdween. Later bleek dat er meer dan 2000 euro van haar rekening was afgehaald.

Reacties (4)
10-06-2009, 15:55 door spatieman
het is.
en zal altijd dom volk blijven.
10-06-2009, 16:29 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-06-2009, 10:22 door Anoniem
Dom? Wat nou dom? Volgens de politie loopt de schade in de tonnen. Deze mannen hebben in een paar weken tijd meer geld bij elkaar gescharreld dan ik in een jaar. Het in elkaar zetten van een echt-lijkend voorzetstukje samen met camera voor de pin-code is niet iets dat je bij handenarbeid (meer) leert. 't Is wel dom dat ze zich hebben laten pakken... :-)
11-06-2009, 12:40 door Anoniem
ooh ooh, ik vind die postbode truuk zeer ingeniaal
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.