image

"Nederland blijft in beeld bij terroristen"

maandag 22 juni 2009, 10:42 door Redactie, 14 reacties

Ondanks dat er de afgelopen periode geen concrete aanwijzingen voor een terroristische aanslag zijn geconstateerd, blijft het dreigingsniveau in Nederland ‘substantieel’, zo heeft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (Nctb) laten weten. Naast een video uit april zou ook uit andere ‘postings’ op het internet blijken dat Nederland bij de jihadisten in beeld is. "Vanuit Duitsland zijn opnieuw reisbewegingen richting de jihadistische strijdgebieden in Pakistan geconstateerd, waardoor het aantal daar aanwezige jihadisten uit Duitsland verder stijgt."

Volgens de Nctb is op het internet sinds medio april 2009 sprake van een terugkeer van prominente internationale jihadistische websites. Deze websites zijn grotendeels identiek aan de voormalige prominente jihadistische sites, die aan de vooravond van 11 september 2008 van het internet verdwenen. Om radicale uitingen en terroristische informatie op het internet te bestrijden lopen er diverse trajecten. "Voorbeelden hiervan zijn monitoring, surveillance en het meldpunt cybercrime. Daarnaast is een Notice-and-Take-Down-systematiek ontwikkeld. De werkgroep Veiligheidsrisico’s van internettoepassingen onderzoekt welke internettoepassingen door terroristen ingezet kunnen worden en hoe daarop het beste ingespeeld kan worden."

Check the Web
Nederland neemt ook deel aan het Europese Check the Web project, waarin de lidstaten kennis en analyses over terroristische websites uitwisselen. Via een reeks expertmeetings wordt momenteel kennis uitgewisseld over de aanpak van internet en terrorisme in Groot-Brittannië, Duitsland, Tsjechië en Nederland.

Reacties (14)
22-06-2009, 11:05 door Anoniem
"Ondanks dat er de afgelopen periode geen concrete aanwijzingen voor een terroristische aanslag zijn geconstateerd, blijft het dreigingsniveau in Nederland ‘substantieel’"
En dit wordt dan vervolgens gebaseerd op een aantal "postings" op het het internet.

Dit klinkt als bangmakerij.
En een goede onderbouwing kunnen/willen ze niet geven onder het mom van Staatsveiligheid.

Wat vinden we ons zelf weer belangrijk.
Er is de laatste 8 jaar geen grote aanslag in Nederland geweest, en bij de meeste buitenlanders zal Nederland ook echt niet op de radar staan. (als ze Nederland al op de kaart kunnen vinden)
22-06-2009, 11:44 door Anoniem
Ah, het is weer tijd om de nederlanders bang te maken. Moet er binnenkort weer een aantal censurerende of privacy-beperkende maatregelen doorgevoerd worden?

Laten we vooral niet de cijfers bekijken van het aantal doden door alcohol of auto-ongelukken tegenover de slachtoffers van terrorisme. Het geld moet immers naar de middelen waarmee de onderdanen te controleren en te sturen zijn.

BAH!

P.S. als jullie captcha's gebruiken, maak ze dan in ieder geval leesbaar voor mensen.. zucht
22-06-2009, 11:54 door Anoniem
Door Anoniem: Ah, het is weer tijd om de nederlanders bang te maken. Moet er binnenkort weer een aantal censurerende of privacy-beperkende maatregelen doorgevoerd worden?

28 juni natuurlijk: het nieuwe paspoort met verplichte vingerafdruk die in een centrale database zal worden opgeslagen. Nee meneer, dit is echt nodig om uw veiligheid te waarborgen. U weet toch: substantieel dreigingsniveau enzo. En maakt u zich maar geen zorgen, de centrale database is niet te kraken. Slaapt u maar lekker verder meneer, de staat waakt over u.

Dat dit in strijd is met de grondwet maakt niet uit. De tweede en eerste kamer zijn allang akkoord gegaan.

Hoe is het mogelijk dat de grote media dit niet oppakken? Waarom hoor ik hier niets over op TV? Ik vind het heel eng worden in "het vrije westen". Misschien toch maar eens vertrekken uit dit land van de vrije meningsuiting. :-(
22-06-2009, 14:09 door Night
de principes van critical thinking (zie oa.a wikipedia) werpen een heel ander licht op een dergelijke uitspraak.

