image

Microsoft beschermt Bing-gebruikers tegen malware

donderdag 18 juni 2009, 15:02 door Redactie, 6 reacties

Microsoft gaat met Bing niet alleen porno filteren, maar ook malware, zo heeft het aangekondigd. "Security is één van onze hoogste prioriteiten", zegt Sasi Parthasarathy van de Bing Index Quality Group. Hij merkt op dat Microsoft in beveiliging blijft investeren om de eigen gebruikers te beschermen. Zo ontdekte de softwaregigant sinds vorig jaar een toename van social engineering malware, bedoeld om gebruikers naar een website te lokken en vervolgens een bestand te laten downloaden.

De virusschrijvers achter de malware vervuilde bewust zoekmachines, zodat hun sites hoog in resultaten terugkwamen. Om de dreiging te stoppen, introduceert Microsoft nu het Malware Filter, dat kwaadaardige websites die malware downloaden kan identificeren en stoppen. Dit als aanvulling op de bestaande "Drive-By-Download detectie". Bing zal daarnaast ook kwaadaardige websites proactief uit de resultaten filteren. "We kunnen nieuwe dreigingen van bestaande kwaadaardige sites blokkeren, ook al worden die dreigingen nog niet door traditionele anti-virus signatures geblokkeerd."

Reacties (6)
18-06-2009, 15:58 door Anoniem
Elke week een nieuwe aankondiging over Bing.
18-06-2009, 18:37 door spatieman
eerst zien.
Dan geloven.
18-06-2009, 19:21 door prikkebeen
Natuurlijk kun je dan het beste Internet Explorer gebruiken volgens MS.

http://www.microsoft.com/windows/internet-explorer/get-the-facts/browser-comparison.aspx

Ha ha, get the facts!

Wat een lachertje.

De software om een beetje veilig met hun software te draaien is duurder dan een Windows licentie.
18-06-2009, 21:05 door Anoniem
Zo gek is die bling bling (goedkoop blik=roest?) nog niet. Maar verlopig kan alleen bving het niet opnemen tegen de volledige set van apps die google aanbiedt.

Overigens kan het nooit kwaad om de ergste malware sites eruit te filteren. Wel moet bekend worden gemaakt hoe en waarom ze sites uitsluiten zodat de beheerders actie kunnen ondernemen.
18-06-2009, 22:06 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-06-2009, 10:03 door Anoniem
I got the facts. Ik speel ook met al die browsers. Maar wie geeft mij gratis AdBlock, NoScript, CustomizeGoogle en vele andere goodies, zoals Personas, ColorfulTabs, LittleFox, en ga zo maar door? Daarom verkies ik Shiretoko (Firefox 3.5).
r.z
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.