Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Encryptie software voor USB

22-06-2009, 13:53 door Anoniem, 10 reacties
Beste mensen,

Ik ben opzoek naar een encryptie software voor een usb waarbij je een user wachtwoord hebt en een beheerders wachtwoord. Mocht de user het wachtwoord vergeten dan kan de berheerder het wachtwoord resetten. Als deze software ook nog eens in active directory voor kan komen zou dat natuurlijk helemaal ideaal zijn.

Iemand ideeën?

Alvast bedankt.
Reacties (10)
23-06-2009, 10:34 door Anoniem
IRON keys? https://www.ironkey.com/
23-06-2009, 11:13 door RichieB
Ik heb zelf goede ervaringen met [url=http://www.encryptx.com/products/usb_flash_drive_encryption.php]SecurFlash[/url] van encryptX. Het was de enige software die ik kon vinden die ook werkt als je geen administrator rechten hebt op een PC. Centraal beheer van een master wachtwoord werkt volgens mij alleen met de premium versie.
23-06-2009, 12:22 door Anoniem
Door RichieB: Ik heb zelf goede ervaringen met [url=http://www.encryptx.com/products/usb_flash_drive_encryption.php]SecurFlash[/url] van encryptX. Het was de enige software die ik kon vinden die ook werkt als je geen administrator rechten hebt op een PC. Centraal beheer van een master wachtwoord werkt volgens mij alleen met de premium versie.
Helaas is daar geen proef versie van beschikbaar.
Ben nu bezig met jetico - Bestcrypt Volume Encryption. Deze werkt wel goed alleen omdat je de gehele usb stick encrypt kan je er geen traveller van maken.
23-06-2009, 12:32 door Anoniem
Kijk eens naar SafeBoot, zij bieden veel mogelijkheden.

moog
23-06-2009, 12:52 door RichieB
Door Anoniem: Helaas is daar geen proef versie van beschikbaar.
Ben nu bezig met jetico - Bestcrypt Volume Encryption. Deze werkt wel goed alleen omdat je de gehele usb stick encrypt kan je er geen traveller van maken.

Voor $15 kan je best zelf testen. Ik had geloof ik afgesproken dat ik een refund zou krijgen als het niet werkte. Gewoon even mailen met encyptX. SecurFlash gebruikt een "verborgen" directory voor de kluis, en die groeit dus naarmate je er meer bestanden in zet. Als je er dan weer veel uit haalt kan je die directory ook weer verkleinen. Het ziet er niet naar uit dat Bestcrypt gaat werken als je geen admin bent. Compleet waardeloos als je veel bij klanten zit met gelimiteerde rechten.

SafeBoot (McAfee) levert volgens mij alleen hardware USB encryptie, geen software. Dat is wel een prima oplossing, maar een stuk duurder.
23-06-2009, 15:01 door cryptomannetje
Heb je al eens gekeken bij TrueCrypt open source? Naast hard disk encryptie verzorgt ie ook volume encryptie voor flash USB drives.
23-06-2009, 15:06 door Anoniem
Door cryptomannetje: Heb je al eens gekeken bij TrueCrypt open source? Naast hard disk encryptie verzorgt ie ook volume encryptie voor flash USB drives.
Ja klopt daarmee kan je ook een usb stick encrypten. Alleen truecrypt ondersteunt volgens mij alleen maar 1 password en ben opzoek naar een tool die een private password ondersteund en een master password. Als iemand het wachtwoord vergeet dat de administrator nog het wachtwoord kan veranderen en ook nog bij die volume kan komen.
23-06-2009, 15:13 door Anoniem
TrueCrypt is natuurlijk gratis, maar bied geen keyrecovery mogelijkheden. Voor een kleine omgeving is het prima.

Ben je op zoek naar een enterprise tool, waarbij je met meerdere sleutels, wilt kunnen werken, of groepssleutels, dan zou ik eens kijken naar de DataExchange module van Sofos/Utimaco's SafeGuard Enterprise.

Per domein, OU, groep of gebruiker een sleutel definieren en de gebruiker merkt er verder erg weinig van.
Check: http://equatornet.nl/index.php/artikelen/16-reviews/15-utimaco-safeguard-enterprise-harde-schijf-versleuteling-naar-het-volgende-niveau.html
23-06-2009, 16:13 door Anoniem
Truecrypt bied wel mogelijkheden voor keyrecovery, moet je alleen even via een procedure doen, je kan een backup van de volume header maken .......
24-06-2009, 07:34 door Anoniem
Door Anoniem: Truecrypt bied wel mogelijkheden voor keyrecovery, moet je alleen even via een procedure doen, je kan een backup van de volume header maken .......
Mijn fout, ik doelde natuurlijk op een systeem met een challenge-response gebeuren, zodat je op lokatie een pasword reset uit kan voeren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.