Hamvraag: hoeveel waarde kun je hechten aan een uitspraak die niet met concreet bewijs wordt ondersteund terwijl de persoon die de uitspraak doet belanghebbende is. De functie coördinator terrorisme bestrijding is in het leven geroepen vanwege de "dreiging".


Stel dat de dreiging definitief zal verdwijnen zal de coördinator dan zijn eigen positie ondermijnen door dit te melden?
Op zoek gaan naar argumenten om het risico hoog te houden draagt bij aan het eigen bestaansrecht.

Je kan het de coördinator niet kwalijk nemen. Het is onvermijdelijk menselijk gedrag.
Een organisatie als de CIA zal het ook altijd bevestigen (dat is ook in hun belang)
Wie het in twijfel trekt zijn hooguit de buitenstaanders en die hebben geen inside information, dus wat is hun oordeel waard?


Het lijkt me aan bijv. dhr. J.P. Balkenende om kritisch te zijn. (Wat is zij belang overigens?)
22-06-2009, 14:37 door Anoniem
"Ondanks dat er de afgelopen periode geen concrete aanwijzingen voor een terroristische aanslag zijn geconstateerd, blijft het dreigingsniveau in Nederland ‘substantieel’, zo heeft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (Nctb) laten weten."

Slaapverwekkend gelul. Je kan van te voren eigenlijk al voorspellen wat de NCTB zegt. Ieder kwartaal gemiddeld herhaalt deze ambtenaar de stelling dat er geen concrete aanwijzingen zijn, maar dat de dreiging wel 'substantieel' is.
22-06-2009, 17:10 door Anoniem
Emigreren wordt steeds aantrekkelijker... Down under schijnen ze geen last te hebben van terroristen...
22-06-2009, 17:52 door Anoniem
Door Anoniem: Emigreren wordt steeds aantrekkelijker... Down under schijnen ze geen last te hebben van terroristen...

De terroristen zijn niet het probleem. De regeringen die de terroristen als excuus gebruiken zijn het probleem. Down under zijn ze bezig met het censureren van Internet (http://www.nrc.nl/media/article2030645.ece/Australie_stelt_filter_internet_verplicht).

Als je al wil emigreren (en ik kom steeds dichterbij die stap) moet je denk ik naar een niet-westers land. De westerse landen lijken allemaal met controle bezig te zijn. Hoe Nederland dat doet is (deels) bekend: cameratoezicht, kentekenregistratie (rekeningrijden), pin-transacties, de databases die aan elkaar gekoppeld worden (DigiD, pin-transacties, EPD etc) en doofpotten. Vul maar aan als je wil. In de VS en Engeland hoef je ook niet meer te zijn als je in vrijheid en anonimiteit wilt leven. En ik heb er weinig vertrouwen in dat je dit in Australie of Nieuw-Zeeland wel zult vinden.
22-06-2009, 18:33 door Rene V
FUD!

