Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Wat moet ik doen?

30-08-2010, 18:57 door Chilouh, 14 reacties
He security.nl,

Ik weet dat jullie een Security forum zijn alleen ik heb een aantal vragen, en jullie weten veel van hackers etc.

Ik heb heel veel dingen gehackt, en ook dingen van mensen gehackt zoals geld etc. ik had een botnet van 12 K etc.
Alleen ik ben een tijd gestopt omdat ik te veel problemen kreeg, en het gekke is ik ben er over na gaan denken, en ik heb er spijt van wat ik heb gedaan, maar ik kan dit niet in 1x wegvegen net ofdat het nooit is gebeurt, ik denk niet dat ik er zo makkelijk mee weg kom.

Zou ik jullie eerlijke reactie mogen hebben wat ik moet doen, aan flauwe reacties heb ik niks.

Groetjes,
Chilouh
Reacties (14)
31-08-2010, 03:16 door xy22
Als je zover in die business zat...... goed iig dat je bent gaan nadenken. Er zijn "gepensioneerde" hackers die nu bij (beveiligings)bedrijven werken of een bedrijfje hebben in pen-testen en dergelijke. Dan kun je gebruik maken van verworven kennis.

http://www.security.nl/artikel/33642/1/Juridische_vraag%3A_Mag_je_een_veroordeelde_hacker_inhuren%3F.html

(en misschien het geld uit die periode richting Rode Kruis, WNF.... )
31-08-2010, 09:04 door SirDice
Je kunt altijd nog jezelf aangeven natuurlijk. Dan zul je waarschijnlijk wel even op de blaren moeten zitten maar ik denk dat men redelijk coulant is als je jezelf aangeeft. Uiteraard zul je dan wel alle medewerking moeten verlenen.
31-08-2010, 09:52 door Mysterio
Het is sowieso goed dat je spijt hebt. Blijf er niet te lang mee rondlopen want dan kan het een eigen leven gaan leiden. Ik denk dat het belangrijk is dat je, voor zover je dat weet, de slachtoffers op z'n minst teruggeeft wat je hebt gestolen (en een beetje rente of zo) Zorg er in elk geval voor dat je er stiekem niet rijker van blijft.

Jezelf aangeven, maar ook daarbij vast bedenken hoe je kan bijdragen aan een betere aanpak van deze vorm van criminaliteit. En wellicht dat je jouw vaardigheden elders, nuttiger kunt inzetten. Er is best een markt voor security experts.
31-08-2010, 10:01 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
31-08-2010, 13:16 door [Account Verwijderd]
Spelen nogal wat factoren een rol, zoals wat heb je exact gedaan / hoeveel schade is daarbij ontstaan / en niet geheel onbelangrijk WAAR (in welk land) en/of bij welke bedrijven/organisaties heb je schade veroorzaakt om je van gedegen advies te kunnen voorzien.

Wanneer je schuldgevoel zo groot is en je wilt zielerust door in de openbaarheid te treden kan het verstandig zijn eerst een advocaat te consulteren om daar samen mee de voor jou beste aanpak te bedenken.

succes
31-08-2010, 22:39 door Chilouh
Het zijn voornamelijk personen geweest uit Amerika en ook bedrijven uit Amerika waarvan ik geld heb gepakt.

Ik heb het inderdaad met een hele goede vriend ook over gehad wat ik moest doen, en die vond ook dat ik mezelf moest aangeven, en die vond ook dat ik me kennis in de goede kant van hacken moest besteden zoals of naar een bedrijf gaan die dit nodig heeft, of het helpen van mensen met het beveiligen van systemen/webservers etc.

De schade die ik heb aangericht op systemen zijn best groot, ik heb de computers gebruikt voor DDOS/Spam en geld van deze personen stelen door middel van Paypal / Creditcard Fraude, hiernaast heb ik natuurlijk ook nog een aantal andere dingen gedaan, maar dan ben ik al helemaal niet trots op. (Gevoelige Informatie gestolen, Documenten verkocht, Website's gehackt etc. )
01-09-2010, 09:01 door Anoniem
Begrijp eigenlijk niet goed waarom je duidelijk aangeeft welke acties je in het verleden hebt gedaan, er is hier niemand op het forum die hier om vraagt. Volgens mij ben je toch trost om je acties te vermelden.
01-09-2010, 09:55 door Anoniem
Chilou, in de VS is men niet kinderachtig met straffen en NL een uitleveringsverdrag met de VS. Amerikaanse officieren van Justitie hebben vaak ook hun eigen (politieke) agenda's en met een zelfaangever is het gemakkelijk scoren. Het siert je dat je tot inkeer bent gekomen, maar het gaat m.i. te ver om van de weeromstuit je hele verdere leven volledig te ontwrichten. Ik zou in jouw plaats zoeken naar een mgelijkheid om de schade te herstellen, op de een of andere manier boete te doen en toch ook mijn eigen belangen in de gaten te houden. Mijn advies zou zijn om inderdaad eerst naar een advocaat te stappen, liefst eentje die ook verstand heeft van het Amerikaanse rechtssysteem.
01-09-2010, 10:04 door Anoniem
Wat een onzin... Een boef met scrupules? Een geweten wat opspeelt? Wat een onzin!

