image

China veroorzaakt spamcrisis op internet

zondag 21 juni 2009, 10:08 door Redactie, 6 reacties

China is de internationale spin in het spamweb, maar het land weigert met spambestrijders samen te werken, zo waarschuwt beveiligingsonderzoeker Gary Warner. Hij onderzocht de relatie tussen in China gehoste spamwebsites en links in spamberichten die naar een .CN domein wijzen. Zo heeft 70% van alle domeinen die spammers gebruiken een Chinees Top-level-domein. Verder wordt zeventig procent van alle spamdomeinen in China gehost. "Het is heel normaal dat een derde van de domeinnamen die we dagelijks in spamberichten zien, uit China afkomstig is. Als je ook beseft dat veel van de .com en .ru domeinnamen in China worden gehost, is het probleem veel groter. Meer dan de helft van alle spam gebruikt zowel in China geregistreerde domeinnamen, wordt verstuurd vanaf Chinese computers of gebruikt servers in China om hun websites te hosten."

Samenwerking
De oorzaak van het Chinese spamprobleem is dat sommige registrars weigeren om met beveiligingsbedrijven en onderzoekers samen te werken, waardoor sommige criminele domeinen "eeuwig" kunnen blijven bestaan. Volgens Warner bieden deze bedrijven "reseller diensten" aan criminelen aan en laten die vervolgens hun gang gaan. De moeilijke samenwerking vindt ook plaats bij netwerkbeheerders, die niet meewerken en klachten over "foute computers" negeren. "Het is onacceptabel dat de internationale gemeenschap een land als schuilplaats voor spammers, illegale medicijnen, software, horloges en handtassen laat dienen."

De onderzoeker hoopt dat de Chinese justitie zich meer met het probleem gaat bemoeien. Op het moment rest er weinig anders dan het verhogen van het bewustzijn en het onder de aandacht van de problematiek brengen. "Ik geloof echt dat de Chinese overheid deze verschrikkelijke situatie niet zou tolereren. Mijn enige antwoord is dat ze hier nog niet voldoende van op de hoogte zijn."

Reacties (6)
21-06-2009, 10:52 door Anoniem
Dit aanpakken zou EINDELIJK iets zijn waar een EU wat vaart achter zou kunnen zetten, maar dat ik waarschijnlijk slechts een droom.
21-06-2009, 11:05 door Van Hoorne
De oplossing is simpel: alle berichten uit China of die naar een chinese bron verwijzen, automatisch wissen. Dan staat China in quarantaine en zullen ze snel eieren voor hun geld gaan kiezen.
21-06-2009, 13:33 door Anoniem
De echte reden waarom spammers in China zitten is de prijs van een domein. Als je voor centen een domein kan aanschaffen in plaats van dollars, waarom zou je er als spammer dan geen gebruik van maken. Die koopt er gewoon 500 per dag. Het kan spammers helemaal niets schelen als je het domein na een maand verwijderd.

Spam van Chinese oorsprong, gericht aan Westerse inkopers wordt ook steeds meer een plaag, vooral tijdens de crisis.

De EU is ook niet veel beter. Wat de EU registrar goed doet is veel geld vragen voor een domein. Maar tegelijk staan ze anonieme registraties toe en whois geeft niet weer wanneer een domein is registreerd. Dat zijn beide zeer slechte zaken voor spam onderzoekers.

SpamAssassin heeft regels die gebruik van cn domeinen bestraft. Behalve dat dit geen oplossing kan en mag zijn is China hier niet van onder de indruk.
22-06-2009, 00:22 door spatieman
ze terroriseren het komplete volk.
Maar internet crime wordt wel getolereerd.
22-06-2009, 01:24 door Anoniem
Door spatieman: ze terroriseren het komplete volk.
Maar internet crime wordt wel getolereerd.

Broeder, helaas wordt beide toegestaan en zelfs 'gesponsord' met westers kapitaal.
Sterker, we beginnen steeds meer hun 'technieken' te implementeren; het grootschalig 'monitoren' van de bevolking, deuren intrappen bij journalisten etc. etc.
Helaas kan/mag dit allemaal gebeuren omdat onze 'industrieën' er allemaal baat bij hebben.
Doordat de Chinese communistische partij nu zo vriendelijk is veel 'alternatieven', 'uit te roeien' hebben zij dadelijk slecht de gebruikelijke elite (plus de Chinese communistische partij) als 'concurrent', het is dus een kwestie van de status quo handhaven en daar zijn de marionetten (politici) druk mee bezig.... (rookgordijn hier, paar likjes daar... )
Het laatste wat zij willen is oplossingen, want wat voor ons een oplossing is/zou kunnen zijn, vormt voor hun 'schoonmoeder' een groot probleem, dus 'oplossingen' komen slechts zeer moeizaam en mondjesmaat, gaan gepaard met erg veel poe-ha en promoties en zijn altijd net genoeg om het 'plebs' rustig te houden.
Wat dat betreft had Trotski wel gelijk*, politiek zou een doorlopende revolutie moeten zijn, zeker tegenwoordig, als de Boys 5 jaar in Den Haag zitten is hun (eventueel aanwezige) know-how out-dated en aan vervanging toe tevens zijn ze inmiddels zo 'ingekapseld' door 'vrindjes & adviseurs' dat ze door de bomen het bos niet meer kunnen/mogen zien.

* Fortuyn zei dat trouwens ook.
22-06-2009, 09:12 door sjonniev
Door Van Hoorne: De oplossing is simpel: alle berichten uit China of die naar een chinese bron verwijzen, automatisch wissen. Dan staat China in quarantaine en zullen ze snel eieren voor hun geld gaan kiezen.

Ik ga inderdaad maar eens alles (nou ja alles, alleen http, https en (e)smtp) weigeren dat van *.cn afkomstig lijkt... Het is anders niet bij te houden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.