image

Gratis Microsoft virusscanner komt dinsdag

vrijdag 19 juni 2009, 10:23 door Redactie, 5 reacties

Aanstaande dinsdag zal Microsoft de langverwachte bètaversie van de gratis virusscanner onthullen, die eerder nog als "Morro" door het leven ging, maar nu is omgedoopt tot "Microsoft Security Essentials". Volgens analisten zal de beveiligingssoftware vergelijkbaar zijn met de standaard producten van Symantec, McAfee en Trend Micro. De anti-virusbedrijven zeggen niet bang te zijn voor de komst van Microsoft, aangezien de gratis oplossing niet de kwaliteit een breedte van de eigen producten biedt, zoals een firewall, data loss preventie, backup en encryptie.

De softwaregigant zelf laat weten dat de eigen virusscanner niet bedoeld is om met anti-virusbedrijven te concurreren, maar dat het voor Windows gebruikers is bedoeld die anders geen anti-virus software zouden aanschaffen of gebruiken. De virusscanner is dan ook vooral op Brazilië en China gericht, waarbij gebruikers vaak niet de financiële middelen hebben om beveiligingssoftware aan te schaffen.

Makkelijk
Volgens de softwaregigant voldoet het huidige model, waarbij gebruikers voor hun abonnement moeten betalen, niet aan de behoefte van veel consumenten. Het gaat dan zowel om kosten als beschikbaarheid. Niet iedereen in een opkomende markt beschikt over een creditcard. Om de moeite van het jaarlijks verlengen tegen te gaan en mensen zich op een eenvoudige wijze te laten beschermen, komt Microsoft nu met de eigen gratis oplossing, zo laat het in de fact sheet weten. Een ander pluspunt van de scanner is dat die stilletjes in de achtergrond draait, zonder dat gebruikers zich zorgen hoeven te maken over onderbrekingen, popups en een traag systeem.

Een uitgelekte pre-bètaversie is inmiddels getest. Zo gebruikt de virusscanner weinig geheugen en zou die een Trojan downloader die NOD32 miste, hebben gedetecteerd. De bètaversie is vanaf 23 juni via deze website te downloaden en werkt op Windows XP, Vista en Windows 7.

Reacties (5)
19-06-2009, 12:11 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-06-2009, 13:46 door Anoniem
ik gebruik zelf Windows 7 64 bits, en krijg het niet voor elkaar om daar tegen lage kosten een virus scanner op te draaien. Buiten dat, ik heb geen backup oplossing nodig, en ook geen firewall, ik wil alleen anti virus. Daarom alleen al ga ik 'm gewoon proberen op de 23e!
19-06-2009, 16:42 door spatieman
och, proberen kost niets.
maar als het ding zich NIET laat uninstallen....
21-06-2009, 10:53 door Anoniem
Ik draai nu al 4 weken met Windows 7 met Morro en ik moet zeggen... ik ben positief verrast. Natuurlijk zit er geen backup, firewall en encryptie bij, maar dat krijg je toch al met het Windows OS mee, dus ik heb geen dure virusscanner meer nodig.
27-06-2009, 16:06 door Anoniem
De virusscanner is dan ook vooral op Brazilië en China gericht
Nou, dat merk ik!
Not available in your country or region
You appear to be in a country or region where the Microsoft Security Essentials Beta is unavailable.

This beta is available only to customers in the United States, Israel (English only), People's Republic of China (Simplified Chinese only) and Brazil (Brazilian Portuguese only).

Not available in your country or region
You appear to be in a country or region where the Microsoft Security Essentials Beta is unavailable.

This beta is available only to customers in the United States, Israel (English only), People's Republic of China (Simplified Chinese only) and Brazil (Brazilian Portuguese only).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.