image

Symantec noemt Microsoft virusscanner misleidend

vrijdag 19 juni 2009, 12:06 door Redactie, 16 reacties

De virusscanner die Microsoft dinsdag lanceert voldoet niet aan de huidige vereisten om computers te beschermen, waarmee de softwaregigant consumenten misleidt, zegt anti-virusbedrijf Symantec. Hoewel beveiligingsbedrijven zeggen niet bang te zijn voor de komst van Microsoft's gratis oplossing, vond in dit geval Symantec het na de bekendmaking dat dinsdag de bètaversie van het programma verschijnt, het toch nodig om een persbericht uit te doen.

Volgens de beveiliger hebben consumenten tegenwoordig niet minder maar meer bescherming nodig tegen internetgevaren. "De verwijzing naar Microsoft’s antivirus en antispyware als voldoende beveiliging is dan ook misleidend", zo laat Symantec weten. "Consumenten hebben minimaal firewall, antispam en identiteitsbeveilging nodig. Dit zijn minimale voorwaarden als het gaat om digitale veiligheid. Deze bescherming is alleen beschikbaar met een volledig pakket voor internetveiligheid gemaakt door beveiligingsdeskundigen", waarmee het meteen reclame voor de eigen software maakt.

Reacties (16)
19-06-2009, 12:30 door Anoniem
Ach, Symantec zegt wat. Gevalletje de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet?
19-06-2009, 12:50 door Anoniem
Daaag Symantec, daaag NOD32, daaag F-Secure ... dikke doei !!
Hebben jullie nog meer tijd over om virussen te schrijven.
19-06-2009, 12:51 door Kukel
Ben benieuwd wanneer de alom gerespecteerde mevrouw Kroes hier op inhaakt. Gratis meeleveren? Misbruik positie? Doe maar weer een miljardje boete of zo. (Nee ik ben niet tegen M$, wel tegen een deel van haar praktijken)
19-06-2009, 13:34 door Anoniem
Ben het Kukel eens, wanneer treedt er nou eens een overheidsinstantie echt op tegen dit soort praktijken? Als ik Microsoft was zou ik alles gratis weggeven behalve het OS en het Office pakket zo duw je in eenmaal een hoop concurrenten van de markt! en je kan grof geld verdienen aan die twee kern-producten. De schuld ligt (vind ik) niet bij Microsoft maar bij onze overheden die gewoon te lui en te laks zijn om concurrentie te stimuleren!

De boetes die onlangs aan Intel en Microsoft uitgedeeld zijn, zijn een lachertje. 1 miljard boete aan Intel, ik betwijfel of Intel dat echt pijn doet, ik ga er vanuit dat ze het zo terug verdienen!

Ik zeg Nelie Kroes, stoeipoes, doe eens wat beter je best!
19-06-2009, 14:05 door Anoniem
Die producenten snappen dondersgoed dat wanneer MS dit gaat meeleveren met Windows, ze compleet van de kaart worden geveegd. Dit gebeurde al eerder met Windows Media Player vs. RealPlayer en Internet Explorer vs Netscape Navigator. Het product wordt afgedaan als basic, maar tegelijkertijd weten ze dat 80% van hun klanten dat meer dan voldoende vind. Daarbij weiger ik persoonlijk uit principe geld uit te geven aan een product dat zijn bestaansrecht ontleent aan een slecht ontworpen OS; de switch van OS was voor mij een veel betere oplossing.
19-06-2009, 14:05 door Anoniem
"minimaal firewall, antispam en identiteitsbeveilging" moet er dus inzitten. Jaja, een anti-virus die alleen virussen doet, daar heb je natuurlijk niks aan. Op mijn tekstverwerker kan ik immers ook fietsen en paardrijden.
19-06-2009, 14:25 door Anoniem
Waarom doet iedereen hier zo moeilijk over, heel veel computer noobs hebben geen virusscanner en willen niet betalen voor een professionele security suite. Zo zijn deze gebruikers dan toch nog beschermt, want op andere OS'sen zitten haast geen noobs en daarvoor worden minder virussen en malware geschreven. Zo voorkom je ook al die botnets die voor nog meer spam/virus/malwareverspreiding zorgen. Dat is toch mooi, en bovendien gebruiken die meeste noobs ook hotmail o.i.d. en daar zit al een spamfilter in, geen antispam software nodig.

