image

Google investeert miljoenen in DNA-bedrijf

zondag 21 juni 2009, 11:20 door Redactie, 5 reacties

Het Amerikaanse DNA-bedrijf 23andme, aanbieder van de de eerste 'persoonlijke genoomservice', heeft voor de tweede keer een miljoeneninvestering van Google ontvangen. Ontving het bedrijf van Anne Wojcicki, vrouw van Google-oprichter Sergey Brin, in 2007 nog 3,9 miljoen dollar, nu is er door de zoekgigant 2,6 miljoen dollar overgemaakt. 23andme brengt voor consumenten aan de hand van een buisje met speeksel hun DNA in kaart.

Verder kunnen gebruikers meedoen aan verschillende onderzoeken en tests, om zo aanvullende informatie te leveren en te verklaren waarom bepaalde ziektebeelden zich bij de ene persoon wel en bij de andere niet voodoen. "Door de genetische basis van een ziekte te onthullen, hopen we gepersonaliseerde gezondheidszorg een realiteit te maken", aldus het DNA-bedrijf. Arjan Dasselaar schreef eerder een column over 23andme.

Reacties (5)
21-06-2009, 11:48 door Anoniem
GoogleDNAsearchdatabase: Zoek je iemand zijn DNA om bijvoorbeeld te kijken of hij ziektes kan krijgen waardoor je als zorgverzekeraar minder winst maakt, kan je hiermee je klanten screenen om zo exhorbitant hoge premies te vragen of ze helemaal te weigeren.
21-06-2009, 14:31 door Anoniem
Straks krijg je op basis van je DNA je zoekfuncties reclame aangeboden op google.

Je hebt in de familie verhoogde kans op dik worden en straks bij google bestel je afslankpillen nu!
21-06-2009, 21:29 door Anoniem
Het is al meer dan 10 jaar bevestigd dat de Amerikaanse overheid wereldwijd de surf gedrag monitord, zo kunnen ze zien waar je intresses liggen, je vaardigheden, etc.. zo kunnen ze je genen ontcijferen.. Zo kunnen ze je indirect aansturen om iets te doen, amerikkaanse misdaad goed overlaten komen en ..

en dit nog..
22-06-2009, 00:25 door spatieman
u gaat dood.
wij hebben de beste uitvaartverzekering voor u..

zieke gasten..
22-06-2009, 10:45 door Anoniem
Verdome man ik stik zowat in me appel :-)
Maar inderdaad wel zorgwekkend, dat ze ziektes willen voorkomen is goed maar er zit altijd wel een andere reden achter.

Je hebt best kans dat ze het straks aan Google Healt gaan koppelen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.