Wees trots op wat je kan en zet dat in op een positieve manier. Solliciteer bij een een security bedrijf en gebruik je kennis ten goede. Het verleden is geweest, daar kan je niks meer aan veranderen. Jezelf aangeven is onzinnig, dan blijft het verleden je achtervolgen en niemand die jou moet verhoren of veroordelen begrijpt toch wat je gedaan hebt, dus je straf zal nooit eerlijk zijn!

Sluit het verleden af, start opnieuw met je vergaarde kennis en doe er wat leuks mee!
01-09-2010, 11:14 door Anoniem
Lijkt mij een verhaal dat uit de grote duim is gezogen.

Zoiets ga je toch niet aan de klepel hangen zodat de rest het weet tenzij je inderdaad bekendheid wilt hebben?

Ik zou zeggen ga eens ECHT werk zoeken en als je zo goed bent ga dan werken bij een bedrijf waar ze pen-testers zoeken.
01-09-2010, 13:10 door [Account Verwijderd]
Eerlijk gezegd vind ik dit zo een ongeloofwaardig verhaal beste Chilouh. Je kreeg problemen , wat voor problemen dan???
en toen ben je gaan nadenken. Het lijkt wel alsof je voor iemand anders hier op security.nl wat inlichtingen wilt inwinnen.
Je bent intelligent genoeg (hoop ik) om de bronnen op te zoeken die aangeven wat de justitiele gevolgen zijn van dit soort activiteiten. Doe het dan wel legaal. Maar al met al heb ik een dubbel gevoel over jou verhaal; het is of uit de duim gezogen,of je spreekt namens iemand anders.
01-09-2010, 16:17 door xy22
Door SirDice: Je kunt altijd nog jezelf aangeven natuurlijk. Dan zul je waarschijnlijk wel even op de blaren moeten zitten maar ik denk dat men redelijk coulant is als je jezelf aangeeft. Uiteraard zul je dan wel alle medewerking moeten verlenen.
Door Anoniem: Lijkt mij een verhaal dat uit de grote duim is gezogen.
Zoiets ga je toch niet aan de klepel hangen zodat de rest het weet tenzij je inderdaad bekendheid wilt hebben?
Ik zou zeggen ga eens ECHT werk zoeken en als je zo goed bent ga dan werken bij een bedrijf waar ze pen-testers zoeken.
Door peet1: Eerlijk gezegd vind ik dit zo een ongeloofwaardig verhaal beste Chilouh. Je kreeg problemen , wat voor problemen dan???
en toen ben je gaan nadenken. Het lijkt wel alsof je voor iemand anders hier op security.nl wat inlichtingen wilt inwinnen.
Je bent intelligent genoeg (hoop ik) om de bronnen op te zoeken die aangeven wat de justitiele gevolgen zijn van dit soort activiteiten. Doe het dan wel legaal. Maar al met al heb ik een dubbel gevoel over jou verhaal; het is of uit de duim gezogen,of je spreekt namens iemand anders.
De reactie van Chilouh (om 22.39) doet mij ook denken, ik kom terug op m’n eerste comment. Het lijkt een beetje alsof er een reuk aanzit; misschien ook wel alsof iemand een verkapt onderzoekje doet.
Chilouh: realiseer je a.u.b. dat jezelf niet aangeven en ‘werk zoeken/verder leven’ niet de meest ‘wettige’ oplossing is. Hoewel gaan pentesten o.i.d. misschien het meest nuttige is (op korte termijn) en je er geen strafblad bij krijgt, een ‘misdrijf’ blijft wat het is.
01-09-2010, 16:34 door DarkieDuck
Voor je geweten zou aangeven de beste optie zijn ;)

Ik kreeg voor het "kopiëren" van broncodes van verschillende game producenten al 4maanden cel. (12 , waarvan 8 voorwaardelijk)
Ging om aardig wat bedrijven maar ze konden er maar 3 bewijzen.
Dit was allemaal puur uit hobby die een beetje uit de hand gelopen was en er is nooit iets verkocht/verspreid/misbruik van gemaakt

Jij geeft duidelijk aan dat je schade hebt toegediend , documenten hebt verkocht en een botnet onder je controle had.
In principe zou je dan een veel zwaardere straf moeten krijgen dan mij , maar goed dit is Nederland....
Zou als ik jou was maar eens kijken naar het verhaal van MaddoxX die had een soort gelijk iets als jou geflikt maar is er met weinig straf van afkomen dacht ik

Succes ermee ;)
02-09-2010, 13:03 door Rubbertje
IK geloof geen donder van je verhaal en je wroeging. Als ik het mis heb, en je hebt echt spijt dan weet je zelf ook wel wat je moet doen; dat is namelijk jezelf aangeven bij de politie en een regeling treffen met de gedupeerden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.