De enige terroristen zijn degene in het koningshuis en hoge functionarissen in onze "regering"
9/11.. was dat een terroristische aanslag? Ja! Zat Al-Quaeda erachter? In zekere zin (CIA=Al-Qaeda).
De Elite kan ons laten geloven wat ze willen met hun false flag operaties! Sommige mensen zien er gelukkig dwars doorheen. Anderen blijven rustig slapen en denken alleen aan hun volgende salaris, huur, auto en sex speeltje en vinden het wel prima zo en steken hun hoofd in het zand en doen het allemaal af als "conspiracy theoriën". Tuurrrlijk.. schaap maar lekker verder.
Hitler, Stalin, Mao... allemaal gebruikten ze dezelfde methodes. Zaai genoeg paniek en angst en het volk zal zich achter de "leiders" scharen om het zogenaamde "terrorisme" te stoppen. Pfff... als je echt nog in dit soort fabels als "terrorisme" gelooft dan WIL je gewoon verder schapen..eh.. slapen. Terrorisme bestaat ja, maar niet in de vorm van jihadisten. Tuurlijk zijn er extremistische moslims, maar in Nederland hebben wij daar nog weinig van gemerkt, en in de USA zijn ze als zondebok naar voren geschoven om de werkelijke terrorsisten buiten beeld te kunnen laten zodat die hun reden hadden om te doen wat ze wilden doen. Irak aanvallen.
Nederland moet eens nodig wakker worden.
IBM sponsort nu al de VeriChip. IBM was het ook die met de uitgevonden Hollerith machine in W.O. II Hitler de gelegenheid gaf om de joden te catalogiseren. En de rest van de wereld is next d.m.v. de VeriChip. Macht en controle is wat ze willen hebben over de rest van het gepeupel en ons als slaven aan hen binden. Tuurlijk zijn er altijd fanatiekelingen die het afdoen als onzin. Deze zijn onder te verdelen in 3 categorieën: 1. Zij maken zelf op directe of indirecte wijze deel uit van deze machtswellustelingen. 2. Hebben totaal geen onderzoek gedaan naar feiten en bewijzen die hiervoor bestaan of 3. Willen het gewoon niet geloven omdat het indirect hun leventje zou bedreigen wat zo goed in elkaar zit.
Materialisme en Ego is het enige wat zij nog kennen (gehersenspoeld zijn we in de westerse wereld ten gunste van hen die de Elite vormen).
Spiritualisme is geheel de kop ingedrukt. Helaas maar al te waar. Gelukkig zijn er steeds meer die "ontwaken" en de waarheid en realiteit zien zoals deze is. De wereld is in rep en roer en verdere verwarring en angstzaaien maakt het voor de Eilte alleen maar makkelijker om hun uiteindelijke plan realiteit te zien worden. Betekent niet dat we er niets aan kunnen veranderen.
Bedenk dit:
Revolutie is evolutie met een hoofdletter R.[/b]

http://www.wethepeoplewillnotbechipped.com/main/news.php
22-06-2009, 18:35 door spatieman
de grootste terroristen zitten in de overheid.
de leider heet balkenende.
22-06-2009, 18:43 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-06-2009, 19:59 door Anoniem
Door René V: FUD!

De enige terroristen zijn degene in het koningshuis en hoge functionarissen in onze "regering"
9/11.. was dat een terroristische aanslag? Ja! Zat Al-Quaeda erachter? In zekere zin (CIA=Al-Qaeda).
De Elite kan ons laten geloven wat ze willen met hun false flag operaties! Sommige mensen zien er gelukkig dwars doorheen. Anderen blijven rustig slapen en denken alleen aan hun volgende salaris, huur, auto en sex speeltje en vinden het wel prima zo en steken hun hoofd in het zand en doen het allemaal af als "conspiracy theoriën". Tuurrrlijk.. schaap maar lekker verder.
Hitler, Stalin, Mao... allemaal gebruikten ze dezelfde methodes. Zaai genoeg paniek en angst en het volk zal zich achter de "leiders" scharen om het zogenaamde "terrorisme" te stoppen. Pfff... als je echt nog in dit soort fabels als "terrorisme" gelooft dan WIL je gewoon verder schapen..eh.. slapen. Terrorisme bestaat ja, maar niet in de vorm van jihadisten. Tuurlijk zijn er extremistische moslims, maar in Nederland hebben wij daar nog weinig van gemerkt, en in de USA zijn ze als zondebok naar voren geschoven om de werkelijke terrorsisten buiten beeld te kunnen laten zodat die hun reden hadden om te doen wat ze wilden doen. Irak aanvallen.
Nederland moet eens nodig wakker worden.
IBM sponsort nu al de VeriChip. IBM was het ook die met de uitgevonden Hollerith machine in W.O. II Hitler de gelegenheid gaf om de joden te catalogiseren. En de rest van de wereld is next d.m.v. de VeriChip. Macht en controle is wat ze willen hebben over de rest van het gepeupel en ons als slaven aan hen binden. Tuurlijk zijn er altijd fanatiekelingen die het afdoen als onzin. Deze zijn onder te verdelen in 3 categorieën: 1. Zij maken zelf op directe of indirecte wijze deel uit van deze machtswellustelingen. 2. Hebben totaal geen onderzoek gedaan naar feiten en bewijzen die hiervoor bestaan of 3. Willen het gewoon niet geloven omdat het indirect hun leventje zou bedreigen wat zo goed in elkaar zit.
Materialisme en Ego is het enige wat zij nog kennen (gehersenspoeld zijn we in de westerse wereld ten gunste van hen die de Elite vormen).
Spiritualisme is geheel de kop ingedrukt. Helaas maar al te waar. Gelukkig zijn er steeds meer die "ontwaken" en de waarheid en realiteit zien zoals deze is. De wereld is in rep en roer en verdere verwarring en angstzaaien maakt het voor de Eilte alleen maar makkelijker om hun uiteindelijke plan realiteit te zien worden. Betekent niet dat we er niets aan kunnen veranderen.
Bedenk dit:
Revolutie is evolutie met een hoofdletter R.[/b]

