image

Nederland belangrijkste doelwit Roemeense skimmers

zaterdag 4 september 2010, 11:26 door Redactie, 7 reacties

Nederland is het belangrijkste doelwit van Oost-Europese skimmers geworden, die op grote schaal pinpassen kopiëren. Dat stelt Reporter van de KRO. Vanavond is er een uitzending over pinpasfraude en geeft men antwoord op de vraag 'waarom de banken hebben zitten slapen en het zover hebben laten komen.' Zo komen slachtoffers, deskundigen, politie en banken aan het woord. Vorig jaar bedroeg de schade door skimming 38 miljoen euro en werden de rekeningen van tienduizenden Nederlanders geplunderd.

Tankstations
De skimmers, voornamelijk Roemeense criminelen, slaan de laatste tijd steeds vaker toe bij onbemande tankstations en nachtautomaten. Dat zou komen doordat banken hun pinautomaten beter hebben beveiligd. In de eerste helft van dit jaar werden alleen al bij Shell 1500 klanten geskimd. In de meeste gevallen betrof het onbemand tankstations. Ook bij de stations van Esso vormt skimming een probleem, aldus een woordvoerder. Tango heeft inmiddels maatregelen genomen bij alle tankstations. "We hebben zelf een antiskimapparaat ontwikkeld om te voorkomen dat we opnieuw geskimd worden", stelt Tango-directeur Martijn Beekhuizen.

"Er is geen permanent toezicht bij de onbemande stations, alleen camera's, en daardoor voelen de skimmers zich relatief veilig. Het is een gemakkelijk doelwit", zegt Noud van Dijk, chef van het Interregionaal Bureau Geld- en Waardeverkeer tegenover de Telegraaf. De politie heeft een speciaal team dat op skimbendes jaagt.

Reacties (7)
04-09-2010, 15:05 door Anoniem
ik ga kijken en ben benieuwd wat de woordvoering en amateur psycholoog van Currence en de banken als verweer aanvoeren. Drie jaar terug toen de eerste Roemenen al werden aangehouden melden de amateur beveiligers van Currence nog dat er geen probleem was en de banken vonden de schade niet interessant. Zo langzamerhand heeft elke branch last van skimmers gehad.

De mooipraters hebben dit jaar een enorme draai gemaakt, publiceren aantallen in plaats van mini percentages en helpen de politie bij opsporing van een probleem wat ze zelf hebben laten groeien. Currence heeft nu eigenlik geen interesante producten meer dus dat zal wel een aflopende zaak worden. Ik mag hopen dat de eindverantwooding voor EMV in nederland niet bij dezelfde amateurs komt te liggen.
04-09-2010, 18:12 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-09-2010, 18:24 door Anoniem
Vergeet het Islamitische gevaar dat Wilders ziet. Oost-Europese skimmers plegen direct een aanslag op je bankrekening. Ja, de overheid staat gatant, de bank staat garant, maar uiteindlijk betaal je dat toch zelf in de vom van belasting en servicekosten.
04-09-2010, 21:48 door Anoniem
@redactie
de link naar de website van Reporter werkt niet omdat er een teken teveel in staat
05-09-2010, 00:07 door Anoniem
Ik heb genoten van het afbranden van de stotterende woordvoerders c.q. experts van Currence en de NVB. Ze gaven geen enkel goed argument. Nu nog de publieke excuses voor het tot stand laten komen van een nieuwe criminele industrie
06-09-2010, 19:17 door monica8
"Currence, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het pinbetaalverkeer, stelt dat skimmen net zo makkelijk is als het stelen van een auto."
Oeps en daar gaat Currence weer een stapje de afgrond in
07-09-2010, 20:52 door Anoniem
De grensen maar weer sluiten lijkt mij de beste oplossing, ze willen daar toch niet anders.
Dan maar geen europees land, snap ook niet dat europa met een crimineel land samen gaat werken.
Nu hebben ze de vrijheid en in nederland een luize leven en plunderen maar.
Dit is toch ook op te lossen en betalen met de chip die op een kaart zit die is niet te schimmen, kan toch op dezelfde manier als met de magneet strip.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.