image

Spam blacklist SORBS stopt ermee

dinsdag 23 juni 2009, 10:40 door Redactie, 5 reacties

Het Spam and Open Relay Blocking System (SORBS), een blacklist met servers die spam versturen, gooit de handdoek in de ring. Volgens lijstbeheerdster Michelle Sullivan (voorheen bekend als Matthew Sullivan), heeft de Universiteit van Queensland besloten om het hostingcontract te verbreken. Hoewel ze geprobeerd heeft om bij een andere universiteit hosting te regelen, is dit niet gelukt. Daardoor is Sullivan gedwongen om SORBS "te koop" aan te bieden.

Mocht dat niet lukken, dan zal op 20 juli er een definitief einde aan SORBS komen. Het grote probleem met het vinden van een andere hostingprovider, is dat er minimaal 42RU ruimte voor de servers is vereist. "De SORBS service doet dagelijks meer dan 30 miljard DNS queries en heeft een aantal database servers met snelle disks om hieraan te voldoen." Virtuele hosting zou dan ook geen optie zijn.

Reacties (5)
23-06-2009, 11:02 door spatieman
ik hoop dat er gegadigde zijn.
Want ik voorzie een meuk spam die door filter doorgelaten worden.
25-06-2009, 13:27 door Anoniem
update:
Initial contact regarding "Buy out" have been received from large anti-spam vendors.

60+ Offers of hosting have been received, unfortunately most whilst generous are impossible to use in the short time available. SORBS cannot move to new hosts in the time available. SORBS, does need short term 42RU hosting to consider moving to other hosts.

SORBS has had 2 offers of hosting within the Queensland/North New South Wales area, one of which is by a top hosting company in Australia.

The result is at this present time I, Michelle Sullivan, feel that SORBS will not close on the date specified, though there maybe some small outages around this time.

All offers are welcome, and all offers will receive a response.

Thank you for your continuing support.

Michelle Sullivan
01-07-2009, 02:51 door Anoniem
Prima ontwikkeling. Ik sta al zolang ik dit ip-nummer heb op hun zwarte lijst. Bij nazoeken blijkt een hele reeks geblokkeerd waar mijn ip-nummer binnen valt. De werkelijke abuse betreft een melding uit 2006, toen mijn provider (en ik) deze nummers nog niet had. Aan mailtjes om deze mis/vervallen melding op te heffen wordt geen gehoor gegeven. En als zij er mee stoppen, dan is dat eindelijk opgelost.
22-03-2010, 09:25 door Anoniem
Helemaal mee eens, SORBS is een slechte organisatie, ze hebben niet eens de moeite genomen om een SSL certifcaat aan te schaffen https://www.dnsbl.au.sorbs.net/ . Denken dat als alle banken wel SSL CA's hebben dat hun dat niet hoeven, prutsers zijn het, hoe kan ik hun nu vertrouwen dan?
10-06-2010, 15:42 door Anoniem
Ik ben net erachter gekomen dat onze mail server op hun lijst staat sinds een rapportage van 14 september jongstleden, en ze hebben mij geinformeerd dat ze geen automatische delisting meer doen maar eers $50 vragen voordat ze tot delisting over willen gaan.

Mijn respons was in gebarentaal.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.