Wat is identiteitsbescherming nou weer, als je een firewall en virus/malwarescanner hebt wordt je toch beschermd tegen keyloggers en dergelijken, dan is je identiteit beschermd :S
19-06-2009, 14:27 door Anoniem
Consumenten hebben minimaal firewall, antispam en identiteitsbeveilging nodig.
Heb hier de gelekte beta versie draaien in combi met pc tools internet security. ook deze is een jaar gratis.
Zonder problemen.
19-06-2009, 14:57 door Anoniem
Firewall en backup zitten al in Windows, antispam zit in Live-mail, identiteitsbeveiliging zit in IE, antimalware zit in Windows Defender. Wat is dan de meerwaarde van een complete suite.

Helaas hebben de antivirusbedrijven steed meer de neiging om bloatware te verkopen.
19-06-2009, 15:25 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom doet iedereen hier zo moeilijk over, heel veel computer noobs hebben geen virusscanner en willen niet betalen voor een professionele security suite. Zo zijn deze gebruikers dan toch nog beschermt, want op andere OS'sen zitten haast geen noobs en daarvoor worden minder virussen en malware geschreven. Zo voorkom je ook al die botnets die voor nog meer spam/virus/malwareverspreiding zorgen. Dat is toch mooi, en bovendien gebruiken die meeste noobs ook hotmail o.i.d. en daar zit al een spamfilter in, geen antispam software nodig.

Nop.. alleen de n00bs hebben een virusscanner. Mensen die weten waar ze op klikken hebben mijn inziens geen AV nodig. Zorg gewoon dat je systeem up-2-date is. Dat is geen garantie dat je niet wordt besmet, aangezien er ook gerenommeerde sites zijn die mallware verspreiden maar beperkt dit wel.

Door Anoniem:
Wat is identiteitsbescherming nou weer, als je een firewall en virus/malwarescanner hebt wordt je toch beschermd tegen keyloggers en dergelijken, dan is je identiteit beschermd :S

Dan wordt je beschermd voor keyloggers die algemeen in omloop zijn. Een beetje hacker zorgt ervoor dat zijn tools niet door een AV gevonden worden. En heel lastig is dat ook niet.
19-06-2009, 17:12 door Van Hoorne
Wij van WC-Eend...
19-06-2009, 17:18 door Van Hoorne
en Internet Explorer vs Netscape Navigator...
Netscape heeft indertijd geprobeerd het zo te regelen dat je alleen nog maar met Netscape op internet kon. En dan tegen een paar honderd gulden per versie. Toen kwam Microsoft met Internet Explorer. Gratis. En daaraan danken jullie nou allemaal het feit dat je gratis kunt internetten. Maar ja, dat deel van de geschiedenis willen we maar liever snel vergeten, want Microsoft deugt niet. Dag, sukkels.
19-06-2009, 17:36 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-06-2009, 19:18 door Anoniem
En dan tegen een paar honderd gulden per versie
Je moet niet alles geloven wat je leest... Geen wonder dat je MS zo'n topbedrijf vind.
21-06-2009, 20:07 door Rene V
Door Duckman:
VanHoorne hoe kom je aan die informatie? Je roept het al jaren maar alsjeblieft vertel mij hoe je er aan komt ik wil het ook graag weten.

Hoe erg je ook MS fan bent je kan niet ontkennen dat MS een uiterst effectieve manier heeft om hun producten bij de consument door de strot te drukken en hen markt aandeel te verkrijgen. En iets gratis bij een betaal product is dus niet gratis.
Een gratis afwaskwast bij een flesje afwasmiddel is niet gratis want je krijgt de gratis kwast niet als je geen flesje afwasmiddel koopt.

Daar zal hij geen antwoord op geven (dat weet je inmiddels toch al Duckman :-)), simpelweg omdat hij de bron van daarvan niet kan aantonen. Hij zal liever in alle toonaarden zwijgen dan met een goede onderbouwing te komen van wat hij stelt.
Dat betekent dus in de regel dat dit soort uitspraken van hem regelrecht naar /dev/null/ kunnen.
Wanneer iemand wat over M$ zegt (al dan wel of niet goed onderbouwd) dan lult zo iemand uit zijn nek, wanneer Van Hoorne iets zegt moet het maar gewoon waar zijn en hoeft hij dat helemaal niet te bewijzen of te onderbouwen.
Je kunt een Jehova Getuige toch ook niet overtuigen dat God niet bestaat. Wanneer iemand al teveel geïndoctrineerd is en van iets heilig overtuigd is dan is er geen enkele mogelijkheid om hem dat op andere wijze te laten inzien. Maakt niet uit met hoeveel keiharde bewijzen je dan komt. Wanneer iemand het niet WIL zien, dan zal hij het ook niet (in)zien. Het is verspilde energie en moeite. :-)
22-06-2009, 09:28 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.