http://www.wethepeoplewillnotbechipped.com/main/news.php[/quote]
Ik ben het met je eens. Maar wanneer komt de massa in beweging? Wanneer is het genoeg? Blijkbaar is de slapende massa nog erg groot en de mensen die ontwaken zijn niet georganiseerd. Het doet me allemaal weer denken aan die kikker in de pan.

Dus... Hoe en wanneer vindt de revolutie plaats? Neem het initiatief zou ik zeggen.
23-06-2009, 00:45 door Rene V
Door Anoniem:
Ik ben het met je eens. Maar wanneer komt de massa in beweging? Wanneer is het genoeg? Blijkbaar is de slapende massa nog erg groot en de mensen die ontwaken zijn niet georganiseerd. Het doet me allemaal weer denken aan die kikker in de pan.

Dus... Hoe en wanneer vindt de revolutie plaats? Neem het initiatief zou ik zeggen.

Daar ben ik langzaam beetje bij beetje al mee bezig. Door mensen bronnen te laten zien en lezen die ikzelf ook heb onderzocht. Mensen dienen er wel open voor te staan en gelukkig zijn de meeste bij wie ik het neerleg dat ook. Zij op hun beurt zullen het ook weer doorgeven aan mensen die het op hun beurt ook weer doorgeven (hopelijk ;-)) en zo zal het balletje gaan rollen.
De revolutie zal plaats vinden indien genoeg mensen het licht hebben gezien en ertegen in (vreedzaam het liefst indien mogelijk) verzet komen. Klinkt erg utopisch, dat besef ik me maar al te goed, maar indien men het niet probeert zal er nooit iets gebeuren en zullen de meesten gewoon blijven doorslapen ben ik bang.
23-06-2009, 09:19 door Anoniem
Door René V:
Door Anoniem:
Ik ben het met je eens. Maar wanneer komt de massa in beweging? Wanneer is het genoeg? Blijkbaar is de slapende massa nog erg groot en de mensen die ontwaken zijn niet georganiseerd. Het doet me allemaal weer denken aan die kikker in de pan.

Dus... Hoe en wanneer vindt de revolutie plaats? Neem het initiatief zou ik zeggen.

Daar ben ik langzaam beetje bij beetje al mee bezig. Door mensen bronnen te laten zien en lezen die ikzelf ook heb onderzocht. Mensen dienen er wel open voor te staan en gelukkig zijn de meeste bij wie ik het neerleg dat ook. Zij op hun beurt zullen het ook weer doorgeven aan mensen die het op hun beurt ook weer doorgeven (hopelijk ;-)) en zo zal het balletje gaan rollen.
De revolutie zal plaats vinden indien genoeg mensen het licht hebben gezien en ertegen in (vreedzaam het liefst indien mogelijk) verzet komen. Klinkt erg utopisch, dat besef ik me maar al te goed, maar indien men het niet probeert zal er nooit iets gebeuren en zullen de meesten gewoon blijven doorslapen ben ik bang.

De revolutie is terug te vinden in de record emigratie cijfers van de afgelopen jaren..... en de komende
24-06-2009, 00:03 door Santax
Iemand moet zijn functie weer veiligstellen en er zal wel weer een privacy-inperkende wet moeten doorgedrukt worden.
Serieus mensen, als iemand ons kwaad wil doen, dan kan dat. Heel makkelijk. Daar helpt geen wet tegen. Echt niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.