image

Energiebedrijf verliest laptop met gegevens 75.000 klanten

vrijdag 19 juni 2009, 11:13 door Redactie, 1 reacties

Het grootste Ierse energiebedrijf heeft 75.000 klanten gewaarschuwd om hun rekeningen op verdachte transacties te controleren, nadat een onversleutelde laptop met rekeninggegevens werd gestolen. Volgens de Ierse toezichthouder de Data Protection Commissioner, zouden criminelen de informatie kunnen gebruiken om geld op te nemen of leningen op naam van het slachtoffer af te sluiten. In totaal ging het om vier laptops die bij Bord Gáis werden gestolen.

Eén van de computers bevatte rekeningnummers en adresgegevens en was niet versleuteld. De bestuursvoorzitter van het bedrijf heeft inmiddels zijn excuses aangeboden over het ontbreken van encryptie. Naar eigen zeggen zou men sinds vorig jaar met een systeem zijn begonnen om alle computers te versleutelen, maar was er een foutje in het systeem opgetreden. De computer was wel met een wachtwoord beveiligd.

Reacties (1)
27-06-2009, 15:58 door Anoniem
Leuk, direct aan iedereen vertellen! Weten die criminelen (die eerst natuurlijk helemaal niets met de gegevens van plan waren) het ook meteen. Ga zo door!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.